Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $48,751,189Tržby Celosvetovo $82,751,189Tržby za predaj DVD v USA $21,119,507 //počet predaných kusov 1,286,609║ Takýto tip filmu aký nám je ponúknutý nám už nemá dohromady čo povedať, lebo takéto podobné vydieracké príbehy, kde išlo o nejaké vykrádanie(bank, sejfov) tu už boli a v určite v omnoho kvalitnejšom prevedení, tu to príde všetko tak nedoladené, otrepané. Okrem toho tu ani tie postavy až tak pre dej nefungujú a potenciál Paula Bettanyho ako vodcu zlodejov je nevyužitý, určite by mal na viac ak by sa do toho poriadne obul. Filmu dosť chýba strhujúcejší a premyslenejší dej. /50%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem byl k tomuhle thrilleru značně skeptický, ale vlastně.. neprávem. Velmi solidně to odsýpá a když si odečtete několik scénáristických berliček a povinných klišé, tak se nám tu urodil slušný příspěvek do žánrových snímků, které bych nerad nazýval vlezlými nebo banálními. Jasně, hlavní hrdina i přesto, že už má podle všeho trable s prostatou, strká mladou počítačovou generaci do kapsy a tu a tam si zahraje na Johna Matrixe, ale jsme přeci v Americe, v zemi neomezených možností. A je sice holá pravda, že kdysi velehvězdný Harrison Ford už na pořádný úspěch (jak kritický, tak komerční) nějaký ten pátek čeká a opět tu variuje postavu nedobrovolného akčního hrdiny, nicméně ve Firewallu po tříleté herecké odmlce nijak zvlášť nevadí. Respektovaný bezpečnostní bankovní specialista Jack Stanfield si užívá rodinného kruhu, zatímco banda padouchů spřádá plány, jak využít jeho schopností a konexí k odčerpání nějakého toho milionu. Poslouží jim k tomu Jackova rodina a několik křupavých sušenek. Určitě je v předimenzované době příjemné sledovat někoho, kdo se snaží své protivníky přechytračit, ač už si o jeho počínání myslíme své. I když si leccos vypůjčuje z jiných snímků (Mel Gibson a jeho Výkupné se přímo nabízí). Znovu si Jacka a spol. někdo asi jen tak nepustí, ale slušnou atmosféru mu upřít nelze.. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Snažím se přenést přes nudný pocit rozjezdu. Protože ten začátek je vážně bída, pořád někdo něco kecá a nic z toho. Potom mi konečně svitlo světlo naděje a začalo to mít pořádné grády, i když zase ne tak veliké. Konečně se potom dá hlavní hrdina do díla a je konečně na co koukat, ale nechápu tvůrce, že nevysmyslí něco nového. Protože Firewall je jako mleté maso, z takovými filmy to jde vážně z kopce. A i to omleté maso už přeci po několikátém omletí nechutná, jestli vůbec. Stejně tak jako je to s tímhle filmíkem, párkrát a dost. Ale alespoň děkuji za známé tváře ve vedlejších rolích. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mně se tahle svižná jednohubka dost líbila. Jistě, klišé tam bylo tolik, že by se za to styděl i Uwe Boll, ale jednou za čas, pro k čertu ne? Navíc Harrison zde podává skvělý výkon (na to, jaký to je děda je vážně dost akční) a Paul Bettany byl skvělý parchant. A tohle někdy stačí, na těch 70 %… ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A už mi nevolaj.“ Ošemetné, režisér bez WIMBLEDONU, Robert Patrick bez Camerona, Robert Forster bez Tarantina, Bettany bez Russella Crowea, Harrison bez širáku a Virginia bez CANDYMANA v podpriemernom akčnom trilery, v ktorom musí správny chlap „zo starej školy“ urobiť zlú vec kvôli mladým neslušne vychovaným grázlom, ktorí bijú deti a zastrašujú ženy, aby zachránil svoju rodinu. Po remeselnej stránke fajn, ale toto bolo nudné už v 80. rokoch 20. storočia. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Během tzv. dešťových dnů ve Vancouveru pršelo, paradoxně, velmi málo, a proto produkce musela používat 6 cisteren s vodou, které zavlažovaly ulice. (imro)
  • Pokus o oživení kariéry Harrisona Forda vydělal během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) pouze 13,6 mil. dolarů a obrat v kinech Severní Ameriky se vyšplhal celkem na 48,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama