Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Xspy odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už po prvním dílu víte , že scénaristé dokonale zahodili šanci využít plně potenciál látky kterou zpracovávají .Místo pseudo dokumentu o působení psychoenergetické laboratoře profesora F.Kahudy na pražské vysokoškolské půdě, který by zaručoval fakta i humor se autoři vrhli do prachsprosté parodické fikce . Důvody proč se má děj tohoto paskvilu odehrávat v reálném komunismu člověk těžko hledá ,zvlášť když tvůrci odmítají akceptovat i drobná dobová fakta.  Osazenstvo laboratoře je pak panoptikum samo pro sebe a parodická dvojice bratří výzkumníků či bengálského studenta na výměnném pobytu co neumí česky  tu parodují spíš dnešní realitu , než něco čeho jsme byli svědky tehdy . Tragédie je i bezbřehý angažovaný optimista J.Ciny citující encyklopedické poznámky k probíhajícím případům ... Inu vše by se dalo odpustit při troše chytrosti obsahu ale jak je vidět doposud se vše drží jedné šablony a jen se mění prostředí a výrazové pomůcky .... Popravdě vidět tohle u tvůrců letní filmové školy ,asi bych zatleskal .Ovšem tady za tím stojí profesionalové a rozpočet hrazený českou televizí .....a to už pak nevysvětlíte soudruzi ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akta X po česku? Bohužel u nás neumíme nic víc, než se pitvořit. Dobře! V České televizi si na pravidelné společné radě dramaturgických skupin sedli a řekli. „Umíme točit celkem dobré detektivky, ale zatím se nám moc nedařilo udělat dobré komedie, zkusme to prolomit. Lidé mají rádi detektivky a komedie a také filmy a seriály z doby totalitní. Tam se dá vložit spousta humorných situací. Přidáme ještě paranormální jevy a bude to třeskutě vtipné. Čím víc věcí namícháme dohromady, tím víc to bude sranda.“ - Jediný vtip, který mi přišel opravdu vtipný, byl ten s levitující puberťačkou. Měl správné načasování i zakončení. Doufám, že se k tomu nebudou v následujících dílech vracet a snažit se to nějak vysvětlovat, nebo komentovat, protože by ten jediný dobrý vtip zabili. - Hups! Viděl jsem i kus druhého dílu. Samozřejmě, že ihned začali levitaci puberťačky hloupě vysvětlovat. Zabili tím vtip i tajemno. Plaču ;(_ _ _ _ ()

Reklama

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Já se na to docela těšil...A to byla asi ta chyba. Odpustil bych tomu všechno (špatné herecké výkony téměř všech, hloupý scénář, JZD vypadající lépe jako v roce 2024 atd atd.) pokud by vše byla opravdu nadsázka a hlavně(!) pokud by to bylo vtipné. Bohužel nadsázka byla vyměněna za amatérismus (právě kulisami JZD počínaje a hroznými hereckými výkony konče (výjimky Cina a Noha)) a humor za trapnost. Vydržel jsem(doslova vydržel!) celý díl od začátku do konce a usmál jsem se 2x (vždy jen při replice Leoše Nohy)... Další díl už nedám ani omylem... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na nový seriál se zajímavou problematikou, výsledek mě ale úplně nenadchl. Začátek spíše naopak, až na úvodní scénu vypadal příliš parodicky. Cina je fajn, Macháček potěšil a Noha je Noha. Některé hlášky či glosy mě rozesmály. Fialové ale její pózu nevěřím. Případ byl zajímavý, rád bych ale viděl jiný konec i s ohledem na dění v Macháčkově bytě. ()

Edge_666 

všechny recenze uživatele

Marnost nad marnost. Není mi líto Macháčka, který za tuzemák i obchod vykrade, není mi líto Ciny, který je prostě špatný herec a není mi líto ani Nohy, který neumí nic jiného než alkoholika, ale té Aničky Fialové mi líto je. Styděl jsem se za ni. Úžasný ve Vinařích, famózní sestra Lídy Baarové a neskutečně uvěřitelná Iveta. No a pak toto. :( Snad se ten seriál probere. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)
  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)

Reklama

Reklama