Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (393)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem bloumal na druhou hvězdou, ale nic...možná, kdyby to byl nebyl film o Robinu z Loxly s kapucou, ale úplně o nikom jiném, neznámý hrdina své doby, bojující proti útisku poddaných a nespravedlnosti v zajímavém prostředí, jenž trefně popsal uživatel Cervenak a nějaký jeho životní příběh. Možná bych překousl i klasickou naivní romanci a absurdní bojové scény, u kterých skutečně chyběla už jen rada našeho známého majora: "Dajtě mu do ruky, aspoň ľahký gulomet!". V tomto případě jde jen o další pokryteckou prvoplánovost s využitím známého jména a příběhu k nějakému rychlému finančnímu obratu, který by mohl mít dokonce i pokračování, jak film ukázal a dorazil tím vše. [Kino Citadela - Litvínov] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Robin Hood je titulom aké sa v súčasnej dobe v panike predávajú na Netflix. Je obsahovo nezvládnutý, vizuálne nudný a smiešne ambiciózny. Myslím, že tvorcov bude rozhodnutie ponechať film v kinách komerčne veľmi bolieť a ešte si navyše aj vystrúhajú poriadnu hanbu. Kvôli necitlivej réžii sa forma bije s obsahom ešte viac než obyčajne. Občas som mal pocit, že sa k veľkému rozpočtu a profesionálnemu štábu dostal nejaký nadšený ochotník, snažiaci sa kopírovať svoje vzory bez toho aby chápal, čo znamená vnútorný význam záberu a výstavba scény. 2/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle upoutávky, která mě předloni v kině pravidelně ubíjela, jsem čekal něco horšího. Robin Hood mě na jednu stranu docela bavil tou, už v úvodním monologu přiznanou, nehistoričností. Křižácká výprava vypadá jako vystřižená scéna z Černý jestřáb setřelen, stráže v Nottinghamu jsou prostě zásahová jednotka, která se ve finále potýká se zbojníky - anarchisty, jejichž molotovy se tříští o protiúderové štíty. Řeší se při tom zcela aktuální otázky jako xenofobie a mocní vs. spodina. Proč ne? I Tarona Egertona a Jamieho Foxxe mám rád a jako parťákům jim to docela šlo. Jenže... Jenže to stejně není dobrý film, protože scénář plný otravných frází nestojí za nic a Otto Bathurst si chtěl očividně hrát na Guye Ritchieho, nicméně Král Artuš: Legenda o meči a jeho osobitost, dravost a zábavnost prostě zůstávají v nedohlednu. Průměr. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a nudné. Síce je hlavný hrdina sympatický, ale ako Robin Hood málo charizmatický. Charizma chýba popravde všetkým hercom. Záporáci sú málo záporní, Marian ma väčšinu času rozčuľuje a "vzťah" medzi Marian a Robinom ma zanecháva chladnou. Vôbec nevadí zmodernizovanie histórie, či boje,ktoré nedávajú zmysel z hľadiska histórie, ale chýba tomu grády. Všetky zaujímavé akčné scény sú zle zostrihané, prehnaná slow-motion a žiadny naozajstný progress, čo sa týka Robinových schopností. Jeden z najmenej zaujímavých filmov, čo som videla v posledných mesiacoch. 40% ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Průměrně mě to bavilo, ale není to nějaké veledílo, ale dnešní děcka to určitě ocení. Mohlo se čekat, že to nebude nic dobrého, mladý Taron, kterej se do filmu absolutně nehodí, negr, co hraje v každým druhým béčku a působí tady úplně zbytečně a holka, do který je Robin zamilovanej je absolutní hnuska s tunou make-upu na ksichtě... Produkce na který se podělil Leonardo, co asi od toho čekat? Ve své podstatě mě to ale bavilo, a ani nevím proč. Efektní triky, které jsou občas nepřehledné. Když budu porovnávat s Králem Artušem tak dopadl rozhodně lépe. Nejvíce se ale přikláním k Robinovi s Kevinem, kterej byl nejvíce sympatický a snímek byl v celku na lepší úrovni. Tohle je spíše digitální CGI bordel, kterej funguje. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Taron Egerton se učil efektní a rychlé střelbě z luku u dánského umělce a lukostřelce Larse Andersena, který drží světový rekord v rychlostní střelbě. Jeho rekord je vystřelených 10 šípů za 4,9 sekundy i 3 šípy za 0,6 sekund. (Prochy38)
  • Téměř 95 % kostýmů bylo vyrobeno ručně Julianem Dayem a jeho týmem. (ČSFD)
  • John (Jamie Foxx) bol vo filme označený ako Maur. Mauri však žili ďaleko od Svätej Zeme, kde prebiehali križiacke výpravy, pretože ich pôvod a korene sú zo západnej Sahary. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama