Reklama

Reklama

Snížit se

(festivalový název)
  • USA Get Low (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po řadu let se lidé z města obávali místního samotáře Felixe Bushe (Robert Duvall). Mluvilo se o něm jako o chladnokrevném zabijákovi a dokonce se povídalo, že má nadpřirozené schopnosti, protože podepsal smlouvu se samotným ďáblem. A to byl důvod, proč se mu lidé vyhýbali. Jednoho dne Felix vyjel do města s brokovnicí a velkým balíkem peněz. Chtěl zaplatit pohřeb. Svůj vlastní pohřeb, a to zaživa. A také chtěl, aby všichni, co o něm vyprávějí historky, tam přišli a aby mu je vyprávěli na poslední cestě. (NGP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Snímek je originální hlavně nápadem starce uspořádat si vlastní pohřeb, který je sám o sobě bizarní. To je vlastně vše, nic jiného film nenabízí. Důvodem, proč film sledovat je v podstatě osobitý koncert R. Duvalla, který si s rolí starce Felixe skutečně vyhrál. Výborně mu sekunduje i B. Murray, který v roli majitele pohřební služby s duchem obchodníka působí celkem komicky. Ostatní charaktery působí oproti oběma zmíněným vybledle. Celým dějem je protkána nit velmi zvláštní atmosféry, která vtáhne diváka do děje, ačkoliv dějem se to až zdráhám nazvat. Zkrátka, přestože to tak tvůrci zřejmě nechtěli, tak se jedná o dobrou oddechovku, která ale naše kina minula právem. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Až neskutečná intenzita vměstnaná do výkonu Roberta Duvalla. "Život, smrt a to strašné místo mezi tím". Minimalistická & čistá práce. Tohle je FILM. Neochvějně jdoucí svým vlastním (želvím) tempem k předem vytčenému a jasnému cíli. Úžasné. P.S. To, že je Get Low občas vtipné (takovým jemným, nevtíravým způsobem), neznamená (IMHO), že by mělo být řazeno mezi komedie. ()

Reklama

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Celý film sa nesie prakticky bez deja, s úžasným nápadom, popretkávaný drobnými malými myšlienkami, ktoré všetky vrcholia v bravúrnom závere, z ktorého tá posledná časť je síce predvídateľná, ale je ukončená neuveriteľne dôstojne, že som tomto ukončení upadol do takého emočného stavu, ktorý sa ani slovami nedá opísať. Skutočne nádherný film a mám veľké nutkanie dať plné hodnotenie, ale vzhľadom na miernu scenáristickú nezvládnutosť istých momentov v úvode filmu a na predvídateľnosť zostávam objektívny a jednu * uberiem. Aj tak ale film, ktorý si oplatí pozrieť, ale treba chápať viac vecí... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní / Komedie / Drama? WTF? :-) Ale jo, dalo se. Hodně pomalu plynoucí příběh odkrývá velké tajemství starého pána žijící mnoho v osamění na kraji malého města. Vše se kolem něj dává do pohybu, když si zaživa chce uspořádat svůj pohřeb a pod příslibem darování jeho majetku na něj pozve celé město. Pointa dobrá, herecké výkony zajímavé, ale ve výsledku to mělo k mysteriózní atmosféře daleko, komedie to byla asi minutu s přivřenýma očima a drama to je takové polovičaté. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zvláštní, zvláštní. Teda - hlavně, když si nečtete popisek zezadu na krabičce DVD. Prapodivných samotářských postav už tady bylo (a ještě bude) - a happy obratů (všichni se ho bojí - obrat o 180° - nakonec si ho všichni oblíbí) taktéž, a přece mě ten film nutil zůstat až do konce (atmošku třicátých let v Tennessee se filmařům povedlo zabít kupodivu až na konci songem, který se k příběhu hodí asi jako když žvýkačku přilepíte zespodu na židli). Snad to bylo příběhem, který si i přes lehko předvídatelné chování a motivace hlavních postav dokázal najít skulinky a dostal se za moje (zřejmě) příliš jednoduché smýšlení, snad to bylo atmosférou třicátých let (tu já ráda) a nebo, prostě a jednoduše "it was magic". Murrayovy komické schopnosti a Duvallovo uvěřitelné "ustřelím ti hlavu" - kdo že tady dělá komu pohřeb? Vlastně pořád nevím, která postava mě bavila víc (když škrtnu mladého pomocníčka, který byl tak prvoplánově hodný a skvělý a hollywoodský, až bych brečela) - myslím, že Murray má pořád lehce navrch. Přece jen, ty jeho hlášky a úlisný obchodnický výraz, popřípadě kamenná tvář... Když čekáte jednohubku a dostanete jednohubku, jste v klidu. Já víc nečekala. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy Felix (Robert Duvall) odjíždí za reverendem na sever, je v odrazu auta vidět filmový štáb. (Lumberjack)

Reklama

Reklama