Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moderní western s drsnými chlápky stojícími za svým ať se děje co se děje. A jako obvykle jde o ženu. V tomto případě o ženu těhotnou, která má v dějové lince také zajímavý vývoj. Rouška násilí, westernového tempa a atmosféry. Hodilo by se i kolty proklatě nízko, ale tady by to už znělo přeci jen divně. K ráně tu však nemá nikdo. Právě westernový nádech tomu všemu dodává určité kouzlo nechtěného. Vznikl svým námětem temný akční thriller nesoucí myšlenku o svátosti života. Zvláštností je, že tu vlastně nikdo není klaďas. Všichni jsou ve svém smyslu neřádi jdoucí za svým cílem přes mrtvoly. Snímek sice není zase až tak na výši centra zájmu, ale rozhodně se jedná o jeden z těch povedenějších. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná záležitost s perfektně napsanými postavami, kterou snad sráží jen přetažená stopáž, která film zbytečně natahuje a vytváří tím prázdná místa. Ale jinak? Většinu doby jsem Únosce hltal s očima přilepenýma na obrazovce a to zejména druhou polovinu Přestřelky se střídaly s momenty vzbuzujícími jak silnější emoce, tak smích a v úvodu jsem se dočkal i sice nijak dynamické, ale zase originální automobilové honičky. A herecky to asi taky nemohlo být lepší. Del Toro a Ryan Phillippe byli jako dvojice zabijáků naprosto dokonalí a zejména Ryan mě v téhle roli překvapil. Veterán James Caan zahrál gangstera, vyjednavače a starostlivého otce v jedné osobě bravurně. Čtvrtá do party pak byla Juliette Lewis v roli unesené dívky a pro mě to byl, společně s rolí v Od soumraku do úsvitu, její nejlepší výkon vůbec. I přes hluché pasáže 85%. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sakra,to jsem šlápl ale vedle.Těšil jsem se na tuto jízdu jak malej parchantík a na konci mi zbyl jen znuděnej úškleb :-/.Takové obsazení,takový námět,takové možnosti a vznikne z toho takový výměšek?Nechápu.Celé je to neskutečně zbytečně překombinované,zmatečné,většina postav a jejich jednání je naprosto nepochopitelné,děj bez spádu a těch pár vychytávek(především závěrečná střílečka) bohužel v mých očích vážně před celkovou pohromou Únosce nezachránilo.Akční úseky byly sice fajn,byly efektně natočené a měli i grády a šmrnc,ale to vše mezi tím bylo vážně slaboučké a doslova špatné a nudné.Film postrádá i atmosféru a napětí a tak musím bohužel označit Únosce za jeden z nejpomarněnějších filmů co se nadupaných jízd týče. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajnový neo-noir líznutý v závere westernom, ktorý evokuje pôsobivé finále a lá Butch Cassidy a Sundance Kid. Charizmatická chlapská dvojka Phillippe-Del Toro, zaujímavý McGuffin v podobe tehotnej ženy, neustále hustá atmoška a štýlové rámovanie úvod-záver s cynickým voice-overom. Na debut veľmi slušné. 3,5* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Lumpačení pánů Parkera a Longbaugha se dost lišilo od zaběhnutého lumpačivého mustru podobně zaměřených počinů, možná právě proto jsem nakloněna přehlížení kiksů a samoúčelností, kterých se pan McQuarrie dopustil a má ochota uvěřit situacím, v kterých dosavadní dárci tělesných tekutin tak nenuceně přeskočili několik levelů, dosáhla nejspíš svého historického maxima. I když mně později bylo umožněno se dovtípit, že pouštění žilou a chámovodem bývá jen zpestřením okurkové sezóny, pro samotnou zábavnost snímku jsem tomu už beztak nepřikládala zvláštní důležitost. Celou mou pozornost si totiž vyžádaly postavy, balancující na hraně psychodramatu a crazy komedie, a to všechny, bez výjimek! Nemusím asi zdůrazňovat, že míra obdivu nebyla stejná - králem večera byl mou jednočlennou porotou prohlášen Benicio Del Toro, na záda mu dýchal James Caan i jeho starý kámoš v depresi - Geoffrey Lewis, na milost jsem vzala dokonce i jeho dceru, Juliette Lewis, na jejíž přítomnost ve filmovém světě mně vždy postačovala omluva, že někdo přece musí hrát absolventy zvláštních škol. Ačkoli na většině záběrů vrhala pohledy, jako by právě kradla v drugstoru, její konečné výstupy byly výtečné, jako ostatně ve všech jejích filmech, které obsahují vyostřené situace :-). A hlášky typu: "Neříkejte kdo, já, ani co" jen utvrzovaly originalitu muziky, na kterou jsem si s chutí skočila. Mrzí mě jen dvě věci - za prvé, nedozvěděla jsem se, co se vlastně stalo v Baltimoru a za druhé mám vztek na české gynekology - z neznámých důvodů našim maminám tají, že v posledním trimestru je nutno chodit s nohama minimálně metr a půl od sebe, snad kvůli lehčímu porodu, nebo tak něco... :-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Nicky Katt (Obecks) se v žádné nebezpečné scéně nenechal zastoupit kaskadérem. (Avalon820)
  • Benicio Del Toro učil Nicky Katt španělské dialogy. (Pumiiix)
  • Obraz od Olivera Deara, který visí v mexickém bordelu, byl původně zhotoven pro televizní film Očistec (1999). (Avalon820)

Reklama

Reklama