Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (158)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Geniální kluk Toby rád blbne okolo nových projektů svého geniálního táty v létajícím městě Metro city vznášejícím se nad zabordelařeným povrchem země a sice je to "západní" město stejně jako je západní celý film astro boy, ale hora Fudži tam stejně zůstala :). Jednoho dne se ale stane nehoda a vznikne roboToby, o kterém celý film je. Astroboy se rozjíždí zábavně udělanou reklamou na metro city a jejich roboty, která pak ale plynule přechází do normální podoby filmu, což je na Astroboyovi asi to, co na první pohled diváka může zklamat. Něco ve stylu té úvodní reklamy by tam mohlo být víckrát, ale i tak jsou roboti zábavní a super, jenže naproti tomu jsou lidské postavy hrozně suché a jen se tváří, že v jejich slovech a výrazech jsou nějaké emoce, protože krom Astro boye jsou všichni hrozně málo uvěřitelní a jejich animace je hrozně strohá oproti animacím robotů a hlavně oproti obličejovým animacím z jiných filmů. Tomuhle taky moc ani nepomáhá dabing a to obzvlášť pokud jde o Nicholase Cage, který spolu se strnulou animací své postavičky vypadá jak kdyby nevěděl, co to vůbec dabuje, a dál hlavní zloun prezident Stone, který občas ještě i trapně vtipkuje. Posledním problémem je ten fakt, že celý příběh vypadá jak úvodní epizoda seriálu o Astro boyovi, protože se toho vlastně moc nestane a dokonce i na závěr dostane divák návnadu na pokračování. Asi jako kdyby batman begins byla jen ta část, kdy se z Bruce Wayna stane Batman a to co pak dělá v Gothamu už by tam nebylo :). Na druhou stranu ale příběh pěkně plyne a nenudí, je to všechno pěkně barevné a hlavně to má ty vtipné roboty a pro děti je to fajn film, který by měl šanci dostat se aspoň na ****, ale s tím výše zmíněným to zvládne jen na tu slušnou ***. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Golden Raspberry Awards (Zlatá Malina) týkala i animovaných filmů, tak Astro Boy trhne rekordy v nominacích. Možná to schazuje dabing, ale herecké výkony jsou stejně "rezavé" jako scénář. Oceňuji však velkou podobnost původnímu dílu Osamu Tezuky a nedošlo tak k žádným velkým změnám, co se animace týče. Jenže se skáče z jedné kapitoly do druhé, Jako by se to nejzajímavější ze seriálu vystřihlo a slepilo dohromady. Tím vzniklo tohle. Pak chybí určité rozvíjející se momenty a to schazuje celý výsledný film. Rozhodně to bude bavit tu dětskou část, která touží být hrdinou a zachránit svět jako Astro boy. Ale co se starších týče... Protrpěných 90 minut, kde emoce jsou vjádřeny pouze zklopenou hlavou a nic dalšího nevycítíte. Škoda, že se tvůrci neinspirovali filmy jako jsou Wall-E nebo Artificial Intelligence: AI. I když možná, že se Spielbergovy umělé inteligence inspirovali, ale v tom případě se jim to nepovedlo. Poznámka na závěr? Radši si znovu koukněte na dříve zmíněné filmy a nekažte si náladu. ()

Reklama

Fíla 

všechny recenze uživatele

Už od začátku je vám jasné, že se bude jednat o průměrný animovaný film. Postrádal jsem nějaký vtip, nebo dobrý nápad. Nemohl jsem se rozhodnout jestli udělím o jednu hvězdu lepší, a nebo o jednu hvězdu horší hodnocení. Na konec jsem zvolil tu horší variantu. Postrádal jsem příliš mnoho věcí. Tenhle animák si nejspíše na dlouhou dobu odpustím. 4/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad solidní, zpracování na prd. Začátek mě ještě upřímně bavil, ale jak se Astro dostal ze vzdušného města na zem, kde je skládka součástek robotů a obecně bordel z vrchu, jde to pak celé stále více do háje. Pořád jsem naivně čekal na to, že to víc prokreslí svůj svět a že tu postavy nebudou tak šablonovité, ale ne, celé to působí spíš jako sled náhodných scén, kde nic nemá svoje pravidla a kde každá postava (kromě Astra) jedná divně nebo dokonce stupidně (a to platí hlavně o Astrově tátovi, který strašně dlouho (jako fakt dlouho) věří tomu, že robotický kluk, který má úplně stejný charakter, vzpomínky i dobro v sobě jako jeho skutečný syn (který zemře hned na začátku (!) a on ho tak vzkřísil), ve skutečnosti jeho syn není, ale jenom stroj, i když vše odpovídá tomu, že to tak není) a když se někde objeví zajímavější konflikt, vyřeší se opět totálně nahodile, bez jakéhokoli vysvětlení (příběh holky z dola, která má ve vzdušném městě rodiče a marně se s nimi snaží spojit). A v závěru, SPOILER když porazí velkého robota poháněného negativní sílou, se hned poté objeví mimozemšťan s obřím okem a chapadly a Astro jde město zachraňovat svět dvě minuty poté, co ho zachránil před robotem KONEC SPOILERU. Sorry, ale tohle je příliš hloupé i na dětský film. A je to strašná škoda, rozjezd vůbec nebyl špatný, včetně toho nečekaného zvratu. 2* ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční dospělejší animák, u kterého se děti (a nejen děti) navíc zasmějí. Pro starší diváky to není přehnaně infantilní, takže je to víceméně film pro všechny. Nesedla mi digitální výtvarná podoba, která s dospělejším příběhem nejde úplně ruku v ruce. *** Ve zkratce: Jak zvědavé geniální dítě k modré síle přijde. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)
  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)

Reklama

Reklama