Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Saši Dluhoše zmizel v roce 1982, když se s partou kamarádů pokusil sjet Černou řeku. Sašovi se dostane do rukou otcův deník, fotografie a několik starých filmů z osudné výpravy, a tak se rozhodne vydat po otcových stopách. Obrátí se na specializovanou cestovní kancelář. Ta připraví cestu na raftu a zajistí zbytek posádky. Kromě Saši a zkušeného profesionála Ronyho ji tvoří nerudný učitel zeměpisu Kužník, Slovenka Míša a její milenec Dominik. Dramatické situace je čekají ještě dřív, než se dostanou na vodu. Při konfliktu s policejní hlídkou na ně policista Razvan vytáhne zbraň. Když se pustí po proudu, sleduje Saša na skalách znamení, která tu zanechal jeho otec. Bez potíží sjedou první peřeje, u dalších však jejich vinou spadne ze své loďky místní dívka Anica. Saša ji zachrání a její otec, starý rybář a pytlák Božko, je pohostí. Saša z jeho řečí pochopí, že ví o osudu výpravy jeho otce. Jenže dřív než se stačí dozvědět víc, znovu se objeví policista Razvan, který vodáky napadne a ti ho v sebeobraně zabijí. Pokusí se těla zbavit, před sebou však mají velký vodopád. Pokud se jim podaří přežít, možná se Saša přece jen dozví děsivé tajemství otcova zmizení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Na druhý pokus se značným časovým odstupem musím oznámit, že jsem to svého času s jednou hvězdičkou přehnal. Tenhle paskvil si ji v žádném případě nezaslouží. Já tedy nevím, co přesně zažil Filip Renč na vodě v Černé Hoře, ale muselo to být něco příšerného, když mě následně ztrestal touto záležitostí. Nevím, čím to je, ale když se naši tvůrci rozhodnou pro akční žánr, dopadne to většinou neslavně. V tomto případě se film pohyboval ve dvou rovinách- nudné (přesun po klidné hladině a s ním spojené rozhovory) a hloupé (akčnější děj). Kolega Big Bear pěkně rozebral jazykovou stránku (to byl opravdu zážitek) a já jen přemýšlím, na jakých halucinogenech to tehdy Filip Renč ujížděl. No, netuším, co chtěl tímto snímkem sdělit, ale vím naprosto jistě, že po tom nehodlám pátrat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Toto by nezavadilo o Boormanovo Deliverance ani kdyby došlo k análnímu zneužití Filipa Blažka rumunským domorodcem.. Dokonale mě iritovalo to mezinárodně srozumitelné slovanské nářečí, pitomě napsané i pronášené dialogy a snad ze všeho nejvíc ten zpomalený závěr s vodopádem, co ne a ne skončit. At Your Own Risk bohužel nepomůžou ani krásné přírodní scenérie, či odhalení 4 ňader v rychlém sledu za sebou a já ho musím zařadit na úroveň Janákových báječných nadrženců na nafukovacích člunech.. Alespoň že tam byl Miroslav Krobot. Fascinující postavička, která s neměnnou dikcí a gesty představuje pořád stejnou osobu, proplouvající zcela nerušeně českými filmy napříč spektrem žánrů. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Miluji režisérský styl Filipa Renče, ale "Na vlastní nebezpečí" pro mne bylo obrovským zklamáním. Zápletka působí jako z (béčkového) amerického filmu, herci jsou až neuvěřitelně nepřesvědčiví (výjimku tvoří jen Filip Blažek) a ono "nečekané" vyvrcholení čekáte již po patnácti minutách. Akční scény jsou sice dobré, ale pohřbívá je až přehnané množství zpomalených scén (navíc se ztlumeným zvukem), takže suma sumárum za 2*. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Rudé Ferarri přijíždí k hranicím. Pohraničník na řidiče vytáhne samopal a vyhrožuje, že ho zastřelí a auto si vezme. Scénka z Drákuly (2002), kterou mi jednání s podobnými strážci pořádku na začátku filmu připomnělo... řidičovi Ferrari se naštěstí podařilo vyváznout bez problémů a rozjel se vstříc nadrženým upírkám a samotnému hraběti, osádka auta z Na vlastní nebezpečí se vydala na dobrodružství, kterého bych se raději minul i ve sfilmované podobě. Standardní český film roku 2008... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohle byl vtip, že? Tvůrci tohle přece nemohli brát jako opravdový dobrodružný film! Je to dlouhé, nudné, naprosto o ničem a herecké výkony jsou na bodu mrazu. Filip Renč režíruje, jako by právě točil domácí video ze svojí dovolené a podle toho to i vypadá. Na vlastní nebezpečí je veskrze zoufalý film, který si zaslouží procenta leda za to, že je barevný a ozvučený, protože dobrodružství je ve filmu asi jako při venčení psa v parku. Ubohé. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Dle vyjádření režiséra Renče ve filmu není ani jeden trikový záběr a vše je děláno za pomoci ať již herců či kaskadérů. (DaViD´82)
  • Hluk vodopádu, během natáčení vrcholné scény filmu, vyřadil téměř všechnu komunikační techniku. Pomocný režisér Jiří Kačírek tedy dával pokyny pro natáčení pomocí signalizace s využitím barevných praporků. (DaViD´82)
  • Mnoho fyzicky náročných scén v divokých vodách natáčeli herci sami bez záskoku kaskadérů. (DaViD´82)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama