Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

lillien 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně retardovaná zábava pro večery, kdy se probíráte z narkozy a neskousnete v tv nic pro publikum s IQ nad 60. Stifflerova máma už nejspíš ukazuje kundu jen při cévkování, čili i stárnoucí Stiffler (S.Scott) šel do sebe a své role naprostého debila osekal o typické teenagerovské pitvoření, takže v Goonu zaplaťpánbu opravdu nedělá už nic jiného, než jen hodně špatně bruslí a rozdává pěsťovky. To všechno může být ale ještě pořád mile úsměvná zábava pro mírné až pokročilé milovníky hokeje, neboť některé podobnosti s úrovní našich odborářských lig a divizí nelze přehlédnout a můžeme se jim dementně chlámat, případně alespoň nadávat na to, jak vylízaní američani opravdu udělali i z jinak dynamické a chytré hry (což vám jistě o hokeji potvrdí i strejda Verbal) wrestling na ledě. Víc jsem od toho nečekala, takže i ty pouhé dvě vypečené hlášky, které ve filmu padly vnímám jako bonus. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, bitky jsou rozhodně přehnané, z obličejů teče krev a na led padaj zuby. Je to ovšem natočeno tak chytlavou formou, že jsem se prostě bavil. Jakmile se sleze z ledu, tak už je to horší, ale nakonec vás Seannův debilní charakter celkem zasáhne...možná i pěstí...VÁŽNOST - 0, ZÁBAVA - 100...85% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco pro fandy technického hokeje hraného vesměs bez rukaviček. Sice si užijí víc krve, než puků zatoulaných do sítě, ale toho hodného, slušného a krvelačného kluka je třeba povzbudit, aby byl připraven na to, až se mu před bušící pěstičky postaví rolba nebo nějaká ještě zákeřnější obluda. Musím se studem v oku přiznat, že jsem se bavil, ač si z hokejových utkání obvykle pamatuji spíše výsledky než počty vyražených zubů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hokejový fanda a životem zklamaný trouba, který na bruslích rozhodně nepůsobí jistě, ale umí dát pořádnou ránu. A ono to tak nějak vyjde a dostane se do nižší hokejové ligy. Jako bitkař a mstitel hlavní (trochu vyhaslé) hvězdy mančaftu. A to je asi tak všechno. Nic dalšího, nebo nedej, bože, originálního, nečekejte. Získá si respekt v kabině, občas dá gól zadní částí těla, sbalí holku, která rozhodně není modelka a tak trochu se prý chová jako děvka. Postavy jsou nezajímavé, situace tak nějak monotónní, zábavu jsem teda moc nenašel. Herecky žádná hitparáda, potěší jen výborný Liev Schreiber v roli jiného bouchače. Spoluautor scénáře Jay Baruchel naopak otravný. Srovnání s Rockym mi přijde ulítlé. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší komedie tohoto roku, která pojednává o kanadské hokejové pralesní lize a její komediální síla je skrytá především v jednotlivých hráčích a jejich totální apatii vůči týmu. Dokonale nevtíravý film, kde nic nepůsobí uměle a zbytečně. S.W. Scott hraje perfektně a film má dokonce i záblesk poselství, které je podáno bez klasického patosu a klišé, které se objevuje v 90% sportovních filmů. Americký "Okresní přebor", pro mě mnohem zábavnější a zajímavější, zesměšňování hokejového sportovního klišé je zkrátka zábavnější, na fotbal si nemůžete vzít dámské brusle. 90% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • 4. nejlepší hokejový film podle WatchMojo.com. (will_hunting)
  • Larry Woo, který stvárnil hokejistu Kima, skutečně hokej hrál. Dvě sezóny strávil v juniorské WHL a následně čtyři roky nastupoval za manitobskou univerzitu. Později pracoval jako trenér u mládeže. (lundgren86)
  • V posledním zápase cca v 75 minutě filmu říká Laflamme (Marc-André Grondin) Dougovi (Seann William Scott) na střídačce, že další gól dá pro něj. Naskočí na led a s držením hokejky na levou stranu proklouzne mezi dvěma obránci, když ale dělá backhendový blafák brankáři a těsně mine branku, drží hokejku napravo. Každý, kdo někdy hrál hokej, ví, že tohle není  možné. (will_hunting)

Reklama

Reklama