Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybysme nepřežili start, byli bysme první čtyři mrtvoly vystřelený do vesmíru." Toužím po tom, abych byl i v důchodovým věku nepostradatelným a dostal možnost užít si pořádnou adrenalinovou zábavu. Vesmírnej program ČR však nepatří k těm nejrozvinutějším a tak se mi patrně nepoštěstí absolvovat školu smyku s lunárním modulem. Beru tedy zavděk inspirativním sledováním vesmírnejch důchodců, jejichž senilní legrácky mne hodně bavily. Při pohybu ve vesmíru jejich humor, bohužel, poměrně rychle ztratil na údernosti, ale to přičítám absenci kyslíku a zbytečný snaze vyšperkovat zábavnej film dramatickou linkou. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru ještě o stupeň lepší než "Apollo 13". Eastwood jako režisér skutečně umí a dokazuje to parádní černo-humornou sondou do životů čtyř odepsaných kosmonautů. K udělení plného počtu hvězd scházelo opravdu málo (setkání s ruským "satelitem" je doslova famózní), ale poslední scéna se mi ani trochu nelíbila. No, ostatně jako celý ten úžasný nápad s odsunem raket k Měsíci... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Clint nezklamal a potěšil. Pohodovka, ve které nechyběla ani zábava, vtípky a legrácky, ani drama a napětí. Přechod od odlehčeného humoru a sebeparodie, ve které si čtverka starých pardálů ironicky utahuje ze sebe i žánrových schemat žánru, k vážnému dramatu, akci a emocím byl plynulý a nenásilný. Clint přitom občasným zážehem nadsázky udržoval nadhled první poloviny i v polovině druhé. K tomu skvělý Tommy Lee Jones, vtipné dialogy, vydařené triky, Clintova režie, která mi vyloženě sedla. Proště i po letech naprostá spokojenost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Vydařené drama od filmového velikána Clinta Eastwooda, který si tento počin (a je jich dost) sám zrežíroval a zahrál v něm hlavní roli. Vlastně ani nevím, co bych zde sáhodlouhého psal. Krom skvělého Clinta mu značně dominuje další herecké eso, Tommy Lee Jones. Nechybí ani dobré herecké výkony od herců Donalda Sutherlanda, Jamese Garnera a i sympatické Marcie G. Harden. Hudba je celkem dobrá. Takže jako drama to působí dobře a je to i solidním způsobem nadlehčené, takže se i párkrát člověk pousměje. Oddychovka jak vyšitá prostě … Jakmile kovbojové vyrazili do vesmíru, už trochu to mé nadšení kleslo. Samozřejmě, bavil jsem se i tak, vizuálně to bylo pěkně natočené atd… Jen úplný závěr mi přišel moc urychlený a mrzí mě, že jsem neviděl let T. L. Jonese na měsíc. Ale co už, závěr to špatný nebyl. Po dalším shlédnutí si film užiji možná ještě více. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Chápu, že si parta z ranče ypsilon chtěla splnit svůj vymodlený sen a letět do vesmíru. Tehdy jim to jejich šéf se zvráceným smyslem pro houmra překazil a místo nich poslal nahoru nejlepší Američanku - elitní opičí astronautku Mary-Anne. Nicméně uplynulo čtyřicet let a najednou NASA zjistila, že nám všem padá na hlavu neposlušný, patnáctitunový, ruský satelit s několika nukleárními pumičkami a samozřejmě jediný, kdo nás může spasit je tým Dajdalos s věkovým průměrem šedesát plus. Ne, že bych jim to nepřála, ale je dosti nepravděpodobné, aby do vesmíru letěli důchodci s šesti dioptriemi nebo infarktem na krku při uběhnutí pár desítek metrů a zachraňovali svět před totální zkázou. Samozřejmě se mezi ně musel vmísit záškodník, jenž už tak napjatou atmosféru vygradoval úmyslným zasunutím šňůry do zástrčky. To jsem se mohla skutečně smíchy potrhat. Byli jsme svědky, že jedině staří pardálové něco vydrží a dokážou se s neposlušným ptáčkem při návratu poprat, zatímco dva mladí, vymakaní astronauti, pýcha a elita USA omdleli hned při první kolizi. Tak ... ještě závěrečný potlesk s pohledem na Zemi a máme to za sebou. 2,5* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Aby se Eastwoodovi co nejvěrněji podařilo zachytit vše, co se týká pohybu ve vesmíru, navázal spolupráci s NASA. Celá řada scén, ve kterých probíhá „výcvik kosmonautů“, tak mohla být natočena s pomocí autentického vybavení, které se používá při výcviku skutečných astronautů. (ClintEastwood)
  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů se film Vesmírní kovbojové stal do té doby nejdražším snímkem studia Malpaso. Hned během prvního víkendu promítání pak vydělal úctyhodných 18,7 milionů amerických dolarů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama