Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (243)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie to zahrala dobre, pripúšťam. No nemôžem povedať, že ma dostatočne dojal "citlivý príbeh dietaťa strateného vo svete aj vo vlastnom vnútri" (meave). Angelina to zahrala až tak dobre, že keď som sledovala Giinu povahu, vôbec sa mi nezdala byť strateným dieťaťom - naopak, bola to panovačná, manipulatívna a zhýčkaná mrcha. Originálna charizmatická rebelka? Iste, veď presadzovala hlavne to, čo chcela ona a vďaka vrodenej kráse jej to ľudia žrali. Ak nie, terorizovala ich a aj tak si robila čo chcela. Potom si zničila život (doslova) a všetci plakali. Hmm. Jej príbeh bol však atraktívny, lebo v polovici 80. rokov bol AIDS veľkým strašiakom a vieme si predstaviť, ako smrť modelky otriasla módnym priemyslom. Keby bola zomrela na zápal pľúc, neštekol by po jej príbehu ani pes. Čím to je, že keď sa spoja celebrity, drogy a AIDS, robíme ikony z ľudí, ktorí by mali byť všetkým iným, len nie vzorom (to platí aj pre Freddieho Mercuryho, hoci milujem jeho hudbu, on vedel, kedy to posral). Ľutujem, ale nemám súcit s rozmaznanými superhviezdami, ktoré sú zdravé, krásne, úspešné, milované a bohaté a pritom majú tonu psychických problémov a drogujú, lebo sú zdravé, krásne, úspešné, milované a bohaté. Posrať si život drogami je každého výsostné právo, ale nemusím sa predsa tváriť, že ma to niečím inšpiruje. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana přehlídkových molů v turbulentní a dynamické biografii slavné americké supermodelky z přelomu 70. a 80. let. Celým jménem Gia Marie Carangi se stala odrazem skutečného světa módního průmyslu se všemi jeho chybami a úskalími. Jak to již bývá, rychlou cestu na vrchol, vystřídal strmý pád. Titulní roli ženy, která byla příliš krásná na to, aby zemřela, a příliš divoká na to, aby žila , ztvárnila excelentní Angelina Jolie. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď pracuj, žít můžeš později!" Tak to je odvážné tvrzení ve světě, kde si dámy neobdařené tělesným tukem z nudy přepudrovávají nosy koksem a narušují celistvost žil pravidelnými vpichy jehel. Mne tedy svět modelek, supermodelek ani topmodelek absolutně nevzrušuje, ale Giina poloha rozpustile svérázného provokatéra mne dost bavila. Dramatická část však bohužel dostala větší prostor než ta pohodová a patrně proto pro mne Gia představuje jen průměrný životopisný film. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který mě skoro uspal k smrti. Přiznávám, asi jsem zaujatý - jednak jsem nikdy nepropadl kultu Angeliny Jolie, aktuálně 2. nejpopulárnější herečky na ČSFD (jediný dobrý film, ve kterém podle mě kdy hrála, byla Výměna, a jako žena se mi vyloženě nelíbí, ty její olbřímí rty mi přijdou vyloženě odpudivé, a celkově je to podle mě herečka, u níž její osobní život dalece převyšuje ten pracovní, což jen podtrhuje můj nezájem o ni), a za druhé jsem nějak nepochopil, proč vlastně tento film vzniknul - na titulní postavě mi nepřišlo nic zajímavého a celkově mi přijde myšlenka točit životopisné filmy o nějakých modelkách absurdní. Ten film je jen další variací na stokrát viděné schéma postupně řízené sebedestrukce, s předem známým koncem a nezbytným puncem varování navrch. Když si k tomu přičtu laciné televizní provedení a děsivě špatný český dabing, v němž jsem film zhlédl, nemohu se za sebe ubránit údivu, proč z toho bylo tolik lidé unešeno (pokud tím důvodem tedy nebyl Joliin full frontal). Absolutně zbytečný, nudný a dokonale předvídatelný film, který je možné s ledovým klidem ignorovat. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala znovu po deseti letech a už mi nepřišel, tak dokonalý, jako když jsem ho viděla poprvé, proto snižuji hodnocení. Angelina je pořád skvělá a tenhle herecký výkon považuji za jeden z jejích nejlepších v její kariéře. Ale vadí mi dost styl, jakým je film natočený. V jedné scéně se objeví jeden moment třikrát za sebou, zřejmě, aby zdůraznili tu důležitost, ale tohle mi extrémně vadilo. Celkově mi vlastně postava Gii přišla i dost odměřená, takže jsem si k ní nenašla to pouto. Na poprvé mě film rozbrečel, tentokrát jsem z toho necítila žádnou emoci. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Gia Marie Carangi se narodila 29.ledna 1960 ve Philadelphii v Pennsylvanii, kam chodila i do školy. Vystudovala Abraham Lincoln High School. Její matka Kathleen Adams Carangi opustila celou rodinu, když bylo Gie jedenáct let. Později Gia pomáhala v bistru svého otce, Josepha Carangi, ale nakonec utekla do New Yorku, kde rozjela dráhu supermodelky. Měla ještě dva bratry, Michaela a Joea. Gia, která se nikdy netajila svoji lesbickou orientací, měla také velmi pozitivní vztah k drogám. Ke klasickému kouření cigaret postupně přibývala marihuanna, LSD, kokain a nakonec heroin, který se jí stal osudným, když se nakazila od použité jehly. Zemřela na AIDS 18.listopadu 1986 v Hahnemann University Hospital ve Philadelphii. Její pozůstatky jsou pohřbeny v Sunset Memorial Park, Feasterville v Pennsylvanii. (Rodriguez)
  • Faye Dunaway získala za svůj herecký výkon Zlatý glób. (Elisebah)

Reklama

Reklama