Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem pár let hokej hrál, tak mě film velice zaujal. Bohužel USA pro mě nemá takový ten hokejový cit, ale i přesto snímek nebyl špatný. Škoda, že ČR nemá dost financí na natočení takového snímku, poněvadž natočit Nagano 1998, kdy český hokejový tým vyhrál, by mohl být naprosto neuvěřitelný zážitek pro českého diváka. Nevím jestli by nebyli finance, ale rozhodně se o to nikdo nepokusil a to je obrovská chyba. USA natočila svůj hokejový zázrak, který je pro ně naprostá památka, ale mě jako českému fanouškovi to nic moc neřekne. Určitě zajímavý film a hokejový fanoušek si v tom to své určitě najde. Já bych raději viděl něco jiného, i když kvalita tohoto filmu se nezapře... 7/10 = 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $64,378,093Tržby Celosvetovo $64,445,708║ Tento film by potreboval skúsenejšieho režiséra, niekoho aj je Steven Spielberg, lebo aj keď to nie je zle natočené a výhodou je že to je dokonca nevtieravé na to o akú tému sa jedná, chýba tomu tá pomyselná skutočná iskra, po ktorej by mali byť cítiť silné emócie a nie len taký slabý záchvev aký sa nakoniec dostaví. /60%/ ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mám ráda hokej, byla to fantastická sportovní událost, bylo dobré, vidět ten příběh mladičkých hokejistů, kteří dokázali neuvěřitelné, ale nemůžu si pomoct, lepší než průměr ten film nebyl. Patriotismus mi tam vadil opravdu hodně a celý film byl natočen tak nějak ploše. Tichonov si nebyl sice podobný ani trošku, ale ten jeho pohled byl naprosto výstižný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočený film o jednom velkém Americkém zázraku na který se již přes 26 let vzpomíná a nikdy nezapomene. Jednou se takhle možná zfilmuje i naše výhra na olympiádě v Naganu. Jen škoda, že film se soustředí pouze na hlavní souboje USA X SSSR. Pro lepší celistvost vyprávění a vnímání celého kolotoče tehdejšího olympijského šílenství by bylo příjemné vidět poslední zápas USA aspoň skrze komentář trenéra/vypravěče... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Byl to pravý sportovní zázrak a zažít ho na vlastní kůži musel být zážitek. Ale protože na mě soukromí většiny postav nefungovalo, musím zůstat u obdivu jen směrem k zásadní události hokejového dějepisu. Střihově a kamerově výtečné zpracování zápasů funguje na výbornou a člověk téhle partě musí fandit naplno, jenže po informačně-komplexní stránce by mi šikovně koncipovaný dokument přišel vhod snad i více. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Skutečná olympijská arena, ve které se odehrávali olympijské zápasy, byla po smrti amerického trenéra Herba Brookse přejmenována na Herb Brooks Arena. (Zavy)
  • Kurt Russell se vzdal části svého honoráře, aby mohl 800-1000 hlavý komparz jíst teplé jídlo, namísto svačiny. (HellFire)
  • Historická chyba ve filmu: Rumuny porazili Američané 7:2 a ne 7:3, jak je uvedeno ve filmu. (Robbi)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama