Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael alias Fresh (Sean Nelson) je dvanáctiletý chlapec z Brooklynu. Pod šťastnou hvězdou se zrovna nenarodil. Rodiče jako by ani neměl, a tak bydlí v přeplněném doupěti své tety. Snaží se nezanedbávat školu a svou lásku - šachy, aby se ale uživil, pomáhá místním drogovým dealerům, mezi jejichž klienty bohužel patří i jeho sestra. Fresh si čím dál silněji uvědomuje, že takhle dál žít nechce. Začíná toužit po odplatě - po hře, v níž on určí pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

majo25 

všechny recenze uživatele

12-ročný fagan má bujnú fantáziu a pravidlá z hrania šachu (!) prevedie do reálu, kde sa kvázi hrá s dílermi drog ako so šachovými figúrkami. Tvorcovia filmu sa už postarali o to, aby mu fantázia vyšla podľa jeho predstáv. Devízou filmu je, že nenudí, je drsný (aj keď pri filmoch z takéhoto prostredia to nie je žiadna výnimka), niekedy možno až príliš (12-ročný chlapec fackuje prostitútku, ktorú za dávku kokaínu mu ho chce vyfajčiť) a svojím sposobom aj zaujímavý. Na druhej strane, postavy sú takmer bez emócií, predovšetkým u premúdrelého chlapca v hlavnej úlohe. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vyhraj nebo padni. To si takhle kluk u večeře vyslechne, jak je crack hroznej, že mu hrozí, že do toho spadne nebo že ho zastřelí na ulici, a že heroin má klidnější klientelu, že konkurence je nekonfliktní a že i poldové na to většinou kašlou. Tenhle klučina v tomhle světě vyrostl a i přes svůj nízký věk rozumí systému, který ničí životy těch, které má rád. Vakuum v životě bez pravidel (pokud si je sám neurčí) vyplňuje návštěvami otce, se kterým nesmí po soudním zákazu mluvit a se kterým si dává partie šachu. Pomalé tempo, fajn atmosféra, slušní herci. Jen scénář si v závěru sám podkopává nohy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI CHYTREJ KLUK. JEDNOU TI TO TADY BUDE PATŘIT“...... /// Michael (pro kamarády Fresh) je poslíček. A má sen. Mít milion dolarů. No jo, sen je jedna věc a realita – černošský ghetto, drogy, hispánští pasáci, děvky a byt plnej bratranců a sestřenic. Dlouho to vypadá na takovej ten příběh, kterej napsal sám život (snad proto to někdo přirovnal k Městu bohů). I s těma šachama – vždyť moudra ,,královský hry“: VYHRAJ NEBO PADNI (či snad že UMĚNÍ PŘEŽÍT SPOČÍVÁ V INTELIGENCI) můžou platit i jinde než v Brooklynu. Škoda, že závěrečná čtvrtina chytá něco jako ,,mafiánskej“ nádech (?), jedni vopičáci vyrdávaj s těma druhejma a ten chytrej (co chytrej…nejchytřejší!) je …. 3a½!, páč z toho udělali pohádku. Každopádně scénaristicky stojí jméno Boaz Yakin za zapamatování. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě, když ve filmech umíraj děti. 2.) Chtěl bych slyšet pohádku. Třeba tu o dealerovi (drogovým…), jak jde do důchodu. 3.) Thx za titule ,,properbitch“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pořádně ďábelská partie v šachu mezi velmi inteligentním Michaelem alias Freshem proti zbytku Brooklynského podsvětí.Přišel jsem na tento film náhodou a rozhodně jsem nečekal že mě takhle dostane.Film má výborný příběh a nese se v podobném duchu jako film MĚSTO BOHŮ.Skvělé herecké výkony v čele s 12 letým gangsta manem Seanem Nelsonem,kterému za svůj výkon tleskám.Opravu jsem to nečekal,ale nemůžu si pomoct za mě 5*****. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Něco jako Město Bohů, ale v černošském prostředí. Příběh o přechytralém dvanáctiletém Michaelovi alias Freshem, kterého už nebaví vydělávat peníze na drogách co prodal, už ho nebaví se bát, že mu umíraj kamarádi, že jeho sestra je kur... a že bere drogy, a že ho možná dají do děcáku... A tak jednou rozehraje takovou šachovou partii v reálném životě, že kriminalita v jeho oblasti klesne na minimum. Opravdu zajímavý a nepříliš známý snímek stojí za vidění. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama