Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tak ve srovnání s originálem z roku 1963 prohrává tento paskvil na celé čáře. Zatímco v The Haunting je atmosféra postavena na zvucích apelujících na lidskou představivost, tady je všechno servírováno narovinu. Jenomže to "všechno" je tak nějak úplně k ničemu, protože to postrádá konkrétnější smysl. Nejstrašidelnější je Zámek hrůzy na začátku, kde se teprve seznamujeme s prostory opravdu nádherného domu. Dál už jenom častěji a častěji cukají koutky v letmých až výrazných pousmáních. ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

hodnotit nemůžu, protože jsem vydržel asi jen půl hodiny (né že by mi únik tohoto zážitku drásal srdce), ale do prdele práce, to nemohl člověk kterej dělal kulisy udělat ten zámek alespoň trochu uvěřitelně? Ty interiéry vypadaly spíš než jako zámek jako hradisko z nějakého gargantuovsky nepovedeného fantasy pro děti z osmdesátých let. sice se natáčelo na reálných zámcích, ale ty přidané věci... fuj ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Trpí nespavostí. V rámci výzkumu skončí s podobně sužovanými jedinci ve velikém starém zámku. Dlouhé chodby, hodně zákoutí, schodišť a obrovských sálů. A všude nejrůznější sochy vyvolávající nepříjemnou atmosféru. Co na tom, že po téhle stránce se Zámek hrůzy vyvedl. Horší je, že producenti zaveleli, že tvůrci musejí ctít přístupnost mládeže. Takže žádná krev, žádná prsa, žádné úchylárny. Divák neustále čeká, že se to rozjede, jenže chyba lávky. Nebezpečná rychlost, Twister a pak sešup dolů. Jan de Bont, kterého jsme měli rádi, se už nikdy nevrátí. Scénář Davida Selfa (přitom později napsal Road to Perdition) je dost šílený, tempo dost utahané, žánr dost nerespektovaný. Výsledek je přeplácaný, zmatený, otravný. Pochválit lze některé herce (Owene Wilsone, ty mezi ně ovšem nepatříš), výpravu a skladatelskou legendu Jerryho Goldsmithe. Zbytek zaslouží pořádně za uši. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film o ktorom som si myslel, že sa vážne jedná o horor, ale keď v úvode filmu som z TV tituliek zistil, že má prístupnosť od 12 rokov, tam ma to dosť zneistilo. Ako horor je to strašná kravina, ale ak sa nad toto maximálne ale maximálne povznesiete a budete na film hľadieť ako na film bez určenia žánru, tak aj tak film nedostane väčšie hodnotenie ako 1*. Niečo strašné, možno 7 ročné deti by film bavil, ale pre nás s „trochu“ rozvinutejším mozgom des a hrôza (v negatívnom slova zmysle). Tá 1* v mojom hodnotení je za tie deti, za mňa by to bol asi odpad. Mal som dobrú náladu, keď som písal tento komentár, preto. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký film "Zámok hrôzy" (The Haunting) je taký bežný mainstreamový duchársky horror. Ničím výnimočný snímok, v ktorom si zahralo niekoľko druholigových hollywoodskych hviezdičiek (Catherine Zeta-Jones, Liam Neeson, Owen Wilson). Skupinka rôznorodých ľudí je pozvaná do strašidelného domu, kde sa začnú diať podivné veci. Je to už asi tisíc krát použitá zápletka v podobných filmoch. Režisér Jan de Bont mal k dispozícii celkom slušný rozpočet, takže to natočil celkom dobre. Pozrieť sa to dá, ale nečakajte žiaden dychberúci originálny horror. Je to viac menej nenáročná soft-horrorová popcornová záležitosť. *** ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Oficiální špenělský název pro film La maldición je přeložen jako Prokletí. (Chatterer)
  • Liam Neeson trpí strachem z výšek, a tak ve scéně, kdy v zahradním pavilónu šplhá vzhůru, aby zachránil Nell, nemusel svůj vyděšený výraz vůbec předstírat. (Tereza666)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama