Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 1

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (388)

petero 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že sa pri tomto filme nebudem báť. Trailer ma totiž nenavnadil. I keď na jeden záťah som ho nedal, na druhý deň (večer) som ho proste chcel dať, čo sa mi pri tých desiatkách hororov ktoré mám rozpozerané určite nestane. Don't Be Afraid of the Dark je proste luxusný svojou atmosférou čo sa akosi pri produkcii od Guillermo del Toro očakáva. Troy Nixey sa snaží aby film mal spád a vidieť v horore spoločne a po dlhej dobe vôbec Guy Pearcea a Katie Holmes tiež stálo za to. Koho irituje Bailee Madison ten sa s ňou asi ťažko sžije, mne sa to však podarilo a tak som si film s miernym napätím strachu o postavy užíval, naviac ten mňamózny koniec. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úvodní špičkovou scénu (z jejíž režie podezírám samotného Guillerma del Toro) sice co do hrůzostrašnosti nic nepřekoná, nicméně Nebojte se tmy je i tak slušný horor s dobrou atmosférou a výtečnou hudbou. Kazí ho jen několik nepochopitelných situací, jako je například tahle: Někomu se stane něco opravdu nečekaného a hodně ošklivého, přijede policie, aby to vyšetřila, odjede a dál už je každému jedno, jak a proč se to tomu člověku asi mohlo stát. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebál som sa tmy, skôr som sa bál Bailee Madison, jej foťáka, výkrikov a v skutočnosti som sa jej ako dievčaťa bál vo všetkých filmoch, len málokedy človek môže povedať, že nejaké dieťa nemôže ani vystáť, ani cítiť a v podstate mu tú zúbkovú vílu praje. Inak vysvetlenie, o čom tieto krásne víly sú je maličkým pozitívom filmu, ktorý vystraší možno šesťročné deti. Nelogické situácie sú niekedy až smiešne - temní tvorovia zhasnú svetlo, pretože im vadí, no dievča namiesto toho, aby to svetlo zapla, tak tam robí tanečky s kúpeľňovým závesom. A tie pády do temnoty tiež boli také, nuž mohli tam ešte pridať zvuk splachovanej vody, to by pobavilo viac. Stále mi však nešlo do hlavy ešte jedno. Ak temným stvoreniam ide len o detské zuby, prečo to nevyriešiť okamžite jedným úderom lopaty. Slečna Madison by to určite zvládla, určite by potom aj menej rozprávala, čo by potešio nielen rodičov, a v dome by bol pokoj s gremlinskými ňufákmi. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ach jo… Na Don't Be Affraid of the Dark jsem se neskutečně těšil i přesto, že zde hraje Katie Holmes, kterou jako herečku moc (vlastně vůbec) nemusím. Ale trailer vypadal skvěle a vše měl pod kontrolu Del Toro, no nevěřte tomu, že? Bohužel jsem opravdu zklamaný. Začátek byl ještě slušný a řekl jsem si, že to vypadá zajímavě. Ale potom… copak nikdo ze štábu nevěděl, že síla tohoto hororu by měla být v tom, že ty příšerky bychom neviděli co nejdéle? Největší strach jde z něčeho, co nevidíme, to není jen nějaké pravidlo, ale fakt. Speciálně když ty příšerky vypadají jako roztomilé opičky, z nichž absolutně nejde strach… Nejlepší scéna je už v traileru (copak se schovává pod peřinou?) a jinak film nemá prakticky NIC, co by mohl nabídnout. Guy se snaží zachránit tento film, stejně jako Bailee. Být Katie Holmes, tak se na natáčení propadnu hanbou až do pekla, že 10letá (v době natáčení) holčička umí hrát přesvědčivěji a lépe než ona. Ale tohle mi až tak nevadilo, protože jak už jsem napsal, na neherectví Katie jsem byl připravený předem. Na to, že tento film bude směšný, trapný a nudný už ale ne. Jedno z největších filmových zklamání v mém (poměrně krátkém) životě a film, který by se dal natočit MNOHEM lépe. Nálepka horor je v tomto případě opravdu k smíchu (nebo k pláči?) 20 % za úvodní scénu, Guye a Bailee. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $24,046,682Tržby Celosvetovo $36,993,168Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,092,640 //počet predaných kusov 54,659Tržby za predaj DVD v USA $4,402,930 //počet predaných kusov 253,136║ Rukopis Guillerma del Tora je tam cítiť o tom niet pochýb, atmosféra miestami príjemne sklúčujúca, herecky nie najhoršie, lenže príbehu chýba poriadna pôda pod nohami, nejaký ten zmysel tých malých príšeriek, takto to vyznie len ako prvoplánová jednohubka, ako vystrihnutá pri skúšaní nácvikov dejovej atmosféry z Faunovho labyrintu. /40%/ ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Producent Guillermo del Toro se ve snímku objevil v malé roli cestujícího sedícího v letadle za Sally (Bailee Madison). (Linkyc)
  • V runách vytesané varování nad vchodem do podzemí znamená v překladu "Obávejte se". Stejné runy používal ve svých dílech také J. R. R. Tolkien. (Idoviren)
  • Meno „Emerson Blackwood“, postava, ktorá vo filme postavila sídlo, je poctou Algernonovi Blackwoodovi, ďalšiemu spisovateľovi nadprirodzených hororových príbehov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama