Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Už při příjezdu hlavní hrdinky do internátní školy v lesích máte pocit dotyku tajemné a zajímavé atmosféry, která se točí okolo podivného lesa a ještě podivnější školy. Po chvilce seznamování a šikany jako z povedeného teenagerského komediálního filmu se ale rázem ocitnete ve špatné noční můře a skočíte do obyčejně podprůměrného horůrku, kterých jsme v poslední době nechutnými svědky. Spousta rozehraných scén a událostí brzy vezme za své a ukáže se vcelku jako chození kolem horké krvavé kaše a brzy budete rádi, že se filmek poměrně brzy dostane k jádru shnilého pudla a dočkáte se finálního „ach jak překvapivého“ rozuzlení. Ani Obitusova agitační pětihvězdičková práce na jakékoliv zviditelnění a zpopularizování tohoto dílka nestačí. Neboť vězte, že jde ve skutečnosti o odpad prvního ražení, pokud přihlédneme především k rozuzlení celého filmu. Z odpadkového koše se dostává pouze díky úvodní slibné atmosféře, která je vytvořena okolo internátní školy v tajemných lesích a rovněž díky oné parafrázi kultovní postavy Bruce Campbella. S přimhouřením oka zůstane rovněž potěšením ona hlavní holčina, která je vystřižena jak z komiksu a její zrzavé vlásky zapadají nádherně do jakéhokoliv filmového políčka. Čím víc ale o tomhle filmu přemýšlíte, tak tím větší máte chuť rozporcovat DVD červenou sekyrou, protože je to vskutku slátanina… ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu se mi honily myslí dvě věci. 1. Takto nějak by to mohlo vypadat, kdyby Kingova Carrie navštěvovala Bradavice. 2. Patricia Clarkson je zatraceně nedoceněná herečka. Lesy jsou průměrný horor, který staví na povedené atmosféře a slušném hereckém obsazení studentek. Dívčí škola, uprostřed hlubokých a tajemných lesů, jejíž historie sahá stovky let do minulosti. Škola plná mladistvých studentek, podivných učitelek i děsivých tajemství. Elegantní ředitelka s chladným úsměvem a podivným klidem, učitelka s tikem v obličeji a pravidelné dávky sklenic mléka. U Lesů se možná nebudete bát, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Sklamanie hlavne z dvoch najzásadnejších pohľadov... : ako horor slabota, najmä keď pri každom pohľade na les začne nepochopiteľne divoká hudba (má to skôr opačný efekt), štruktúra postáv nemá šťavu a atmosféra pôsobí veľmi stroho. Paradoxne pri scénach akože na zľaknutie som sa začal rehotať. Taký Raimi by to dokázal poňať jednoduchejšie a vtipnejšie, tunak je to brané takmer smrteľne vážne. Potom druhá zásadná chyba je pri snahe vniknúť do historického obdobia (1965) v čarodejníckej škole. Tu sa dalo ako tak zachrániť film nejakými nápadmi vyznievajúcimi troška vierohodne, lenže som mal skoro pocit, že išlo o nejakú nevydarenú paródiu Harryho Pottera. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Mizérie, příběh dobrý maximálně pro jednou epizodu nějakého hororového seriálu pro mládež. Útržkovité hororové výjevy a řevy v jinak nudném ději mě neberou, několik záběrů na pohybující se větve stromů tam sice taky je, ale strašidelné nejsou ani náhodou. Akorát zpracování nehororových částí je povedené, pěkná šedesátá léta s písničkami. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Mami, chci domu. Těším se na kamarádky."„Vždyť ty žádné kamarádky nemáš." Heather je rebel a outsider, a tak je uklizena na soukromou školu uprostřed lesů, aby přišla k rozumu. Až později zjistí, že ve skutečnosti byla škola vybrána někým úplně jiným než rodiči. Zatímco si dívky vyprávějí legendu o tom, jak se školy kdysi zmocnily tři čarodějnice, lesy okolo se halí do zlověstné mlhy a temnými korunami se nese zlověstný šepot. A když větve a kořeny stromů ožijí, oběť jimi uchvácená nemá naději... Ani po letech jsem zklamán nebyl, byť jsem si film téměř nepamatoval. Mnohem lepší než podobné Temné osnovy (2018), které ale místo čarodějnic vsadily na duchy. P. Clarksonová je přesně ten typ, co se umí báječně přetvařovat a mile usmívat, zatímco jí z koutku úst odkapává jed. Kromě autonehod je samozřejmě nejlepší čarodějný rituál. Hodnocení ponechávám ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama