Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parašutistu a instruktora Ditche Brodieho vyhledá atraktivní žena Chris a chce, aby ji naučil skákat padákem. V letadle, těsně před seskokem, odláká jeho pozornost, a když se Ditch obrátí, spatří už jen padající tělo. Marně se ji pokusí ve vzduchu zachytit. Žena spadne na zem, aniž by otevřela padák. Zoufalý Ditch se vydá na její adresu a dostane se do bytu, kde z fotografie zjistí, že byla zkušenou parašutistkou. Je tam napaden dvěma muži, podaří se mu ale uniknout. Druhý den ho navštíví muž, který se vydává za vyšetřovatele nehody Pinkwatera. Později Ditch zjistí, že nehoda s padákem byla pouze kamufláží. Nechá se od Chris přesvědčit, aby jí v noci pomohl proniknout do střeženého objektu, odkud ukradne zvláštní pouzdro. Na další schůzku s ní vezme i Pinkwatera, z toho se však vyklube spojenec zločinců. Ditch a Chris opět o vlásek uniknou smrti a parašutista se konečně dozví, že Chris kdysi pracovala pro KGB a nyní se pokouší zastavit bývalé kolegy, kteří ukradli obrovskou zásilku zlata a chtějí ji použít pro financování státního převratu v Rusku. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem si tento film nyní opět kouknul na MAXu, a bylo to vcelku příjemné osvěžení uprostřed nedostatku invence a vykrádaných témat a námětů současné produkce. Nastassii to tu opravdu sluší a Charlie ji velmi zdatně doplňuje. Obstojně svižné tempo, do současnosti - stále poměrně originální scénář, to okořeněno špetkami ucházejícího humoru, zkrátka, velmi solidně odvedené řemeslo v segmentu netuctových, originálních akčních filmíků, které pobaví. Shrnuto a podtrženo, již se zmíněným ohledem na dnešní pokulhávající tvorbu, původní 3,5* (zobrazované jen jako 3), upravuji s dobrým pocitem na *****. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Sheenovka mého mládí, kterou může plně vychutnat jen adolescentní mozek. Dnes by mě chytla za srdce asi jen nostalgie dob, kdy Charlie dokázal ještě udržet lajny koksu v rozumných mezích a na jeho tvůrčím vrcholu se přichomýtnout k nějaké brakové zápletce s monotématickým okořeněním jako jsou skoky na padáku aby se na to dalo alespoň jednou koukat. 3. hvězdu dávám za své 12leté Já. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tento film je velmi jednoduchá ryze popkornová záležitost, která diváka nenutí přemýšlet. Odvíjí se svým tempem a využívá ve své době velké popularity Charlieho Sheena. Hláškuje kudy chodí a do těla mu dává stále sexy Nastassia Kinski. Je tu spousta nelogičností, ale ono to je nějak jedno. Diváka to baví a to je hlavní. Dívat se nato dá, filmový zážitek zanechá, co víc si přát. Zcela průměrný akční snímek, který neurazí. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl před lety a dávno už jsem na něj zapomněl. Tenkrát bych dal možná vyšší hodnocení, dnes jsou mi komentáře označující "Nebezpečné pády" za nadprůměrnou akční podívanou k smíchu, stejně jako celý ten příběh plný klišé a stupidních dialogů. No, hlavně že je Rusko zachráněno před gaunery, co jsou "horší než Stalin", Nastassja a inostráněc Charlie dostanou medaile jak z olympiády a jedno oko nezůstane suché! Urrrááá!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na sejf zapomeň. Ten je tam proto, aby zmátl blbce." No a my tu zrovna jednoho takového chodícího penisa máme. Pardon, opravuju. Ditch sám sebe nazývá létajícím penisem, tak to nebudu rozporovat. Spíš se soustředím na snímek a odborně se k němu vyjádřím ještě odbornějším tvrzením, že je to hrozná blbost. Nicméně samotné seskoky nejsou špatné, "mrtvá" Chris je docela zajímavá, občasný vtípek potěšil a karbanátkový let mezi větrné elektrárny mi napověděl, že tohle asi nemám dělat. Co však rozhodně udělat chci, tak to je tandemový seskok z letadla s červeným Cadillacem Allante a kráskou zavřenou v kufru vozidla, protože to by měl každý správný chlap alespoň jednou za život prubnout. Tedy myslím. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Když probíhá souboj v letadle mezi Chris Morrow (Nastassja Kinski) a Benem  Pinkwaterem (James Gandolfini), je patrné, že Ben jakožto nezraněný dostane kopem do obličeje a krev má pod nosem dřív, než ránu dostane. (icewhite)

Reklama

Reklama