Reklama

Reklama

Poslední polibek

  • USA The Last Kiss (více)
Trailer

Michael a Jenna spolu chodili tři roky a teď se chtějí vzít …až do okamžiku než Jenna zjistí, že je těhotná. Najednou si Michael uvědomí, že navždy přijde o svůj bezstarostný život a bude muset zabezpečit rodinu. Na svatbě svého přítele potká studentku Kim, která ho svede a díky ní svět kolem sebe začně vnímat jinýma očima. Tragikomedie o rozchodech, láskách a trápeních dnešních třicátníků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť vynikajúca vzťahová romantická dráma s prihliadnutím na vážnejšiu, dramatickú časť. V snímku sa riešia síce iba bežné, ale o to viac pálčivejšie problémy, ktoré riešia dvojice hlavne v dlhodobých vzťahoch - pocit prázdnoty, nespokojnosti sám so sebou, citové vyhorenie, obavy pred veľkou životnou zmenou (dieťa)..... Všetky jednotlivé dvojice aj so všetkými problémami tu boli rozobraté veľmi dobre a do hĺbky, pričom sa nezabudlo ani na prímes občasného humoru na odľahčenie situácie. Potom však prišli záverečné minúty a všetko to pozitívne razom vyšumelo. Vyústenie mi prišlo akési nedorobené a strašne odbité, ako keby sa autori zľakli úspechu alebo nevedeli čo ďalej so scenárom. Žiaľ zvolili si tú najhoršiu možnú variantu, čo celkovému dojmu výrazne uškodilo. Škoda, ale aj tak to vidím na lepší priemer. 65/100 ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jak zhodnotit tenhle silný a podmanivý kousek a přitom jen suše nevychvalovat herce, hudbu atd. Shrnu to jedné věty. Nežeňte se, nevdávejte se, nevyrábějte parchanty, chcete-li být šťastní! Skvělý film, kde se Vám nedostane otřepaných "prcičkovských" vtipů, ale hluboké myšlenky a sugestivního děje. Já si náramně pochutnal. ()

Reklama

katasta 

všechny recenze uživatele

Nejsem asi zrovna v pozici, kdy bych tento snímek mohla hodnotit zcela objektivně, protože když jsem to celé sledovala, měla jsem pocit, jako bych se nějakým nedopatřením v tom filmu ocitla. Ještě se mi to v takové míře nestalo, ale vše co se v tom filmu dělo, se děje teď všude kolem mě, zvláštní pocit. Proto rozhodně nemůžu podpořit ty lidi, kteří si myslí, že je to snůška nesmyslů, vyhrocená až do nebes. Tony Goldwyn odvedl výbornou práci, scénář byl perfektkní a charaktery postav propracované do sebemenších detailů. Celou dobu jsem si říkala: pane bože, vdyť to je celý pravdivý, co za blázny se může hrnout do vztahů? "Každej debil na světě řekne, že někoho miluje. Nic to neznamená. Co cítíš, to nic neznamená. Záleží jenom na tom, co uděláš lidem, které miluješ. To jediný se počítá." ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tuctovej zapletke je to prave ona, ktora v sebe nesie punc pritazlivosti prave v tom, ako je podana. Nemam daleko od veku hrdinov filmu a mozno prave preto mi ich tapanie a nerozhodnost na krizovatke zivota prisla miestami az prilis blizka a znama. Hlavne strach "zo zavazku na cely zivot, kde vsetko je zdanlivo dopredu nalinkovane bez dalsieho prekvapenia" byva faktorom, ktori dokaze spolahlivo stimulovat akekolvek pochabe a zive zachvaty sebapresvedcovania o existencii lepsich a vzrusujucejsich alternativ. Pricom ich existenciu rozhodne nepopieram ;-) ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Je to hezkej film, ze života, to je pravda. S většinou protagonistů jsem schopná se (dřív nebo později za pár let) ztotožnit, jen ne, a to je trochu problém, s hlavním hrdinou....kluk, co zbouchne svojí holku, chová se k ní, jakoby bylo všechno tak, jak si vždycky přál, a odmítá nejen vyvstávajícímu problému čelit, ale dokonce si ho i přiznat, a tak místo toho, aby tomu všemu předešel, probral svoje obavy s ní (ona má, vsadím se, dost podobný) nebo s kamarády, zachová se jako naprostá sobecká svině. Ne, že by se to nemohlo stát, to bohužel jo, ani si nemyslím, že je kvůli tomu člověk rovnou nenapravitelně špatnej, ale tenhle film stojí a padá s pochopením hrdiny...a já sice naprosto chápu jeho strach a to, co se mu honí hlavou, ale nechápu řešení, který si zvolil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kde Michael několik dní čeká na Jennu před vchodovým dveřmi, je odkazem na německý film Legenda o Pavlovi a Pavle, kde Pavel také několik dní kempuje před Pavlinými dveřmi, aby ji dostal zpátky. (HappySmile)
  • Když Michael (Zach Braff) usne při čekání na Jennu (Jacinda Barrett) na verandě, můžete si všimnout vyrytých iniciálů "Z.B." (Zach Braff). (HappySmile)
  • Do role Jenny byla původně obsazena Rachel McAdams, ale nakonec byla nucena film nenatočit kvůli jiným závazkům. (HappySmile)

Reklama

Reklama