Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (279)

burina 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarena parodia.Najlepsi bol samozrejme Cary Elwes,ktoreho by som si mozno vedela predstavit aj vo "vaznejsej" verzii Robina Hooda.Ten kostym mu velmi sekol.:)Okrem neho ma este rozosmial Mel Brooks so svojou gilotinkou a serif.Najvtipnejsie mi asi prisla scenka zo "svatby" Marion a serifa.:))) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel jenom průměrná parodie na Robina Hooda, za celou dobu jsem nezaznamenal ani jeden opravdu vydařený vtip, všechny ostaní u mě vyloudily jen takový malý úsměv, nic víc a někdy ani to ne a docela často se mi stávalo, že se mi vtípky zdály až skoro trapný. Ale zase na druhou stranu úplná nuda to neni a občas to pobaví a Roger Rees jako šerif je fakt skvělej ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jiné Brooksovy parodie, ale pořád docela sranda, která si tentokrát bere na paškál legendu o Robinu Hoodovi a její dvě neznámnější filmová zpracování s Kevinem Costnerem a Erollem Flynnem. Nicméně se objeví i podařené narážky na jiné filmy jako třeba Kmotr nebo Dirty Harry (ve filmu jako Dirty Ezio) nebo Sever proti Jihu - Will Scarlet O'Hara. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na věčné téma zbojníka Robina Hooda, která už kdysi měla šmrnc a vtip a když jsem ji zrovna dokoukal, musím říct, že až na pár trochu trapných míst šlo o vydařenou parodii. Herecké obsazení sedělo a chvilkové momenty hraní si na muzikál byly na jednu stranu dojemné [zpěv Mariany ve vaně] a taky komické [Robin "opěvuje" Marianu]. Ačkoliv to není dokonalé, k brakovým parodiím typu Scary Movie po sto padesáté to má hodně daleko a tak si to zaslouží ocenit. ()

vyfuk

všechny recenze uživatele

V drtivé většině případů se snažím filmy dokoukat. A taky hodnotím jenom filmy, co jsem dokoukal. Ale tady nemůžu splnit ani jedno. Film je po více jak půlhodině téměř absolutně nezáživný. Mela Brookse mám rád. Dokázal vytvořit kulty, i zapadlé kousky, které mně připadají hvězdné. Vtipy a humor téměř nulový. A to jsem film před mnoha lety viděl asi od půlky a líbil se mi, ale teď se to nedá skousnout. Tohle zde zůstane, ale i když mi to trhá srdce, něco takového ohodnotit nemůžu. Nebylo by to předně objektivní. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Filmový debut Davida Chappelleho. (Mihail123)
  • Když v lese napadnou vojáci Hepčíka a Robina, tak Hepčík řekne: Doufám, že to někdo natáčí!" To je odkaz na incident, který se stal Rodneymu Kingovi, když ho v roce 1990 několik členů policejního oddělení Los Angeles brutálně napadlo. Jednomu přihlížejícímu se to podařilo natočit na kameru. (viperblade)
  • Když Marianina (Amy Yasbeck) služebná Broomhilda (Megan Cavanagh) skáče z hradu na svého koně a ten jí uhne, je možné si všimnout, že podlaha již byla prasklá a propadnutá ještě před tím, než služebná dopadla. (Sign)

Reklama

Reklama