Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 1

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (129)

Johny303 

všechny recenze uživatele

Když jsem na film šel (spíše tak nějak z donucení), tak jsem neměl ani ponětí o tom, že se stanu svědkem prozatím největšího překvapení letošního roku. Abigail je, navzdory uvedenému žánru, hororem řízlým komedií, přičemž obě strany mince fungují parádně a skvěle se doplňují. Akční jízda nás nenechává vydechnout přes množství bizáru, krve, násilí a srandy, přičemž dvě hodiny uplynou rychleji, než byste se... já nevím... třeba stihli někomu zakousnout do krku... ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Sympatický přírůstek do hororového žánru, který v první půli okouzluje skvělými herci, jejich interakcemi a parádní tísnivou atmosférou, aby ve druhé půlce divákům do ksichtu chrstnul hektolitry krve, hromady vnitřností a fajn vyvražďovačku. Nevšední pojetí, kdy zločinci utíkají před malou holčičkou, dělá z filmu velmi zábavnou podívanou. Zamrzí nicméně to, že trailery propálily všechny zásadní zvraty, které by jinak film povýšily na stále překvapující biják. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vždy som hovoril chlapcom (a dievčatám), nech tých upírov neunášajú a nedajú si povedať. Čo už, každopádne na tento film museli spotrebovať toľko krvi, že sa obávam, že donorovia nestačili chodiť na odbery. Tie galóny červeného farbiva, to bolo aj na dvestonásobnú Jánskeho plaketu. Nadsádzkový horor, ktorý treba brať taký, aký je: teda s nadsádzkou. Abigail sa dá pozerať. Lepšie než Abigail Breslin. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Abigail patrila k filmom, o ktorom som nevedel pre pozretím absolútne nič. Nevidel som dokonca ani trailer. To, že celý film bol totálne predvídateľný, to je u hororov zvykom, ale čo ma dostalo najviac je to, že z celkom slušne rozbehnutého hororu sa po 30 minútach stala trápna komédia plná stupídnych rozhodnutí a hektolitrov krvi. Takže tú jednu hviezdičku ktorú dávam, je za Kevina Duranda. Inak sa jednalo o úplne zbytočný a príšerne dlhý film. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Horor není můj žánr, to musím přiznat hned na okraj. Viděl jsem jich sice hodně, ale ty nové kusy mi splývají dohromady, že je raději ani nehodnotím (nebavím se o ikonách a o aktuálně zhlédnutých filmech). Mám z minulosti zážitky po kterých mi dobře nebylo, ale co se teď vydává za hororový snímek je až směšné. Děj, příběh? Uff, před 30ti min jsem vyšel z kina a už vlastně nevím... Partička náhodných kriminálníků se snaží vydělat na únosu mladé slečny jménem Abigail (není to samotné vlastně spoiler?). Dobře, očekávané se stane a pak se to ještě zamotá do velmi, ale velmi hloupé zápletky. Nefunguje to a já si málem ukroutil hlavu. Má to dvě hodiny… Horor jako Abigail má dvě hodiny? Úmorné, natahované, nevtipné, v žádném případě strašidelné.. Nicméně, natočené je to dobře a dokázal jsem si tam najít pěkné pasáže u kterých jsem se celkem bavil. Bylo jich ale trestuhodně málo. 30% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Projekt bol označený ako moderná adaptácia jednej z postáv Universal Classic Monsters z 30.-50.tych rokov, pričom prístup má byť podobný ako u Neviditeľného (2020) či v Renfieldovi (2023), pričom synopsa bola opísaná ako „jedinečný pohľad na legendárnu príšeru, ktorá bude predstavovať svieži, nový smer, ako osláviť klasické postavy“. (Arsenal83)
  • Tanec Alishy Weirovej zaujal režisérov natoľko, že do filmu pridali ďalšie neplánované tanečné sekvencie. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama