Reklama

Reklama

Redeem Team: Návrat Dream Teamu

  • USA The Redeem Team
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po debaklu na olympiádě v roce 2004 si americký mužský basketbalový tým pokouší napravit pověst a urvat zlato na hrách v Pekingu v roce 2008. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

William_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlépe natočených dokumentů. Netflix se kolem basketbalové tématiky motá už nějaký ten pátek a nutno říci, že mu to jde. Musím zde vyzdvihnout skvělý střih a vhodnost každého rozhovoru, prostě to bylo skvěle sestaveno aby to dávalo smysl což se ne vždy u sportovních dokumentů stává. Další důvod k velebení je Coby Bryant, po jehož smrti dostává tento dokument další přidanou hodnotu. Prosím, více takových dokumentů. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Dokument prosycený americkým patriotismem a vlastenectvím. A taky manažerskou příručkou leadershipu s geopolitickým rozměrem, která je na vítězství v basketbalovém turnaji naroubována kapku uměle trenérem amerického týmu pro zvýšení motivace a zesílení akcentu národní hrdosti, když už teda jsou ti miliardáři v americkém národním týmu. No, byl bych raději viděl více basketbalu, i když nezpochybňuji, že to ten trenér vymyslel dobře. Oproti Last Dance, kde v každém díle jsou dva až tři reálné příběhy a plná stopáž něčeho zajímavého, tady se příběh modeluje a brousí kolem americké vlajky, aby vůbec bylo co dotáhnout na 100 minut. Kobe Bryant, kterému jsou tu zaslouženě skládány pocty a LeBron s Wadem jsou fajn, ale ani ten finálový zápas nevyvolal nějaký emotivně náročný zážitek. Tudíž pocitově Last Dance, Lakers a spousta jiných sportovních filmů jsou prostě lepší. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Víc než dokument o znovuzrození amerického Dream Teamu mi to přijde jako velká pocta Bryantovi, což koneckonců není na škodu. Kobe byl vynikající, s magickou aurou, totální profesionál a přesně o tom minimálně polovina filmu je. Nic nového, zajímavějšího a zapamatování hodného ale dokument nenabízí. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, jak přesně to ohodnotit. Jste v něčem nejlepší na světě, pravidelně vyhráváte zlaté medaile od nepaměti, pak se to jednou na OH nepovede a už se točí dokument aka ''návrat na vrchol''. Jako by měl tým USA povstat po desetiletích z nějakých sraček, kdy se jim nedařilo vyhrát zlato. To takhle ale vůbec není. Prostě to jednou nevyšlo, nemůžete vyhrávat pořád. Jednou, dvakrát za historii to hold přišlo a hned takový boom ? Jen mi to přijde extrémně přehnaný. Závěrečný highlight proti Španělsku je ovšem super, zápas jako prase nabitý emocemi do posledních chvil. Sice víte jak dopadne, ale i přesto Vás to chytne za koule a nepustí. Nejvíce si však cením, že dokument je i takovou malou poctou Kobemu. Geniální hráč. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Sice typická „júúúúesej, júúúúesej, júúúúesej, júúúúesej“ propagačka, které patriotismus kouká ze všech kapes a kde už jenom chybělo, aby ve finále srazili na kolena věčného nepřítele z Ruska, ale jinak super dokumentární jednohubka. Žádné zbytečné natahování do víc epizod, mluví ti, kteří k tomu mají co nejvíc říct (i když je možná škoda prostor nedostali méně známí hráči z tehdejšího týmu), dobře zvolené ústřední momenty a téma, které samo o sobě utáhne vlakovou soupravu i bez Kobe Bryanta nebo LeBrona Jamese. Všiml jsem si, že si podlesní dobou Netflix docela ujíždí na basketbale, což není vůbec na škodu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama