Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (120)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec po jednom dni od promítačky tohodle filmku trochu poupravim koment i hodnocení. Nakonec s odstupem to vlastně tak špatný není. Herci v rolích policajtů jsou vybráni dobře. Oba celkem sympaťáci. Druhá strana taky dobře, protože snad kromě Štáfka jsou to ksichty k pohledání. Jen mě není jasný proč válka policajtů, když to do války má hodně daleko. Ale jinak slušný, a hodně blízký realitě. Bohužial. 55%. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Po poněkud rozpačitém začátku jsem moc nedoufal, jenže to se film pouze nadechoval k zajímavému a napínavému dramatu, které si v mých očích nezadalo s nákladnou zahraniční tvorbou. Pochválit musím zejména výběr herců v čele s Bártou, jenž se do role morálně pokřiveného cajta hodil náramně. Za mě spokojenost. Na druhou stranu souhlasím s tím, že by filmu neuškodilo krácení o nějakou tu minutku. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá slovenská gangsterka ohlížející se na divoké devadesátky, kde mnohdy nebylo úplně jasné kdo je zloduch a kdo policajt. Žádná velká akce tu sice není, ale tvůrci to dohání atmosférou a (ne)sympatickým obsazení. Dokonce i ten Rytmus sem seděl jak bača do salaše. Jediné co Válce policajtů lehce sráží body je olbřímí délka. Ne snad že bych se u nějakých pasáží nudil, ale přeci jen je tu docela vidět že to původně bylo koncipováno (alespoň to předpokládám) jako televizní minisérie a film se z toho stal až potom...70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ľudstvo vôbec nie je zlé, len ľudia sú príšerní.. Slovník jak z Mechanického pomeranče, akorát místo Ludwiga van IMT Smile, místo moloka levná pálenka a násilí má tentokrát důvod, protože spolupráci obou stran zákona udržuje plodnost. Se vstupem Inženýra na scénu to trochu žánrově odbočí a dovedu si to představit jako čtyřdílnou, o hodinu a půl delší sérii, ve které by se lépe rozvedly některé motivy a vztahy, ale jako nostalgická sonda pro některé slovenské voliče to se svou tváří bezmoci pod šedou maskou frajerství funguje slušně. Samozřejmě, Sollimova Suburra to není. K té to má daleko jak Štáfek k východňárskému gangsterovi.. Anežka Petrová je slušně chameleónská čaja.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) robí poisťovací podvod na aute značky Škoda Superb a miesto, kde nájdu vybúraný Ďodiho (Denis Guľáš) Volkswagen Golf sa natáčala v lokalite Jahodná pri Košiciach. Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) v noci opíja Ďodiho (Denis Guľáš), sa natáčala v lokalite Chata Jahodná. Scény z patológie sa natáčali v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura na Rastislavovej v Košiciach. Scény z nemocnice sa natáčali v Univerzitnej nemocnici sv. Michala, pracovisko Košice (bývalá Letecká vojenská nemocnica). (Dajman)
  • V Košiciach v scéne na MMM, kde Miko vystupuje z električky, ide o električku KT8D5.RN2, ktoré v 90. rokoch v Košiciach ešte nejazdili. Rovnako autobus v Prešove (v scéne na križovatke) v 90. rokoch ešte nejazdil. Taktiež svetlá na cintoríne sú už po inovácii LEDkami a v 90. rokoch tam boli klasické žlté žiarovky. (Cigalone)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)

Reklama

Reklama