Reklama

Reklama

Shardlake

(seriál)
  • USA Shardlake
Drama / Historický / Mysteriózní / Thriller
USA / Velká Británie, 2024, 3 h 28 min (Minutáž: 49–56 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Během rušení kláštěrů za vlády anglického krále Jindřicha VIII. vyšle králův první ministr Thomas Cromwell (Sean Bean) do jednoho z klášterů právníka Matthewa Shardlakea (Arthur Hughes), aby vyšetřil smrt královského zmocněnce. Vyšetřování, které provází další vraždy, nejasné stopy a spletité motivy, směřuje k překvapivému řešení. (raininface)

(více)

Diskuze

danielsevcik

danielsevcik (hodnocení, recenze)

Věru se těším, až Tom Holland nebo možná ještě i Tim Hanks dostanou Oskara za skvělé ztvárnění Dr. Martina Luthera Kinga. Nebo třeba Robert De Niro by byl skvělý v roli Neslona Mandely, Svět se v prdel obrací.

na příspěvěk reagoval verbal

Pepa Onderka

Pepa Onderka (hodnocení, recenze)

Docela příjemný seriálový kus. Vyprávění baví a postupuje, bez nějakých klišé či emočních výlevů, a díky tomu je člověk ochoten prominout občasné digitální pozadí a šaty jako kdyby vylezli zrovna z butiku. Akorát jsem měl možná nějaký etický problém na konci s uzavřením jedné vraždy nebo spíše nad ní mávnutím rukou.

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

mm13

Černoch je absolútne odporný a nekorektný výraz, ty skurvený rasista!!! Správne sa hovorí Čokoevropan, v tomto prípade može byť aj Temnosas, Afrokelt, Anglonoch či Bronzopikt!

bidja

bidja (hodnocení, recenze)

Podle IMDb je herec Hughes asi fakt postižený, s tou rukou. Trpí dysplazií ruky. Zde ani nemá fotku. To bylo popravdě to první co mě zajímalo, jinak se mi to moc nelíbí.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

(...a ako sa vlastne korektne povie v Európe černoch? Tí naši asi nie sú Afroameričania... či? alebo to stačí napísať s veľkým Č a som okey?) 🤔

na příspěvěk reagoval verbal, Ratchetka

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Duncan66

No hej, je to pri historických filmoch stále väčšie fantasy... ale vlastne, kedy nebolo, hoci ešte bez afroamerických hercov?

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Nebylo to spatne, ale treba narozdil od Jmeno ruze a dalsich del jsem necitil ani na chvili nejake napeti a ze by byli hlavni hrdinove v ohrozeni a to ani kdyz byli. Taky skoda, ze tam nebyly vice rozvedeny pletichy penezochtivych slechticu, byly to zajimave linky.

Nejsem zadny historik, ale nejak se mi nechce verit, ze by v 16. stoleti byl opatem velkeho a vyznamneho klastera cernoch, stejne jako role dalsich vyznamnych predstavenych v danem klastere. Asi si holt na alternativni vyklad historie ohledne rasove diverzity budeme muset v kinematografii zvykat cim dal vic. Bohuzel. 

na příspěvěk reagoval mm13

Uživatel Duncan66 smazal svůj příspěvek.

Zany

Zany (hodnocení, recenze)

Podle traileru Disney opět plní kvóty barevných, na černého biskupa v tudorovské Anglii se tedy fakt dívat nebudu.

Reklama

Reklama