Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (843)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hned první záběr s zimmerovskou hudbou ohromí, uvědomujíc si, že jde o český film. Monumentální exteriérová výprava se skvělým dizajnem, včetně aut, hologramů či digitálních obrazů je v Bodu obnovy na světové úrovni. Dějově by nevadilo že jde pouze o kriminálku ve sci-fi prostředí. To byla i Minority Report. Handicapem je snaha držet diváka v non-stop napětí neustálým, často zbytečně kličkujícím řešením zápletky skrze dialogy, dialogy a další dialogy. Bez originálního a údernějšího vtažení do děje jsem nebyl ochotný (a v rámci noční festivalové projekce po celém dni ani schopný) tu překombinovanost pobrat. Příště přijít s originálnějším námětem, ubrat kecání, vybalancovat oddychovými pasážemi s poznáváním postav a bude to pecka. Klidně jako filmová série se stejnou slečnou detektivkou. Je dobře obsazená, dobře se na ní kouká a její postava vybízí k rozvinutí. [Karlovy Vary IFF] ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bájný Fénix vstává, naději nám dává.“ Bod obnovy přináší závan svěžího scifi vzduchu z Hlozových hvozdů a to navzdory tomu, že v lesích blízké budoucnosti je bordel jako v tanku. Zato česká megalopole z roku 2041 (za pouhých 17 let, humorné) se blýská kovem a sklem futuristických suicidálních mrakodrapů, kde připálíte cibulku, otevřete okno a hned se cítíte jako pták. Doslova. OBNOVENÉ OKÉNKO: [][] Co nejvíc zaujalo? ⸎ Kreativní využití bodu obnovy zhrzeným paroháčem. ⸎ Boomerská bába, pohrdající přetechnizovaným světem, počítači i mobily, přitom čumící na hologramy zpráv v oživlém Blesku a žijící „přírodně“, čili v plesnivé barabizně vedle skládky odpadků. ⸎ Andrea Mohylová, česká Scarlett Johansson. Bojuje s orwellovským korporátním spiknutím, hezounem z Interpolu se spasitelským komplexem, i s vlastním bodem obnovy. [][] Jen škoda, že Em pro samé zálohování nemá vůbec čas na sex. Povedené scífko, byť oživování mrtvých pomocí flešky a vany amarounovitého rosolu, to má své Mouchy. Když někoho přejede vlak nebo se stane obětí letecké katastrofy, stačí do laboratoře přinést jenom flešku a např. nohu? A co když do jiné laborky někdo přinese flešku a ruku? Ha?! Námět na Bod obnovy 2. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to divnej pocit. Člověk se cítí…“ - „Smrtelnej?“ - „Chtěla jsem říct spíš jako člověk.“ Technologie nejsou dokonalé. Už začátek se skenem známek života ukáže jejich nespolehlivost. Ale co když je ten největší problém v jejich stvořiteli, tedy člověku? Jistě, uvědomuju si nedostatky snímku, který není dokonalý. Dají se asi zmínit povětšinou nepříliš povedené dialogy, scenáristické veletoče či slepá, nepříliš pasující ulička ohledně „dárečků“ (včetně toho pomrkávajícího na konci). Ale pořád je Bod obnovy moderní české sci-fi, které nepůsobí trapně. Ba naopak, má kvalitní řemeslnou stránku, zajímavý futuristický svět, atmosféru, napětí a v neposlední řadě myšlenku. Ta v sobě sice může mít technologické mouchy, ale po stránce psychologické/etické? Rozhodně stojí za úvahu. Ústavní právo na oživení v případě nepřirozené smrti, zneužití systému…Hlozův celovečerní režijní debut určitě má něco do sebe. I přes zmíněné zápory tak dám slušné 4*, milé překvapení. „Jak dlouho to potrvá? To prázdno?“ - „Jestli to někdy zmizí, dám vám vědět.“ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Random kolekce futuristických wallpaperů obklopená robotickými postavami, prkennými replikami a zcela pitomým dějem, v němž absentuje psychologie a základní charakteristika světa. Vypravěčsky je to na úrovni televizní detektivky. Důraz na design to lehce povyšuje, ale tohohle Blade Runnera po pitvě a Minority Report po trepanaci lebky nelze brát moc vážně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ihned po skončení filmu jsem cítil absolutní nadšení. Takový ten pocit, kdy Vás někdo po dlouhé době přesvědčí, že český film stále má co nabídnout. Bod obnovy je civilní sci-fi z blízké budoucnosti se skvělým nápadem a takovou, dejme tomu, tradiční kriminální zápletkou, která se do podobného sci-fi perfektně hodí. Výborná hudba, neočekávané dramatické herecké výkony známých i méně známých herců a především vizuální zpracování Prahy, které vyrazí dech. Osobně, coby zaměstnance Škodovky, pak hodně oceňuji i spolupráci Škodovky na filmu. Tohle se prostě povedlo a zasluhuje si to obdiv napříč republikou...ale i dál! ()

Galerie (128)

Zajímavosti (24)

  • Upravené majáky a světla dodala česká firma HOLOMÝ, která dodává výstražná zařízení bezpečnostním sborům ČR. (UncleMorty)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama