Reklama

Reklama

Zkušený kaskadér Petr Kvapil patří k nejlepším. S kolegy Pepinem, Zdeňkem a dalšími plní náročná a nebezpečná přání našich i zahraničních režisérů. Chvíle volna pak tráví s manželkou Helenou a především s malým synkem Kubíkem, o kterého se s láskou stará a který nadšeně sleduje jeho odvážné kousky před kamerou. Právě když přichází ke kaskadérům nová posila, sebevědomý karatista Eda, dostávají muži lákavou nabídku podílet se na natáčení amerického válečného velkofilmu. Přestože je Petr v civilu šéfem projekční kanceláře, nabídku přijme. Hned během natáčení první scény však dojde k neštěstí, když je v minovém poli popálen v obličeji kaskadér Pepino. Vzápětí zasáhne těžká rána osudu samotného Petra, když jeho syn zahyne při autonehodě. Zhroutí se mu svět, obviní manželku z chlapcovy smrti a odejde z domu. Popere se v hospodě, přenechá svou roli kolegovi Zdeňkovi a chce se pustit do riskantního, smrtelně nebezpečného kousku. Před skokem ho v poslední chvíli zastaví kolegové. Petr skončí v nemocnici a odmítá komunikovat s okolím. Pomoci se mu pokouší sympatická psycholožka, marně však žádá o pomoc jeho manželku, která je sama na pokraji sil. Nakonec poprosí Šimona a kaskadéry, aby jí pomohli vrátit Petrovi chuť žít. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mno...akční žánr nám moc nejde, ale co takhle koprodukce? :-) Nicméně by měla být větší než xXx, aby z nás nedělala voly. Nemyslím si, že tenhle film voly z kaskadérů dělal, problém je v tom, že i scénář psal kaskadér :-) Dále tento snímek působí mnooohem menším pocitem blivna u diváka, když srovnává třeba s Nahotou na prodej... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si jeden z předních českých kaskadérů Petr Jákl napíše roli přímo na tělo, lze očekávat nezvládnutý film hrající si usilovně na americký styl. Tenhle film na to ale nemá, ačkoliv práce kaskadéra je, z pozice blíže nezainteresovaného diváka o tuto profesi, poměrně atraktivní. Jenže to by se film musel umět taky dobře natočit, nebrat se tak smrtelně vážně a přitom hraničit s parodií. Už jen to obsazení vedlejších rolí, a to i hlavní role byla zahraná Jáklem otřesně, je poměrně směšné a jako by vypadlo z nějaké parodie na akční filmy. Dejdar, Nový a spol. hrají kolegy kaskadéry tak připitoměle, až se neubráníte pousmání. Pak si náhle uvědomíte, že byste se mohli prosmát celým filmem až do konce a opravdu tomu tak je. Jedna příšerná scéna stíhá druhou, herci se smrtelně vážnou tváří pronášejí repliky jak ze Žhavých výstřelů a děj je jedna úděsná slátanina bez náznaku dobrého tmelu. A to režisér Martin Hollý uměl kdysi natočit kvalitní film, ale v našich podmínkách se nedá natočit ani průměrný akční "smažák". Tady se to tvůrcům nepěkně speklo, ale za pokusy film akčně rozpohybovat, i za cenu divácky škodolibé salvy smíchu, dávám akčních 40% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"ŘEKNĚTE MI, CO MÁM DĚLAT A JÁ TO UDĚLÁM, ALE NECHTĚJTE PO MĚ, ABYCH NĚCO VYMYSLEL." Tahle věta šéfa kaskadérů vystihuje problém jak tohoto filmu, tak českého akčního filmu jako takového a vlastně českého filmu vůbec. Prý nemáme prachy. Houby prachy, představivost nemáme! Mám rád filmy o natáčení filmů a k domácím pokusům o akční žánr jsem obvykle shovívavý, protože oč jsou nepovedenější (NAHOTA NA PRODEJ, NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ), o to bývají zábavnější. Ne tak CESTA PEKLEM, fiasko zdaleka největší a medvědí služba těm, které měl snímek oslavit a které líčí jako bandu primitivů. Retardovaný scénář, dialogy, postavy, herci, kamera i režie mě znepokojují podstatně méně než neschopnost lidí živících se natáčením akčních scén natočit aspoň jednu, která by - když už není originální a ničím nezaujme - aspoň nepůsobila strašlivě toporně a trapně jako ostatně celý film. Jediné pozitivum vidím snad jen v atraktivním obsazení a v tom, že tu akce, narozdíl od takového NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ, skutečně je. Cinema 20%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet je urcite zajimavy, pak bych ocenil i nejakou tu akci ve filmu ( treba ale nataceni valecneho filmu bylo hrozne ). Tim bych s pozitivy skoncil. Citil jsem ve filmu porevolucni krec, natocit neco noveho, akcniho. Ono to ale moc nejde, pokud v rolich kaskaderu vidite ortodoxne zname herce a komedianty. Tragicke take bylo vykresleni vsech reziseru behem nataceni. Uplne bych vsak Cestu peklem nezatracoval. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

České neumětelství, a hraní si na něco na co bohužel zatím ani v tom sebemenším náznaku nemají:-(! Špatný kaskadérský scénář, slabé herecké výkony, prostě tu nefungovalo skoro nic..Sám Petr Jákl ml. je ve své dlouholeté profesi jistě už zkušený profík-kaskadér-mistr republiky v judu, takže ta jedna hvězda jen za něj a za pár triků..Ale i jako psychologický film zklamání bohužel.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama