Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Moc sympatický snímek, kde mě Phoenix přesvědčil o svém hereckém umu. (Škoda, že se už Joaquinovi do natáčení dalších filmů nechce). Gwyneth a Vinessa byly nádherné a role jim krásně sedly. Přiznám se, že jsem Vinessu Shaw viděl prvně a moc se mi líbila - působila velice příjemně a přirozeně. (Nejspíš vyhledám její další filmy :)) Každopádně se jedná o zdařilé drama, které se nese v takovém poklidném tempu. Zkrátka nic náročného. Ale i takové filmy lidé často s chutí vyhledávají. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Všechno je docela jasně rozdané, záleží tak hlavně na tom, jak si tvůrci pohrají s emocemi. Když to přeženu, tak se totiž vyprávění sužuje na depresemi trpícího mladíka, který volí mezi dvěma ženami, konkrétně mezi vášní, rozpolceností, nejistotou a bezpečím, jistotou (rozuměj rozumnou láskou). Odraz sama sebe ale náš hrdina vidí právě v té „špatné“ cestě. Vše je navíc zahalené bezútěšnými chladnými barvami, vyprávěné pomalými záběry. Místy mu díky reálným charakterům a výborným hercům (Paltrow, Phoenix, Shaw) tluče srdce, jindy přesně naopak. Tak či onak, funguje to, ale jakási prapodivná prázdnota na konci filmu jakbysmet. A to dobře rozhodně není!! Přesto se na čtyři hvězdy dere.. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

V živote sa pomerne často stáva, že sa zamilujeme do niekoho kto nemiluje nás a opačne, ak sa k tomu pridajú ešte aj psychicky labilné osobnosti, tak to môže byť zaujímavé. Nedá sa síce povedať, že by tu záver bol nejak prekvapivý či dramatický, ale z istého uhľa pohľadu na nejaký čas pre Leonarda určite prospešný. Čo bude potom je otázka...možností je viac, ale to už je iný film. Takže vlastne spracovanie nič svetoborné. U mňa však rozhodne stáli za povšimnutie herci a ich výkony, ktoré to vytiahli so šedého priemeru. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Joaquina Phoenixa po tomto filme, MUSÍM vrátiť do mojej hereckej topky, úžasný herec!!! Two Lovers je veľmi pekným a citlivo natočeným/napísaným filmom...o láske a jej iracionalite, o tom čo chceme a čo máme, o tom, že cit sa síce dá prebiť rozumom, ale šťastie je potom veľmi relatívne... Mne narozdiel od mojej Nunky práve ten záver prišiel najsilnejší z celého filmu- trpký, zdanlivo romantický, ale vo svojej podstate melancholicko realistický, žiadna ilúzia ideálneho života s niekým vysneným. ..a tá posledná myšlienka filmu bola veľmi, veľmi pekná... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Milujeme filmy. Některé více, některé méně. A protože jich je strašně moc, musíme mít i filmové milenky. :) Jedním z nich se stalo tohle drama "Two lovers". Obsahuje v sobě něco zvláštního. A strašně moc mě známého z osobního života. Možná proto jsem to celé procítil a absolutně chápal postavy ve filmu. Joaquin Phoenix je sympaťák ve svém slova smyslu, ale získal si mě. Občas mi připomíná stále ještě dítě, které je plaché a neví co si v daných situacích počít, ale díky skvělému scénáři to odehraje bravurně. Škoda, že je to jeho poslední velká role a začne se věnovat hudbě. Mrzela mě snadná předvídatelnost děje, ale přesto jsem rád, že to skončí tak, jak to skončí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Režisér James Gray prezradil, že Gwyneth Paltrow ho požiadala, aby najprv skontroloval jej prsia predtým, než sa pustí do nahých scén vo filme. Gray povedal, že Paltrow ho požiadala, aby prišiel do jej prívesu, aby mu po dvoch deťoch odhalila svoje prsia, či môžu ísť na kameru: "Gwyneth mi povedala: 'Nevadí mi nahota, dám ti všetko, čo potrebuješ. Ale mám dve deti a myslím si, že moje prsia už nevyzerajú veľmi dobre. Príď prosím do môjho prívesu a ukážem ti ich, a ak si myslíš, že vyzerajú dobre, urobím to.'" Gray na to neváhal: "Tak som tam napochodoval a povedal som jej, že vyzerajú skvele." (Arsenal83)
  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama