Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Celý film je tak digitální, že jsem chvílemi pochyboval, zda je mezi herci vůbec někdo živý. Dokonce i obyčejný kouř či krev jsou dělány počítačem. Ono by to nevadilo, kdyby vše nevypadalo jako z nejlevnější PC hry.... Mizerné triky jsou největší slabinou filmu, když scénář je stokrát ohraný a předvídatelný. Většinu natáčení se herci pohybovali v prázdném studiu, kde i zem pokrytá kameny je hloupě digitální, škoda... ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Čert vem tisíckrát omletá schémata, stereotypy a zhovadilosti všeho druhu. Mutant sere i na porušení všech známých a zatím dosud neznámých fyzikálních zákonů, včetně trapného náboru zachránců světa dle klasické šablony. Ubrat na akci, přidat prachy, aby nebyla rozstřikovaná krev patlaná na atari a domalovávaná vodovkama, pak díky celkem slušnému obsazení ( i když Malkovich si roli střihl nejspíš při cestě na hajzl) mohlo být vše o level výš, škoda veliká. Takhle to skončilo (doslova) jak Drtivá porážka s Takešiho hradem dohromady, jako nevítaný bonus jsem zaregistroval Perlmanova božská slova, a i když mu kutna sluší stejně jak ve Jménu růže, pak měl hubu držet podobně jako v onom filmu. Dal jsem původně dvě hvězdy, ale protože mi verbitch vyhrožoval, že už si nezapícháme, a že se jedna z hlavních svinských Korporací jmenovala BAUHAUS (bacha na ně, tvrdím to dávno), taky pro neskutečně kůůůl a technicky naprosto dementní stroje, děla a létající lokomotivy (o to víc vizuálně čupr), dávám tedy tři, což je pro zdejši blánabázi naprosto stěžejní. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Sympatické sci-fi. Možno so zbytočným úvodom, možno s príliš jednoduchým dejom. Ide však o záležitosť, ktorá ukazuje, že takýto lacný "televízny" prístup je momentálne jediný spôsob, ako dostať k životu poriadne výpravne pôsobiace SF. Rovnaký výsledok ako pri SERENITY či DEŤOCH DUNY. Je to síce viac počítačová hra ako film, ale výborne pracuje s klišé - to základné definujúce žáner skvelo využíva a tomu patetickému sa vyhýba. Nie je to štvorhviezdičkovka, ale žánrového fanúšíka musí potešiť... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická mission impossible v parádně temném a hlavně nabušeném, ač ryze béčkovém, balení mně naprosto neznámého Simona Huntera.. Protože jsem od Kroniky mutantů, vyjma bezchybného Rona "Hellboye" Perlmana, dopředu vůbec nic nečekal, byl jsem více než příjemně překvapen.. Nakonec jsem si taky uvědomil, proč se Perlman svým velkým hereckým kvalitám navzdory tak často objevuje ve snímcích podobného ražení.. On je vlastně, myšleno jen v dobrém smyslu slova, s tím svým ksichtem pro podobné filmy jako stvořený.. A kolik času a práce ušetří takovým maskérům..!! ;) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela podařené, i když totální béčko. Banda vojáků v čele s Thomasem Janem a Ronem Perlmanem si to tady, v daleké budoucnosti, šinou někam do podzemí zničit stroj na výrobu mutantů. Ovšem i když to po většinu času vypadá stejně hloupě jak to zní, tak se u toho člověk docela slušně zabaví. Tedy pokud se jednou za čas rád koukne na nějaký to tupý krvavý béčko, což já někdy rád udělám. Krví se tady opravdu nešetří, akce je dobře natočená a ty slabší efekty mi k tomuhle filmu docela seděly ( i když ti samotní mutanti vypadali až moc směšně). Thomas Jane je tady překvapivě ten lepší a střílí mu to a fuckuje velmi dobře. To Ron Perlman se tady spíš trápí, furt káže nějaký kraviny o poselstvích a říká samá taková ta klišé. A taky se díky tomu postaral o ty nudnější pasáže filmu. Ten ale jinak docela solidně uteče a i když už se na film asi nikdy nepodívám, tak tohoto béčkově stráveného času nijak nelituji. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Příjmení hlavního hrdiny je Hunter, stejně jako příjmení režiséra. (cubajz)
  • Film je založený na univerze rovnomennej stolnej hry. (Mihail123)
  • Postavy Mitche Huntera a Maxe Steinera se objevily již ve videohře „Doom Troopers“ pro Super Nintendo Entertaiment System. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama