Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svižný nástup, kdy se načrtne slibně zamotaná zápletka a představí sympatičtí hrdinové (Douglas se Sutherlandem se snad pro tyhle role narodili), bohužel bere za své s příchodem dějového zlomu v půlce, kterým odstartuje x-tá variace na Uprchlíka se všemi klišé, nevěrohodnými odpuštěními a mdlým finále jako bonus. Není pak ani divu, že se z vás těch sto minut, a pár drobných navrch, vypaří už se závěrečnými titulky. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka vyzerala sľubne, dej sa zamotával a všetko nasvedčovalo tomu, že pôjde o solídny politický thriller, no odkedy začal Douglas utekať, tak sa z toho postupne začala stavať fraška a nebyť toho hviezdneho obsadenia, tak by som myslel, že sledujem nejaké B-čko so Seagalom. A ešte aj Longoriu navlečú do obleku, takže neukáže ani svoje krivky, no fuj. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prezidentské ochranky a tajných služeb dává možnost divákovi nahlédnout do rituálů jejich činnosti a snímek tak dostává punc originality. Navíc je Strážce naprosto výborně obsazen a zahrán thrillerovými jistotami se jmenovkami Douglas a Sutherland, ruční kamera a dynamický střih celkově podkreslují spěch, hektičnost a napětí, které v tomto prostředí panuje, a jediným klopýtnutím je tak jen závěrečné rozuzlení, které je zajímavé akorát skutečností, že po tak skvěle rozehrané partii může opravdu někdo všechno zvorat tím, že usne na vavřínech a myslí si, že má úspěch v kapse zaručen dávno před závěrečnými titulky. Ne. Stejně jako v pokeru, i u filmu platí, že karty se ukazují až na samotný závěr. A někdy se neukazují vůbec... [srpen 2006] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Skupina profesionálů se sešla, aby natočili debilní historku. Hlavní role jsou obsazeny skvěle, režisér Clark Johnson má cit pro budování napětí a postupné rozplétání konspiračních nitek, ale ani schopný tvůrčí tým nemůže zamaskovat slabý scénář, který má rafinovaný začátek, slušně dynamický prostředek a konec o ničem, který vyšumí tak nepěkným způsobem, že se fíling z filmu propadá o několik pater. Jakoby se nevalné závěrečné scenáristické kličky odrazily i na Johnsonovi, který z civilního špionážního thrilleru v posledních třiceti minutách přesedlá na dost slabé akční béčko. Veliká škoda, jiskření mezi Douglasem a Sutherlandem je na pět hvězdiček… ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byť je finále scénáristicky možná nešťastné a schéma příběhu trochu okoukané, mám z filmu dobrý pocit, protože se evidentně všichni včetně herců i tvůrců snaží. Clark Johnson servíruje další akční dobrodružství, které se k cíli přibližuje dynamickým a vyrovnaným krokem energického běžce, až v poslední půlhodině si snímek špatným došlápnutím (scénáristickým tahem) způsobil bolestivý (pro diváka) výron. Do cíle se přeci jenom ale dobelhal a podpořila ho v tom i velice výrazně dobrá hudba. Michael Douglas je sice při sledování nenápadný jako inkoustová kaňka, jinak ale svoji roli zvládl ve věku 62 let pozoruhodně působivě. Z herce Kiefera Sutherlanda jsem měl nejlepší pocit v Telefonní budce, když byl pouze slyšet jeho charismatický hlas, je sice pravdou, že jeho slovní přestřelka s Douglasem je výborná, avšak po celý děj nosí jeden a ten samý obličej. Poměrně slušně působí různé technické vymoženosti, takže film na takové deštivé všední dopoledne (jako je to dnešní) funguje docela obstojně. 70% 78 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)
  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama