Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horor to teda byl, sledovat tohle panoptikum debilů, hovad a debilních hovad. Zdůrazňuji, že tím nemíním jedinou ze zúčastněných osob s Downovým syndromem, ba ani toho rotvajlera, jehož zjevení nebylo vysvětleno nebo zdůvodněno. Strach jsem rozhodně necítila, ani příjemné mrazení. Koukala jsem s čelistí povislou nepochopením, vzpomínala na Pejska a Kočičku, jak vařili dort, a každou chvíli ze mě vypadlo duchaplné "Cože?!", případně ekvivalent téhož: "Kde ta se tam dohajzlu vzala?!", "Proč tohle říkají/dělají?!" a mé oblíbené: "Cotohlemělokurvazaseznamenat?!". Zápletka je vachrlatá, chování a reakce všech postav jsou přinejlepším záhadné (spíše k posrání divné), atmosféra docela ušla - kulisy temné, depresivní, zchátralé. Bylo to přesně tak špatné, jak jsem dle zdejších ohlasů čekala, takže nejsem zklamána. 39% ()

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Dramaturgická, scenáristická i herecká katastrofa, která pouze vrší jedno zhovadile realizované klišé za druhým a nejvíce připomíná horečnatý sen rádoby umělce, který v drogovém opojení sjel kupu audiovize od hammerovských adaptací Poea přes "Terminátora 3" až po legendární skeč o českém pohostinství z pořadu "22". Esencí filmu je postava mladé fanynky hlavního hrdiny, která uvnitř sekvence z jednoho večera projde tolika diametrálně odlišnými charakterovými polohami a náladami, kolik je jen do rozjařeně impotentního koksáckého scénáře možné nacpat. Český rodokmen film definitivně stvrzuje nemohoucným šmíráctvím, upocenou rádoby erotikou a neochotou udělat čistou žánrovku. Jako ve většině českých produkcí se mísí samoúčelné a nekoncepčně užité žánrové prvky (nesmyslná gore scéna amputace, hrstka nemotivovaných lekaček - nutno dodat, že kromě nich ve filmu žádné jiné lekací momenty nejsou) s bezzubou snahou o přesah (přízrak nacistických zvěrstev stojí jen krůček od přiznaně brakové polohy filmů o náckovských zombiích). Bohužel film sálá egomaniakálně zbytnělými ambicemi, takže jeho nablblost není zábavná, ale mrazivá a vyčerpávající. Definitivně odzbrojující pasáží je sekvence s estrádním duem policistů. A ponaučení z filmu? Lesbičky jsou zlo, protože znásilňují naivní děvčata, ale pořádný samec (který vypadá jak vekslák) je dokáže vrátit na správnou cestu. Po technické stránce je záslužná práce kamery, ale zvukový mix s tristními postsynchrony dost scén potápí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Psychadelický pokus o haunted house nadopovaný mixem několika dalších žánrů. Vyšlo to tak napůl. Herci někdy vynikající, jindy přehrávající či prkenní, atmosféra místy dobrá, občas nic neříkající a takhle by se dalo pokračovat. Plusem jsou reálie špinavého českého venkova, které každý více či méně zná a dokáže se s nimi identifikovat, což pro opuštěnou americkou samotu tak úplně neplatí. Herzovi určitě patří dík za to, že to zkusil, ale přesto jsem se na konci neubránil mírným rozpakům. 55% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Logických kiksů a nejasností je v tomhle filmu taková hromada, že by se daly vyjmenovávat týden v kuse (aniž by se začaly opakovat), ale přesto nemůžu říct, že bych si neužíval pěkně navozenou temnou a depresivní atmosféru a trochu té brutality a několika odhalených žen (i když ta nahota je zde značně laciná a takřka zbytečná). Ústřední zápletka a snad všechny její stěžejní motivy mají slušný potenciál k tomu, aby na jejich základě vznikl skvělý horor klasického střihu, ale T.M.A. je bohužel jako celek očividně (hodně) nedopečená. I tak ale Herzovi docela fandím a jeho lásku k hororům z celého srdce sdílím. ;-) 50 % ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak, opět se nám tady ukazuje, že uživatelé Česko-Slovenské filmové databáze mají na filmy minimálně dvojí metr. Prostě české a slovenské filmy jsou u vás v nemilosti... Ještě bych chápal, že třeba Bobule mají jen 69%... To je samozřejmé, protože tak extra dobrej film to není (ovšem na komedii z posledních let je to dosti úctyhodné), ale když se podívám na místní hodnocení třeba Tobruku, Normalu, Bathory a teď i tohoto filmu, tak je mi úplně jasné, že zatímco třeba americké stupiditě (a že jich za rok vyprodukují mraky) sem tam nějakou tu chybičku, a mimoto i pro američany dost tipickou absenci příběhu odpustíte, tak u českých filmů nejste ochotni tolerovat jediné zaškobrtnutí.... Já uznávám že T. M. A. není dokonalý film. K tomu má opravdu ještě daleko, ale když mají například všechny díly (když ovšem pominu jedničku která si to jako jediná zaslouží) odpornosti jménem Saw vyšší hodnocení, než tenhle film, tak se prostě musím ozvat... Právě tady se totiž projevuje ten dvojí metr... Saw 2 - 5 - 999, nebo kolik těch dílů nakonec bude si totiž tak nějak pořád hraje na to, že tam o něco jde, čímž dost neuměle maskuje, že jde jen o to, aby si nějakej sadistickej scénárista vybil svoje touhy aspoň na papíře a pak se mohl ukájet při pohledu na krev stříkající na obrazovku.... Proč tu mluvím o Saw??? Saw sice nemá být horor, ale s výjimkou prvního dílu je to šílenej horor, skouknout alespoň pět minut tý hnusný s*ačky... Jak už jsem říkal, T.M.A není dokonalý film. Když si vezmu například příšerně toporné herectví (minimálně při mluvení) Ivana Fraňka, absenci nějakého nosného příběhu, občasnou umělost dialogů nebo neskutečně násilný zlom v charakterech postav, kterého se dočkáme na konci, tak je jasné, že se tady někdo při natáčení asi koukal kde co lítá a ne co je ve filmu navíc... Ovšem po technické stránce (hudba, kamera, režie) a hlavně po stránce toho, co dělá horror hororem (pro neznalce horror=hrůza), tak já odcázel z kina rozhodně spokojen, ačkoliv to může být tím, že dnes už se kvalitní horory netočí (ano, tím mám na mysli i Stáhni mě do pekla, což je jen mírnej nadprůměr v záplavě ptákovin nejhrubšího zrna). Od tohoto filmu jsem si nesliboval nějaký zlom, doufal jsem že uvidím nějakou tu lekačku, dusnou atmosféru a občasné okusování si vlastních nehtů, a toho se mi dostalo... Takže vzhledem k vašemu hodnocení, které se odvíjí od toho, že české filmy hodnotíte špatně už ze zvyku, musím dát 5*, aby se aspoň někdo pokusil o menší nápravu.... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Do domu, v ktorom sa film natáčal, priviedli aj skutočného vyháňača diabla, ktorý povedal, že sa v minulosti v dome niekto obesil a jeho duša tam stále je. (Raccoon.city)
  • Autor scénáře Martin Němec nebyl s výsledkem natáčení spokojen. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama