Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 722)

plakát

Kapitáni (2022) (seriál) 

Tak trochu intro na to hlavní. V navazujícím "Kapitáni: Mistrovství světa" mám za sebou sice jen dva díly, ale o to víc je v porovnání s tímhle vidět ten rozdíl v soudržnosti. V obou se sice střídají záběry mezi kapitány jednotlivých týmů, ale tady to moc nedrží pohromadě a ztrácí se tím veškeré napětí a kouzlo. Je ale o to zajímavější, že v tom navazujícím to funguje dobře. A není to o tom, že tady je to "pouze" o týmech jako Gabon nebo Jamajka, těch zajímavých příběhů by mohlo tady vzniknout naopak víc, ale prostě se to ne úplně povedlo. Jo a napsat, že Kanga hrál za Slavii je v profi dokumentu celkem ostuda.

plakát

Jack Ryan (2018) (seriál) 

Seriál jedné sezóny. Ta první totiž je vynikající. Krasinski i Pierce jsou svkělý, mají chemii a nahánění teroristů je všech 8 dílů super. Bohužel od dvojky jde kvalita dolů a i když není poslední série nejhorší, zůstane mi v puse pachuť. Krasinski byl dobrý, Pierce skvělý, Kelly taky, doktorka tu byla jen první a poslední sérii (nechápu, ani nevysvětlili) a posila na konci v podobě Michaela Peni byla trefa do černýho. Překombinovaný scénář tenhle seriál ale vyloženě zabil.

plakát

Jack Ryan - Season 4 (2023) (série) 

Nejspíš o chlup lepší než ta překombinovaná ptákovina kolem České republiky, ale stále na hony vzdálené první sérii. Michael Pena byl velmi fajn, držel to vlastně nad vodou on sám, protože všichni ostatní, včetně Krasinskiho a na vedlejší kolej uklizeného Pierce, tu jeli jeli na půl plynu.

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Reitman to před 3 lety parádně nakopl. Měl sympatický herce, retro atmosféru a jednoduchý humor. Odkaz sice nebylo nic, na co by se mělo za 10 let vzpomínat, ale fungovalo to. Gil Kenan v tom teď chce pokračovat a prohrává na plný čáře. Místo pokračování důrazu na novou generaci je tohle spíš takový směšný Last Dance dědků, kteří si přišli v důchodu pro pár dolarů. Než přijde na scénu záporák, trvá to snad hodinu a půl a je tu asi 5 minut. Sice potěší tajtrdlik Nanjiani, jediná vyloženě komická postavička, tak zbytek, včetně Grace i Ruuda, stojí za starou bačkoru. Oni jednoduše ani nemají prostor. A taky doufám, že Mckenna nebude jedna z nekonečný řady skvělých dětských herců, kteří to nikdy nikam nedotáhli. Jak jsme jí miloval v jedničce, tak tady je šíleně špatná.

plakát

Pomsta (2021) 

Maggie Q byla pěkná ve třetím M:I. A tím to asi hasne. Tady k tomu nejen, že by měla utáhnout akční film a akční roli, ale k tomu ještě tu tvoří duo s, o téměř 30 let starším, Keatonem. Ten, kdo měl na starosti casting, by měl dostat přes držku. Nikdo asi nečekal další akční nářez, ale Campbell natočil nejlepší bondovku vůbec. Tady ale není jednoduše vůbec nic zajímavého, co by se dalo vyloženě pochválit.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Nachystat mi Justine Triet "šokující" závěr (a že se jich několik nabízelo), šel bych nejspíš na 4. Scéna hádky je totiž zahraná a napsaná naprosto mistrovsky a dává vzpomenout na hádku v Manželské historii. Nejednoznačným závěrem si mě Triet spíš odradila, než získala. Sandra Huller tu sice předvádí skvělý herecký fýkon, ale ta severská odtažitost je tu někdy až hmatatelná.

plakát

Karlos (2024) 

Nesourodý dokument, který funguje jen jako 90 minutých nezajímavý videoklip pěkných záběrů. Chybí ale jakákoliv spojitost a snaha o ukázání Vémolova charakteru a vnitřního rozpoložení.

plakát

Iveta (2022) (seriál) 

Je velká škoda, že Samir ukázal parádní první sérii, která vystihla tehdejší dobu a začátky Ivety přesně. Doufal jsem, že v podobným duchu pojedou i zbylé dvě řady. Naneštěstí ale druhá byla taková nijaká a ve třetí se už jen odškrtávaly Ivetiny prohřešky bez snahy o cokoliv řemeslného. jak byla v začátku Anna Fialová vynikající, ke konci už prostě neměla co hrát a jen se tvářila smutně a bulela...jako Iveta.

plakát

Iveta - Série 3 (2024) (série) 

Třetí řada jede prakticky bez scénáře a něco se děje jen, když se Rychtář rve s Macurou. Samir už totálně abdikoval na nějaký vyprávění a jede už jeden Ivetiny pády a pokusy o comeback. Filmově tu ale není prakticky co chválit.

plakát

Jack Ryan - Season 3 (2022) (série) 

Nejzamotanější a nejnudnější seriálový Ryan. Že jsem žehral nad nudnou dvojkou z Venezuely? V porovnání s trojkou je jihoamerická "mise" strhující spektákl. Doufám, že se Krasinski rozloučí alespoň trochu se ctí.