Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

verbal 

všechny recenze uživatele

"Bůh je ve všem. Třeba i v mém kredenci! Kdo jiný by byl schopen stvořit tak nádherný kus nábytku??" "Vidíš, vole, a já si až doteď myslel, že IKEA!!" Nepodaří li se vám přesvědčit pana fanatickou kudlanku o iracionalitě jeho počínání, zkuste "požádat" jeho manželku. Schválně, jestli vám jako bližní odpustí, nebo najde ve Firemním almanachu nějaký ten žalmík, jehož patologický výklad připustí možnost, že Generální ředitel nemyslel to "Nezabiješ" až tak doslova. No, stopro něco vyhrabe a bude i nadále s Kreatorem zadobře! Výživná religiózní trachtace, po jejímž zhlédnutí bude Benedict se svými červeno- a černoprdelníky urychleně shánět nějaké to suché dříví na podpal a pídit se ve Vatikánu po palečnicích. Nevím, jmenuje li se to Ledge podle obsahu, nebo proto, že hlavního hrdinu splácali v petriho misce z kmenových buněk Heatha Římsáka, t.č. na předávkované, nicméně kopie je to téměř dokonalá. Docela dobrý herec a sympaťák, kterému však v polovině filmu trochu dojde optimismus poté, co Tajlerka konečně! vytasila své povislé trojky, které si patrně vytahala kojením elfů v Lórienu. No, musím říct, že dokonce i já odvracel zrak vzhůru a raději se bavil představou, co všechno by se dalo nacpat mezi její odulé rtíky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prvně bych řekl, že jsem čekal naprosto něco jiného. Čekal jsem další thriller ala Phone Booth, což tenhle film není. The Ledge je hlavně romantické (a trošku i psychologické) drama s hodně ponurou atmosférou, aneb co dokáže náboženský fanatismus. Místy to bylo hodně napínavé, někdy zase trošičku zdlouhavé a občas zase příjemně a neprvoplánově erotické. Herecké výkony byly na standartní úrovni, zejména mě potěšila přítomnost Liv Tyler. I když se nejedná o nějak přelomový film, doporučuju. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase jednou skvělá ukázka toho, jak náboženství (všimněte si, že nepíšu víra) vymývá mozky. Potyčky mezi hlavním hrdinou-ateistou a fanatickým manželem mě neskutečně bavily, jinak mě příběh zpočátku úplně nestrhnul, chvílemi nudil. Liv Tyler naprosto nebyla ve svojí kůži, role puťky jí podle mého názoru nesvědčí. Závěrečné vyvrcholení mě však naprosto vykolejilo a postaralo se o to, že o filmu budu přemýšlet ještě dlouho. Do těch sta procent mi ale chybí trochu rychlejší tempo v první polovině. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Otvárať pivo zubami som v skutočnosti videl a nebol to príjemný pocit, čakal som kedy sa dotyčnému niečo stane. Vo filme je to niečo iné, ale nikdy by som nečakal, že takúto scénu dostane krehká žena ako je Liv Tyler. Napriek tomu svoju úlohu zvládla ako aj Charlie Hunnam, takže nedostatky pripisujem režisérovi a aj slabej sprievodnej hudbe. Najviac ma potešilo, že Gavin (Charlie Hunnam) stál stále pevne za svojím zdravým a reálnym názorom a nepodľahol kresťanskej filozofii. Celý film pôsobil na mňa dojmom nevydarených pretekov kanoistov, kde dvojica športovcov vynaložila veľkú snahu obsadiť najvyššie umiestnenie na stupni víťazov, ale bohužiaľ skončili na treťom mieste. Príčinou bolo ich nerovnomerné pádlovanie, pretože jeden z nich miestami zaostával a presne tak to bolo aj v tu, keď vo filme nastali aj slabšie momenty, ktoré ho pripravili o plný počet hviezdičiek. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Komentář doplněný o úvodní obraz Konečně můžu přestat hledat! Tak tohle je TEN FILM. Ten, na který jsem čekal od doby, kdy jsem se rozešel s Bohem.    // Dnes už ho mám na háku, jednoduše proto, že neexistuje. Syčák jeden zlomyslnej, ovšem s vytříbeným smyslem pro černý humor //     Bohužel jsem udělal chybu, takže to pro mě nakonec NENÍ TEN FILM. Měl jsem ho totiž po hodině vypnout - v čase 59:03. „Všechny ty kytky jsou pro mě?“ „Ukradl jsem je ze sálu.“„Svatba?“ „Vzpomínková oslava...“     Ve chvíli, kdy se oba zamilovaní rozhodli vysrat se na Boha, na konvence i na svědomí a praštit do toho. Nemyslím rovnou u oltáře, ale pro začátek jen hezky zamilovaně, vleže. Byl jsem vzrušenej, byl jsem dojatej, byl jsem šťastnej. Bohužel jsem si neřekl: v nejlepším se má přestat. Takže jsem to dokoukal, pak už spíš dotrpěl. On i ona, dosud tak uvěřitelní, byli režisérem donuceni k hroznému sexu, červená knihovna hadr. Scéna hrdě aspiruje na titul Klišé roku jako z praku. Zvěrstva pak pokračovala přešajtlováním plastického Pana spravedlivého, ale chytrého do laciného magora Samou láskou a náboženským fanatismem už nevím co by, čímž autoři veškerou logiku a uvěřitelnost jednání postavy vesele spláchnuli do hajzlíku. A korunoval to naprosto nezvládnutý skok. Za celou dobu od hasičů žádná nafukovací matrace ani síť (byť by ji třeba minul). Místo pouhé změti kostí a masa esteticky naaranžované tělo. A ta vysoce umělecky ztvárněná nevelká loužička krve u hlavy, po pádu z dvanáctého patra? Ach jo. Už jen za tohle bych vraždil. Ježíšku na křížku, ty to vidíš! (pardon). Takhle idiotsky zabít nadějný film! To už nezachrání ani večeře, u které se (výjimečně, jen pro dnešek, že ;-) nepomodlíme. No nic, tak holt musím TEN FILM hledat dál. Nicméně, na část téhle římsy rozhodně zase někdy vylezu. A budu tam zadumaně stát až do té 59 minuty. Jenže pak film vypnu a k dalšímu rozjímání si prostě jen vytáhnu svoje staré, ohmatané album fotek... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama