Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný „tříhvězdičkový” generál Eugene Irwin, jenž během své dlouholeté vojenské kariéry proslul jako vynikající vojenský taktik, byl odsouzen za čin, který ve skutečnosti nespáchal. Svůj trest si musí odpykat v pečlivě střežené vojenské věznici spravované nemilosrdným plukovníkem Winterem. Jeho drsné metody zavinily smrt již řady vězňů, ostatní žijí v každodenním a neustálém strachu. Irwin se brzy stává nepohodlným, protože se nehodlá smířit s Winterovým způsobem vedení věznice. Ačkoliv tomu nikdo nevěří, právě on se postaví do čela vězňů, odhodlaných vzdorovat ozbrojené přesile jen s holýma rukama… Vězeňské psychologické drama z trestaneckého prostředí natočil režisér Rod Lurie, který působivě rozehrává partii mezi dvěma povahově odlišnými muži a zároveň předkládá úvahu na téma zneužití moci. Generála Irwina si zahrál populární hollywoodský herec Robert Redford (Captain America: Návrat prvního Avengera, Brubaker, Zaříkávač koní, Jeremiah Johnson). V rolích jeho partnerů a protihráčů vystupují James Gandolfini (Rodina Sopranů, 8 MM), Delroy Lindo (60 sekund, Pravidla moštárny), Robin Wright Pennová (Wonder Woman, Blade Runner 2049) a Mark Ruffalo (Zodiac, Avengers). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Výborné prostredie filmu, výborný herci (obzvlášť Redford a Ruffalo), dobrý príbeh a hudba Jerryho Goldsmitha. No problém mám len v jednom. Réžia mi prišla strašne nevýrazná a prvá hodina sa dosť vliekla, druha už bola lepšia, ale chýbajú tomu strhujúcejšie momenty. Obľúbený soundtrack: Flag. 65% - 3* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vojenské vězení vedené pevnou rukou plukovníka Wintera (James Gandolfini) dostane nového nájemníka - bývalého hrdinu ze všech možných válek, generála Eugena Irwina (Robert Redford). Jenže už první osobní setkání nedopadne vůbec dobře, a plukovním Winter se rozhodne generálovi pobyt ve vězení pěkně osladit. Ale generál Irwin si svým přístupem ke kolegům vězňům vybuduje respekt, a rozhodne se ukázat světu Winterovy praktiky. A to Winter rozhodně nechce dopustit. Mezi vězni a dozorci se rozpoutá opravdová válka ... Oproti ostatním zde komentujícím mi americký patriotismus (= není důležité jestli zemřete nebo ne, hlavně že zachráníte americkou vlajku) vůbec nevadí, a tak jsem se u filmu docela příjemně bavil. Dvě hodinky utekly jako voda, ale musím podotknout, že mnohem větší zásluhu na tom má James Gandolfini než Robert Redford. A vzhledem k tomu, že se dokáži odprostit i od takových elementárních logických problémů (kde ku.va vzali vězňové zápalné bomby a katapult), tak klidně dám čtyři hvězdičky... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Robert Redford se nám opět po jednadvaceti letech od Brubakera vrací za mříže. Tentokrát jako zásadový, spravedlivý a charismatický generál. Když pozná poměry, které vedení ve věznici nastolilo, začne... Však to dál znáte. Není tu nic originálního, prostě solidní snímek, který vám nic nedá, ale také nic nevezme. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo charismatu Redforda, zajímavosti Gandolfiniho a standrardní práce Goldsmithe bylo by to za míň. Tak zhovadilý a nechutně směšný scénář jsem už dlouho neviděl. Ovšem jestli je v amerických věznicích taková realita, tak to se pak omlouvám. Jak se na takovém scénáři mohl podílet Graham Yost, kterého jsem po Nebezpečné rychlosti a Povodni měl dost rád, tomu nerozumím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa kvalitný film, ktorý má pár múch. Väzenská dráma. Tentoraz sú väzni americkí bývalí vojaci a vojenskí veteráni, ktorí sa dopustili rôznych trestných činov. Dalo by sa povedať, výborný námet. Ale. Väzenie pre vojakov skôr pôsobí ako zberba tých najťažších gangstrov, kde sedia bieli, čierni, hispánci a podobne. Film má ale celkom dobrý nápad, ale vždy keď sa tam pripletú americké ideály a všetky tie srač*y o dokonalosti, statočnosti a odolnosti Američanom vlastné, tak to veľmi oslabí celkový výsledok. Inak vcelku dobre spracované. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Mark Ruffalo (Yates) odmítl pro bojovou scénu ve vrtulníku kaskadéra a odehrál ji sám. (Karlos80)

Související novinky

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama