Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice mužů se jednoho rána vzbudí v chemické továrně a zjistí, že si toho kromě svých jmen nepamatují téměř nic. Stoprocentně však vědí jednu věc: Chtějí odtud pryč, a to rychle. Pří útěku ven a pátrání, co se u všech svatých vlastně stalo, se však vyplatí být obezřetný – ani jeden z nich nezná ty druhé a je více než pravděpodobné, že někdo tady nehraje zrovna čistou hru… (4daPeace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný snímek. To je důležité říci hned a začátku, protože možná můj komentář bude znít kriticky, ale i přes to všechno je Unknown v pár věcech osvěžujícím snímkem. Od začátku nevíme kdo je kdo a kdo je proti komu, což dodává prvním minutám atmosféru neznáma a naší snahou je promyslet jak se všechno mohlo stát dříve než se to postupně dozvídáme ze vzpomínek postav. Herci nejsou hvězdy prvního formátu, ale jejich přítomnost potěší. James Caviezel, Joe Pantoliano a Barry Pepper jsou rozhodně slušnými herci. Hudba ani režie nepatří výrazně k ničemu neobyčejnému a spíše jde o rutinérskou práci. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Po prvním pohledu musí být všem nad slunce jasné, že je tu "saw film", jen jde pak o to, jak moc se prvnímu dílu této slavné série vyrovná. Potenciál by tu byl, pětice mužů se probudí se ztrátou paměti a postupně zjistí, že někteří mohou být únosci těch ostatních. Bohužel jak postupuje film kupředu, objevují se tu drobné trhlinky ve scénáři a trošku kazí dojem, přičemž režie také nepatří k nejlepším. Přesto mám po zhlédnutí docela dobrý celkový dojem, pro všechny milovníky Saw mohu Unknown jen doporučit. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně milé překvapení,kdy tento malý,téměř až komorní thriller dokáže skutečně zaujmout po celou svou délku,dokáže být značně napínavý a i pointa není vůbec zlá,ikdyž je onen závěr až moc nastavován.K dobru lze určitě přičíst výrazné herecké obsazení plné charismatických aktérů,neustále panující nejistotu v ději,v chování postav a jejich činů a i pár skvělých zvratů v průběhu celého filmu.Záporem bych zmínil skutečně snad jen již ten zmiňovaný přeplácaný závěr,ale nutno i připomenout,že je skutečně překvapivý a alespoň pro mě i dobře vyšperkovaný.A jelikož se zde po celou dobu vyskytuje i to správné thrillerové koření,jako napětí a atmosféra,mohu Neznámý v klidu fanouškům tohoto žánru určitě doporučit.Jde o thriller,který sice neškokuje,ale pobavit a napnout dokáže 100%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, promyšlený, který poskytuje všechna vodítka, aby si divák na konci celý příběh a jeho twisty poskládal sám. A že o nečekané zvraty zde není nouze. Někteří zde film přirovnávají poněkud nespravedlivě k Saw - to proto, že tento film se Saw nemá lautr nic společného, nejde o postupnou vyvražďovačku nejhroznějšími možnými způsoby, které tvůrce napadnou. Jde o promyšlené puzzle o dvou neznámých, kde je na divákovi, aby si dosazoval a nakonec zjistil, jak moc se mu dařilo. Navíc je to velmi slušně zahrané, dobrý střih, kamera. Pravda, nakonec se z toho vyklube taková vlastně banální historka, a ta policejní linie je rovněž poslabší, ale to nic nemění na tom, že je to jinak velmi chytře udělané a napsané. A kdy navíc některé věci do sebe zapadnou až po skončení filmu (třeba zpověď za pouta připoutaného těsně před jeho smrtí). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Režisér ukázal že má talent, umí natočit atmosférickou psychárnu kde jsem byl neustále napjatý jak kšandy, a to se ve filmu dost často kecá. Prostě jsem se vůbec nenudil. Navíc herecká sebranka v čele Caviezelem, Kinnearem a Pepperem mi už dávno řeklo že se budu bavit. Jen škoda naprosto nevyužitého Sista kterej tu je za celý film tak 8 minut. S dialogi si scénárista určitě vyhrál a povedlo se mu to, jen škoda že po filmu zůstalo plno otázek. Ale o pokračování nestojím. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Kalifornie, a to v lokalitách Desert Center, Eagle Mountain, Indio, Los Angeles a San Bernardino v březnu 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama