Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Udělat ze slavného minnesängra Ulricha z rodu Liechtensteinů (pol. 13. století) podvodníka s aristokratickými tituly, to tedy vyžadovalo trpkou zkušenost Briana Helgelanda se školními škamnami a hodinami dějepisu. Chaucer to taky schytal. Ještěže rejžu za to potomci Liechtensteinů nevsadili do útrob železné panny. No nebýt vtipné party seskupené kolem Ledgera (Tudyk!, Bettany!, Fraser!), zakopu film do pododpadových vod...ono natočit takovou slátaninu jakoby ze středověku s moderní hudbou i jinými vsuvkami, to chce um a odvahu...a Helgeland zvolil silnou nadsázku a nadhled...a já se vždy z "polohy vležmo" bavím. To jste nevěděli, že Nike s.r.h.o. (společnost s ručením hodně omezeným) založila kovářka ve středověku? Fakt ne? Já taky ne...čtvrtou hvězdu dávám za nejlepší postavu filmu - Černého prince z Walesu. Ovšem při všech "cituplných scénách" jsem trpěl jako tažné zvíře. A když se na obrazovce objevila mimořádně nevzhledná Shannyn Sossamon, chodil jsem si vařit čaj. A přiznám se, že Karla Dobrého jsem nemohl poznat! ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Někdy je celkem vtipné, když jdete koukat na film o kterém si předem nic nezjistíte a očekáváte něco úplně jiného, než vám je servírováno s výsledkem takovým, že vůbec nechápete, co se to před vámi děje..tak přesně toto se mi stalo u Příběhu rytíře. Očekával jsem historický film a byla mi nabídnuta vskutku příjemná romantická komedie(sice převážně pro naše něžnější polovičky) ve které, si každý najde to své. Romantická linie příběhu byla sice celkem plytká, zato s charismatickým Ledgerem, k Bettanymu nemám slov(to byla jeho exhibice) a jako třešnička na dortu naprosto okouzlující Laura Fraser (v roli kovářky). Sice We Will Rock You a skandující publiku už bylo trošku příliš, ale pokud byl hlavní účel vyloudit na tváři diváka úsměv, tak se zadařilo. Pokud můžu doporučit, vůbec nic od tohoto filmu neočekávejte a jen se nechte unášet na vlně zábavy a nudit se rozhodně nebudete.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Historik samozřejmě pláče, divák se má bavit a užívat dobrodružství. Platí to ale tak napůl. Ambiciózní chuďas Heath Ledger přišel na to, jak obejít pravidla a stát se rytířem. Z nebožtíka stáhl brnění, nasoukal se do něj a začal psát svůj sen. U něj zlámal několik kopí, zažil mejdan s moderními hity, sbalil spanilou lady a v historické aréně vyhrál nejeden turnaj. Scénárista Brian Helgeland na papíře měnil žánry a následně přicházely výsledky na obou stranách barikády (oceňované L. A. – Přísně tajné, Tajemná řeka či Odplata, kritizovaný Posel budoucnosti nebo Pojídač hříchů). Toho času byl ale v kurzu a s Oscarem na poličce si touhle dobrodružnou romancí získal zástupy fanoušků. Mě teda úplně ne, ale svižnou a místy nápaditou režii stejně jako neokoukané herecké tváře oceňuju. Fajn tři hvězdy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímek drží nad vodou vynikající Ledger. Příběh je totální tuctová patlanina bez sebemenší špetky zajímavosti. Neskutečně mi při sledování vadil výběr písní. Sice to byla pecka vedle pecky, ale absolutně se v daný moment jediná píseň nehodila. Tvůrce soundtracku měl zřejmě playlist svých oblíbených songů a za každou cenu je chtěl narvat do tohoto filmu. Film se neskutečným způsobem snaží držet hesla "víno, ženy, zpěv". Je v něm z těchto kategorií zastoupeno všechno. V nejhojnější míře se bohužel snímek snaží rozebírat ženy, což je z celého filmu tím vůbec nejotravnějším. Z hlediska akce si tvůrci vystačili snad s jediným typem záběru na rytířském kolbišti. Čistokrevná pohádka je jediným žánrem, který tento snímek zcela naplňuje. Já na pohádku nebyl tak úplně připraven. Čekal jsem diametrálně odlišný snímek, takže nedovedu neskrývat zklamání. V mnoha ohledech otravný film. Slabé dvě hvězdy. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jeden z "historických" filmů u kterých mi vůbec nezáleží na věrohodnosti. Kouzelný Bettanyho Chaucer přehrává všechny přítomné shromáždělé existence nabalené kolem Ulricha von Lichtensteina, který je blond a fajn. Akční sekvence sestříhané podle vzorce MTV přesně zapadají do odvázaného ducha. Je to nenáročná oddechovka, ale proklatě zábavná. -Má paní se ptá, co si oblékneš na slavnost. -Nic! -Tak to bude skandál, neboť se obléknu stejně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve finální scéně má kůň v blízkém záběru na sobě kožené brnění, zatímco v širším záběru má kovové. (Karlos80)
  • Šľachtic, ktorého meno si Heath Ledger (William) vybral, Ulrich von Liechtenstein, bol skutočný rytier žijúci v rokoch 1200 – 1275. V roku 1227 sa zúčastnil turnaja vo Valticiach. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama