Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 988)

plakát

Kuciak: Vražda novináře (2022) 

Dánský dokument o vraždě, která otřásla Slovenskem předčil mé očekávání - to kvantum neznámých materiálů (video ze sledovačky mladého páru, videa z policejního vyšetřování, výpovědi pachatelů, data z mobilu Kočnera) - neváhám použít slovo dechberoucí. I kdyby to nebylo o této exponované vraždě, ale o nějaké neznámé, tak je to i tak výborný moderní dokument. PS: Po shlédnutí tohoto dokumentu si říkám, že znovuzvolením Fica projevili Slováci hodně velký smysl pro černý humor....

plakát

Fentasy (2024) 

Slovenské krimi s námětem drogového byznysu v oblasti fentanylu, skromný, místy spíš komorní snímek, který má plusy v námětu, snahu o moderní vizuál, ale největším plusem je Kristína Kanátová - jak fetuje, tancuje v klubu, trocha cudně filmově souloží, nebo tam jen tak předvádí přehlídku spodního prádla a je to po delší době cíleně prostě trochu sexy kost v domácím filmu anebo když balamutí Švehlíka v roli česky mluvícího slovenského policisty, který tam je jen proto, aby to mělo nějaké šance v české distribuci. Sympatický pokus, kterému nadhodnotím třetí hvězdu, ale škoda, že to je nedotažené a chybí tomu něco víc než jen didakticky odvyprávěný voice over.

plakát

Filip (2022) 

Polský dobový film o židovským klukovi, který uteče z varšavského ghetta, aby pod falešnou identitou nuceně nasazeného Francouze obsluhoval nacistické pohlaváry ve frankfurtském luxusním hotelu. Na film s tematikou druhé světové je to soustředěno překvapivě na něco jiného než by člověk u tohoto námětu čekal, ale je to výpravné, slušné tempo, dobře zahrané a hlavně zajímavé.

plakát

Barvy zla: Červená (2024) 

Polská honba za sériovým vrahem mladých holek sice tak nějak průměrná věc s malou dávkou sadismu, ale dobře se na to koukalo, slušné tempo, dobrá kamera, sympatickej prokurátor a krásná oběť  Zofia Jastrzębska.

plakát

Iveta - Série 3 (2024) (série) 

Tři díly utrpení nejen té zoufalé bytosti, ale i mne jako diváka.  Tak jsem to protrpěl, abych konstatoval, že tahle řada je asi nejslabší. Jako vystřihnout pár článků z Blesku a ždímat u toho emoce a lidskou stupiditu několika jedinců.

plakát

Atlas (2024) 

Jennifer Lopez (nar. 1969) proti umělé inteligenci, aby se skamarádila s jinou umělou inteligencí, když spadne na jinou planetu... prostě sci-fi, které je jaksi nijaké - nezáživné, neoriginální, prostě nechytne. A určitě to po netflixovsku stálo balík peněz.

plakát

Vysvoboď mě (2024) (seriál) 

Švédský náhled do prostředí gangů z předměstí švédských měst a víc než krimi to je vlastně sociální drama o náctiletých klukách ovlivněných a manipulovaných tamními o pár let staršími bossy - autentické, přesvědčivé. Ikdyž výš hodnotím tematicky podobný Snadný prachy (2021), tak tohle nebylo špatný, ale čtvrtou hvězdu dávám hlavně za závěrečnou pointu a ten famózní geniální finální song Röyksopp - 'If You Want Me' ft. Susanne Sundfør, který tomu sedl jak ...

plakát

Specialisté - Pod povrchem (2024) (epizoda) 

Řekl bych, že vražda mladý holky z ulice byla jeden z nejsmysluplnějších dílů Strouhalovi party, ale mne nejvíc zaujala ta flaška od vodky... to je nějaký zbytek rekvizit z ČT nebo co? Tahle vodka byla v hlavní roli v Metanolu (TV film) (2018).

plakát

Odznak Vysočina - Špatná parta (2024) (epizoda) 

Vražda spojená se šikanou ve škole, celkem aktuální téma, teda jako ta šikana, ne vražda, a najednou to má docela slušný level. Možná tomu Děrgelovi moc nevěřím ty jeho najednou probuzený kariéristický sklony.

plakát

Stíny v mlze - Druhá tvář (2024) (epizoda) 

Tenhle díl se mohl jmenovat Vražda na jachtě, ale to už tady bylo. Přesto jeden z lepších dílů a ty exteriéry byly fajn. Švehlík čím dál zajímavější ikdyž to je průhledný jak ...jako něco hrozně průhlednýho.