Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (1 385)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RECALL – VZPOMENEME SI ZA VÁS....“ /// Nejvíc mě překvapuje, že ani s Colinem nemám po pár minutách problém. Přehršel sci-fi serepetiček a pozměněnej příběh, dělají pro nadšence z Recallu vo dost sympatičtější podívanou než ze zbytečnýho Spidermana. Fakt hezký obrázky, …. no jo, když kurva já to už zkusil dřív (a nebylo to u sila) pičo! Chybí moment překvapení a ze starýho dobrýho ,,béčka“ prostě áčko nevyhoníš. Ani s Kate bez latexovýho oblečku (no možná bez jakýhokoliv oblečku by se vyhonilo…., ale to je čistá polemika)! Chtěl bych věřit, že ,,prvničky“ fláknou i 4*, ale zřejmě nenapravitelní obdivovatelé originálu nad 2* nevylezou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,We Can Remember It for You Wholesale“ vod Philipa K. Dicka z roku 1966 ani stejnojmennej film neznám. 2.) Zdá se mi, že mám za manželku pěknou svini. 3.) Přemejšlím, že si nepůjdu po práci ,,smáznout disketu“ do hospody, ale do Recallu. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bavila mě triková stránka, bavili mě herci, bavily mě náznaky dubstepu v hudbě Gregsona-Williamse... Jenže tím to asi hasne. Imbecilita filmu je do očí bijící, poplatnost děje akčním sekvencím se ani nikdo nesnaží maskovat a ani ta samoúčelná akce není vlastně moc dobře inscenovaná ani záběrovaná... A prdelka Kate Beckinsale mi na dobrej film fakt nestačí... ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký remake amerického filmu, už v této fázi je něco špatně. Točit navíc remake akčního sci-fi béčka je absolutní ztráta času, činnost veskrze neplodná a měla by smysl pouze tehdy, kdyby se vykostil děj a začalo se zgruntu jinak. Jenže to by k celkem pěknému vizuálu (připomene Minority Report), k obstojné kameře, charismatickému hlavnímu hrdinovi a slušným trikovým scénám nesměla produkce přibrat scénáristy, kteří zřejmě vystudovali moc vysokých škol, protože tak překombinovaný scénář psaný bez ladu a skladu jsem už dlouho neviděl. Připočtu-li k tomu všeprostupující emancipační snahy tentokrát zrovnoprávňující akční hrdinky na úkor hrdinů, což ve filmu postavilo proti Colinu Farrellovi Kate Beckinsale a donutilo ji dělat na podpatcích kopy, salta a výmyky, zklamání vrcholí. Suma sumárum, je to jiné, než původní Total Recall, ale je to taky jen primitivní akční béčko. A vypadalo to tak nadějně... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když už člověk ví, co ho ve filmu čeká, má z celé té podívané trochu menší radost (bez té vědomosti by ten film musel být ještě lepší - závidím těm, co absolutně netušili, o co tam půjde). To je velká nevýhoda, ale za to rozhodně tento počin nemůže. Pro radost ortodoxním vyznavačům starší verze věnoval hned několik "scének" a víceméně jel po vlastní ose. Nemá smysl v tom škarohlídsky šťourat a hledat, co kde a čím to něco připomínalo. To je dnes už prakticky normální. V každém novém filmu vidíme sem tam nějaký ten prvek, který jsme již dříve viděli. A bude hůř. Časem se všechny možnosti vyčerpají a už se bude jen kombinovat. Kdo čeká, že se bude pořád točit něco originálně nového, bude mu svět filmu peklem. Že to bylo terminatorovské nebo jako z Blade Runnera… protože tam pršelo a všude byli Čongové - to přeci nevadí (je docela možné, že v budoucnosti se Čongové rozlezou po celém světě. To je přeci vize a ne kopírování Blade Runnera). Byla to nádherná podívaná s poctivým (až skoro pedantsky) dokonalým futuristickým světem a že tam řádila nesmrtelná teta, mě nikterak nerozhazuje. Kate Beckinsale byla démonická jako nikdy a tak to má u zhrzených manželek/agentek sakra být, ne? Richter v podání M. Ironsidea ve starší verzi byl stejně tvrdohlavý, stejně nelítostný. Nemá ovšem cenu tento snímek s tím starým srovnávat. To je samozřejmě nesmysl. Tohle je nové zpracování Dickovy povídky a ne remake oblíbeného filmu s Arnoldem. Pro mě je to zkrátka jednoznačně poctivé sci-fi s několika naprosto unikátními a dechberoucími pasážemi. Ano, ty výtahy! Chvílemi jsem úplně zapomínal fibrilovat. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to taková zábavná jízda jako Wisemanova čtyřka Smrtonosné pasti, ale i když je vám to příběhově ukradené, těch 200 mega je na slušných honičkách a spoustě záběrů monumentální futuristické městské zástavby dobře vidět. Herecky si krade film pro sebe Kate Beckinsale, která si zlobivou manželku vychutnává se sebejistotou herečky, co má nastříleno, nakopáno a nalatexováno z béčkových produkcí a co se každé ráno probouzí vedle režiséra, co jí pravidelně přihrává hlavní role. A s přehledem válcuje matné výkony jindy mnohem lepších kolegů (Farrell, Cranston, Nighy). Ale to, že se nedočkáme pořádného catfightu Beckinsale s Biel, to je u mě epic fail. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Bojovú scénu na jeden záber predviedol sám Colin Farrell bez dabléra a bola natočená na 22 pokusov, kým ju Farrell urobil dokonale. (Arsenal83)
  • Expert na špeciálne efekty Patrick Tatopoulos je najviac hrdý na výtvor zvaný Pád - obrovský výťah, ktorý prechádza naprieč celou zemeguľou. Vyjadril sa, že použil prvky Boeingu 747, takže je divákom povedomý a pôsobí realisticky. (krasomama)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama