Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

okkac 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mne to a to velmi. Základní koncept, kdy princezna se musí probojovat z komnaty nejvyšší věže na nádvoří je taková vítaná změna v pohádkovém konceptu :-) Na ploše 90 minut film nestihne vůbec nudit, kde se stále princezna s někým rube. Souboje jsou natočeny přehledně, mají zajímavé nápady a hlavní hrdinka netrpí dnešními neduhy, že by si pohrávala s 2x težším chlapem jako by byl pírko, ale sází na svoji mrštnost a obratnost. Např. proti rytíři v těžké zbroji, který je pomalý a neobratný se jí podaří zasáhnout ho několiktrát, ale díky brnění mu to neublíží, až pak se zaměří na mezery v oplátění a je schopna ho porazit. Navíc využívá tajné chodby a znalost hradu. Díky flashbacku se dozvíme, že má bojový trénink, takže nikdy jsem neměl pocit, že je to overpowered Mary Sue. Sama schytá několik ran a krvácí a únava se na ní podepisuje. Jednou za čas podobný film a jsem velmi spokojený. 7,5/10 ()

LND 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli nepovažovat Johna Wicka za žánr… Tahle princezna to tam řeže hlava nehlava. Že jí maso na porážku běhá do rány? Běhá no. Jasně, že je to totální kravina, ale jízda je to hodně přísná. Líbí se mi, že si to na nic nehraje. Olga Kurylenko s bičíkem top. Té krve tam mohlo být víc, ale neřeším. Po pár pivkách s brambůrkama ideální. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na poste režiséra či scenáristov, sú tu všetko neznáme mená, ale s pohľadu producentov to nie je také zlé (Derek Kolstad stojí za sériov John Wick a Neal Moritz za sériou Rýchlo zbesilo). No a dostali v podstate ženskú verziu Johna Wicku, ktorá je zasadené medzi rytierov. Príbehom princezná neohúri, svojou krásou tiež moc nie (čo je škoda), no akcia je miestami skutočne delikátne natočená a na tom je postavený celý film. Okrem Johna Wicka spomeniem aj sériu Die Hard, pretože rovnako ako John McClane aj pricenná sa potrebuje presekať poschodiami nepriateľov a to chce veľa tréningu a ešte viac useknutých hláv. Pekná krvavá zábava, kde akcia hrá prvé husle. Je to celkom krátke, takže to dobre plynie a nuda moc nehrozí. Ak hľadáte štýlovú akciu, ste tu správne. 65% - 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Středověká verze The Raid s názvem Princezna mohl být zcela bez přehánění v rámci béčkových produkcí filmovou událostí roku, jenže je tu ono otřepané KDYBY a právě pro tuto podívanou to navíc platí bohužel mnohonásobně. Takže například KDYBY ústřední roli ztvárnila snad jakákoliv jiná herečka než Joey King, pořád by to jistě dopadlo lépe, než po obsazení této odpudivě nesympatické trapky, která mi celý film ničila každou svou scénou, ve které se objevila, a to z obrazovky prakticky neslezla. Dále, když už tvůrci měli ty koule a svůj film se nebáli okořenit pár fakt slušnými eRkovými scénami, nechápu, proč to celé nepojali jako pořádně ze řetězu utržené Erko, jelikož KDYBY to tak udělali, bylo by hned o mnohem větší zábavu postaráno, takto je potenciální divák jen namlsán, ale potřebné řezničiny se dočká jen ve velmi omezené míře. S akcí je to pak trochu diskutabilní, protože ona jako že nevypadá úplně zle, minimálně tedy působí dost nápaditě a choreograficky to též újde, ovšem zase, KDYBY se především protivníci nechovali při všech těch soubojích jako totální retardi, bylo by to ve výsledku asi taky docela o něčem jiném, takhle jsou ony souboje ale jen zbytečně zesměšňovány a tím znehodnocovány. KDYBY pak byla i celá zápletka trochu serióznější, Princezně by to rozhodně též prospělo, takhle se to sice tváří jako dospělá podívaná, ale příběh je pohádkově naivní a nudný, předvídatelný a nezáživný, prostě nic moc. Takže toto jsou zkrátka ty nejzásadnější KDYBY, která v mých očích celý tento velmi nadějný a perspektivní projekt slušně potopily, KDYBY se tomu ale přeci jen někdo rozhodl dát šanci, myslím, že úplně zklamaný nebude, jelikož i přes všechny zmíněné KDYBY jde pořád o filmový příspěvek, který dokáže v rámci možností zabavit a možná inspiruje i další tvůrce, kteří se rozhodnou jít podobnou cestou, jen se vyvarují všem těm KDYBY, a natočí pak vážně už parádní jízdu, kterých není nikdy dost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOTO KRÁLOVSTVÍ NA TEBE SPOLÉHÁ…!“   Krapet jiná Disnejovka. Škoda, že si nedali víc záležet na castingu, choreografii a CGI při bojových scénách. Kurevská škoda, páč nápady tam jsou výborný! Takhle to místy působí dost lacině a možná i nepřirozeně. Mít to ambicióznějšího rejžu a producenta, mohl to bejt akční film roku! Místo toho vzniklo takový fajn béčko.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se natočit akční „Princeznu se zlatou hvězdou“  (na čele debile…). 2.) Jsem feministka (a chcu vládnout království).  ///  Thx za titule „Tomáš Slavík“.                  PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama