Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (703)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to je mega. Co jiného se dalo čekat, než že se celý příběh bude odehrávat v Německu a hlavní vyšinutý aktér bude němec, který si to všechno vyzkouší na cizincích. Děj je výborný, i když celkem předvídatelný, ale konec mě naprosto dostal a za konec jsem musela udělit 4. hvězdu. Je to sice opravdu nechutné a bláznivé, ale skvěle ztvárněné. Jsem zvědavá na druhý díl a doufám, že bude to bude větší hardcore. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný, ale to je jediné co mě u tohoto filmu napadá jako klad. Herci se vůbec nechovají jako herci, ale jako blbci. Kamera chaotická a amatérská, děj je předvídatelný a bez špetky něčeho co dokáže aspoň trošku zaujmout. Pokud má být další díl, tak se mu vyhybám obrovským obloukem... 2/10 = 20% ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

No to byla ale vskutku legrační píčovinka:) vzhledem k tomu, že o svém dokonalém duševním zdraví pochybuji již několik let a vcelku jsem se s tím už přestala trápit, úplně s klidem přiznávám, že u této podivnosti jsem vůbec neměla návaly na zvracení, ni zrak jsem znechuceně neodvracela..ba naopak musím ocenit a vyzdvihnout úchylnost a originalitu nápadu, lidská mysl mě opět mile překvapila netušenými hranicemi své fantazie. Pořídit si takhle bizarně sešitého pejska, jako doktor Heiter,to by mě opravdu nenapadlo. Odpouštím několik nesmyslných momentů v jednání postav, které by se snad i v tak šokujícím prostředí daly vyřešit jinak a lépe. To, že mě film od začátku do konce bavil to v pohodě vyváží. A závěr se mi taky ohromně líbil. Celou dobu jsem totiž přemýšlela, kam až sahá pud sebezáchovy..Nakonec se plně ztotožňuji s rozhodnutím japonského prvního článku. Když totiž lidskou důstojnost dokonale utopíte ve sračkách, nastává otázka, zda má ještě další existence vůbec smysl. Takže: nehmen Sie platz, bitte a bavte se. Už se těším na dvojku:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad stojí za deravú bačkoru, pretože aj rýchlokurz rýchlej pomoci pri robení vodičského preukazu dáva človeku lepšie znalosti z medicíny, ako sú tie, podľa ktorých sa riadil svetovo uznávaný chirurg v tomto filme. Takýto brak hodiť len diváckemu psovi, ktorý sa vyžíva v brutalite a násilnostiach, a tých je teda vo filme požehnane. Som rád, že divácka verejnosť ešte nie je natoľko zdeformovaná, aby začala uznávať aj takýto druh filmov. Naozaj sa mi dvýhal žalúdok a to znesiem veľa! Pár zimomriavok mi ale v záverečných minútach predsa len prebehlo po tele, pár scén totiž konečne vykazovalo známky a prvky horrorovej atmosféry. Herecky chladný Dieter Laser tiež odviedol dobrú prácu, zvyšok však patrí do septiku. 20%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Verbal, ten se má. Ten to má u prdele. Doslova. Ostatně, jako první článek týhle šílený stonožky si to může dovolit. Nepřemýšlet o tom, co se dál děje s tím vším, co z něho vyjde... Být prostředním článkem stonožky je sice hodně blbý, ale člověk se aspoň může utěšovat tím, že to, co z něho vyjde, bude ještě někomu dalšímu k "užitku"... Tedy, ehm, pravý kaviár už to není, to je jasný. Ale být tím posledním "uživatelským" článkem, to už je fakt špatný. To už snad není ani k tomu posrání (pardon). A náš zvrhlý chirurg se spokojeně dívá na svoje dílo, pročítá si komentáře, mne si ruce a ďábelsky se chechtá ;-) Tak takhle to dopadá, když si někdo splní svůj sen... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně na začátku filmu jedna z dívek převrhne sklenici vody a Dr. Heiter (Dieter Laser) odchází pro ručník. V dalším záběru je ale sklenice opět plná. (hero_bk)
  • Klietka, v ktorej bola zavretá "ľudská stonožka", bola v skutočnosti obyčajná klietka pre psy. (ShortyIC)
  • Film od jednoho filmového kritika z magazínu Premiere, jako vůbec první film nedostal ani jednu hvězdičku na bodové stupnici. Tom Six to bere jako velký kompliment. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama