Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

castor 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester má za sebou dva slušné filmy, respektive kultovní Komando a tohle akční dostaveníčko. Zbytek nestojí za řeč. Obrovitý Dolph Lundgren to do protivníků znovu slušně sype, a i přes nevkusný samurajský obleček u toho divákovi není mdlo. Brandon Lee, který mi osobně nejvíc zachutnal v kousku Rychlý jako blesk, je mu zdatným parťákem, Cary-Hiroyuki Tagawa zase dokonalým záporákem, Tia Carrere pak úžasným ženským doplňkem. Solidní béčkový kult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Švédsky modrooký blonďák Dolph Lundgren a Brandon Lee, syn legendárneho kung-fu bojovníka Bruce Leeho, v roku 1991 spojili svoje sily vo filme "Showdown In Little Tokio". Zahrali si dvojicu svojráznych los angeleských policajných detektívov, ktorí sa pustili do boja s japonskou mafiou. Títo dvaja ochrancovia zákona nemienia tolerovať v USA praktiky Yakuzy. Dôjde preto na "Zúčtovanie v malom Tokiu". Je to parádna akčná jazda. Kvalitné bojové choreografie, divoké prestrelky a vtipné, drsné hlášky. *** ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Yakuza prostě v Los Angeles nemá šanci. Jednohubka od komandovského Marka L. Lestera, která dle mého soudu moc nefunguje. Dolph samozřejmě není bůhvíjaký herec, ale tady toho předvádí ještě daleko méně jeho parťák Brandon Lee. Přestože jeho hláška "Máte právo na smrt." byla docela fajn. Navíc se zde obdivně vyjadřoval o velikosti hrdinova mužství. Nevzpomínám si na období kdy bych Showdown in Little Tokyo vyloženě žral. Střih je často velmi zmatený a akce špičková, přestože jí není málo, taky není. Naši hrdinové mají několikrát vyloženě z prdele kliku, například když se dostanou ze slisovaného auta. Film zapadá přesně do konce 80. let, takže kozy, krev, hnusní záporáci a dušínovští klaďáci. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren sa síce nikdy nevyrovnal svojim slávnejším kolegom tej doby, ale v počiatkoch svojej kariéry točil vydarené béčka, tentoraz spojil svoje sily s režisérom kultového Komanda a s ďalšou vychádzajúcou akčnou hviezdou a vznikol možno aj jeho najlepší film. Príbehovo je to úplná klasika, dvojica odlišných policajtov, ktorí sa spoja, aby zničili celú japonskú mafiu, pričom jeden z nich má s ich šéfom ešte nevyriešené účty z minulosti, pričom to obsahuje snáď všetky potrebné klišé, takže tu si ako fanúšik žánru určite nemôžem sťažovať. Jedine trochu prekvapí v porovnaní s očakávaním odlišná povaha oboch zúčastnených, keďže Američan je znalec všetkého japonského, pričom má predtým veľký rešpekt, zatiaľ čo jeho partner, čiastočný aziat sa zase správa ako čistý Američan. Ale filmu to samozrejme nijak neškodí, možno mu to aj pridá na zaujímavosti. A vďaka až moc krátkej dĺžke a množstvu akcie to celé ubehne poriadne rýchlo. Po akčnej stránke som tiež dosť spokojný, síce sa nevyrovná tým lepším klasikám tej doby, nie je zase tak moc nápaditá a ani prepracovaná, ale predsa len ponúkne množstvo súbojov, prestreliek a nejakých tých výbuchov alebo likvidácií slušnej kvality. Lundgren tu má až prekvapivo veľa súbojov, najviac za celú svoju kariéru, ale súboje majú predsa len jednoduchšiu choreografiu a pôsobia dosť pomaly, ale Brandon Lee občas predvedie nejaký zaujímavý chvat, ale tiež len v takom spomalenom prevedení. Celkovo sa mi aj na súboje dobre pozeralo, ale taký Seagal alebo aj Van Damme predvádzali v tej dobe neporovnateľne lepšie súboje. A tak skôr ma bavila zvyšná akcia, hlavne rozmanité prestrelky v atraktívnych lokáciách a s ideálnym množstvom zabitých, ale aj nejaké tie likvidácie. A najviac za pochvalu stojí záchrana ženy z mafiánskeho sídla alebo nočné prepadnutie spojené s vrhaním rezných zbraní. Od podobného filmu sa očakáva aj humor a v tomto tiež nie som sklamaný, nájde sa tu viacero vydarených hlášok. S obsadením tu nemám problém, je priam ukážkovo béčkové v tom najlepšom slova zmysle, Dolph Lundgren je tu v najlepšej forme, Brandon Lee je zase veľký sympaťák, k tomu Tia Carrere v úlohy krehkej ženy na ochranu a ako hlavný záporák Cary-Hiroyuki Tagawa, pričom má za sebou mnoho známych tvárí. Režijne je to presne to, čo aj od filmu tohto typu chcem, nie je to síce ďalšie Komando, ale Mark L. Lester odviedol slušnú prácu. Takže celkovo som veľmi spokojný, Zúčtovanie v malom Tokyu je jednoducho parádne akčné béčko prvej polovice deväťdesiatych rokov, kedy sa podobným filmom darilo najviac, videl som ho veľakrát a stále sa pri ňom slušne bavím. 80% ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Hustě! Nejlíp snad o filmu vypoví několik vět z něho převzatých naskládaných bez jakéhokoliv ladu a skladu. "... až s ním skončíme, dáme si rybu na těch nahatejch číčách!" --- "Byla vyděšená." "Viděl jsem tě svlékat, taky bych byl vyděšený ... Máš největší péro jaký jsem kdy viděl." --- "Ukaž na co máš ty svaly Kennere!" --- "Máš právo nic neříkat. Máš právo na obhájce ... Máš právo být mrtvý." --- "Pěkně jsi ho naporcoval, parťáku." ... V tom flmu je prostě všechno, krásná ukázka 90. let! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Bunda, ktorú nosil Lundgren vo filme, má na ľavom rukáve kanji logo, ktoré je odkazom na Kyokushin - štýl karate, v ktorom Dolph získal dva tituly majstra Európy. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu se objevuje ceklem 13 nahých žen. (LION-MR.T)
  • Prvý Lundgrenov film, ktorý sa vo viacerých európskych kajinách a Japonsku nepremietal v kinách, ale vyšiel rovno na VHS. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama