Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Addamsova rodina je kultová komediálna záležitosť týkajúca sa hororov. Tento film bol celkom zábavný svojím čiernym humorom, jeho atmosféra je nezabudnuteľná. Samotný príbeh mi však celkom nesedel, mohlo to byť tajuplnejšie, nemám rád podozrievanie a rozpaky niekde, kde sa mám smiať. Každopádne však pohodový film. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní seriály ze 60. a 70. let, takže pro mě příběhy Addamsovy rodiny začínají teprve až s tímto filmem. Odjakživa mám rád černý (až morbidní) humor, tím pádem jsem si užíval solidní nálož (více či méně) "zvrácených" scének, jimiž Addamsova rodina oplývá. Velký úspěch filmu tkví též v přesném hereckém obsazení, kde se veskrze všichni zúčastnění skvěle hodili do svých rolí, přičemž bych vypíchnul zejména malou Christinu Ricci, půvabnou Anjelicu Houston a potrhlého Christophera Lloyda. V neposlední řadě musím pochválit nádhernou výpravu a kostýmy. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy měl nebo stále má v sobě svého vnitřního "gotha", ten si bude pomlaskávat blahem. Koncept to není nijak nový, vždyť Addamsovi existovali v době vzniku tohoto filmu již téměř půl století. Nicméně kromě vynikajícího castingu v čele s u mnoha lidí childhood crush (včetně mě) Christinou Ricci je zapotřebí zmínit i hudbu a kulisy a celkový set design, který věrně napodobuje předlohu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, či vôbec existuje film, nakrútený podľa úspešného seriálu, ktorý by bol lepší, ako pôvodný seriál. Ani Addamsovci nie sú výnimkou. Legendárny čiernobiely seriál som sledoval najprv na ORF a neskôr som si to zopakoval s vydareným slovenským dabingom. Film som videl až teraz. Sem-tam som sa pousmial, sem-tam ma potešilo navodenie atmosféry podobnej originálu, ale celkovo to bol neopakovateľný zážitok. Teda v tom zmysle, že netúžim po opakovaní. Viem, že seriál je oproti filmu v neporovnateľnej výhode, pretože som ho videl pred množstvom rokov, ktoré zmenili spomienky na nostalgiu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nesmírně vypečená rodinka, kterou bych ale za sousedy asi mít nechtěl. Raul Julia a jeho životní role, Anjelica Huston dokonalá jako vždy, Christopher Lloyd roztomile plachý a natvrdlý a uťatá ruka jednoznačně nejlepší postava, jakou si může režisér do vedlejší role přát. Barry Sonnenfeld tomu ještě dodal příjemný morbidní nádech, ale tady už snad ani neměl co zkazit.. 80% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Když Gomez (Raul Julia) odchází do trezoru za knihovnou, slyšíme prásknutí biče a zazní i Kitty, což je lev – domácí mazlíček Addamsových, který se objevil v původním seriálu. (Dixieboy)
  • Při výrobě chodící ruky, zvané Věc, se uplatnila kombinace loutky, dálkově ovládaného modelu a opravdové pravačky, která patřila profesionálnímu kouzelníkovi. (Davosh)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama