Reklama

Reklama

VOD (1)

Válečný veterán a farmář Ted Naracott, který si rád přihne, koupí za přemrštěnou cenu koně, vhodného spíš na ježdění než na polní práce. Při dražbě tak sice před zraky okolního obecenstva trumfne i místního zbohatlíka Lyonse, ale v alkoholovém fanfarónství si neuvědomuje, do jakých potíží tím dostane svou rodinu. A tak přivádí domů koně s bílou hvězdou, kterému jeho syn Albert dá jméno Joy. Navzdory všem předpokladům, přírodě a Lyonsově potměšilé předpovědi ho naučí orat a Albert si s ním vytvoří hluboký vztah. Ve chvíli, kdy vypukne válka, se s ním rodina musí rozloučit. Joey je Albertovým otcem prodán britské jízdě a následně poslán na frontu, kde začíná jeho pozoruhodná pouť. Navzdory překážkám, kterým je na každém kroku nucen čelit, Joey ovlivňuje a mění životy všech, se kterými se na své cestě setká. Albert, který na koně nedokáže zapomenout, opouští domov a vydává se na francouzská válečná pole, aby ho našel a přivedl ho zpátky domů. (TV Nova)

(více)

Videa (54)

Trailer 1

Recenze (893)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nene, už to tam zjevně není. Nebo se zkrátka Spielberg rozhodl, že zapůsobí raději na akademiky, kteří na podobné motivy slyší a doplní si svou sbírku, včetně následujícího Lincolna, o další oscarové sošky. O filmu jsem neslyšel nic dobrého a musím přiznat, že žánrových klišé je zde skutečně habaděj a dost kazí zážitek. Ku prospěchu věci by určitě také bylo film trošku zkrátit. Jsem rád, že jsem si film doplnil a znovu ho již vidět nepotřebuji...50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za neuvěřitelně silnou scénu v zákopech, kdy vyčůraný koník spojí dohromady cesty osudu dvou mužů na opačných stranách fronty, přihazuju hvězdičku. A vůbec - ono je opravdu mistrovství natočit dvouhodinový slepenec několika příběhů, jimž dominuje stejný hlavní hrdina, tak, aby diváka ani na minutu nenudil. Kýč až na půdu, ale přesto smekám, pane S. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg nám už poskytol vojnový žáner na plátne veľa krát a vždy sa jedná o kvalitné dielo. Čo sa týka Vojnového koňa, tak určite to nie je jeden s jeho najlepších filmov, ale ani zďaleka nie najhorší. Film je zo začiatku príjemne sympatický, nie len vďaka hlavnému konskému predstaviteľovi Joeymu, ale aj hudbou Johna Williamsa. Po príbehovej stránke je to také klišé, čo mne moc neprekáža. Hlavný problém vidím v tom, že nikto s hereckého obsadenia nie je zaujímavý a nedokáže si vás získať. Za to pred konským predstaviteľom klobúk dolu asi najlepší herecký výkon vo filme. Čo sa týka technickej stránky, tak ako som už spomenul na začiatku Spielberg má už tento žáner v malíčku a vojnové scény skratka vie. Výprava, kostýmy, triky, či kamera všetko je dokonalé a pastva pre oči. Film je to rozhodne dobrý, ale ma nevyužitý potenciál, zvlášť po hereckej a emocionálnej stránke. Každopádne, veľmi pekne natočený film. 85% - 4* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Spielberg udělal to, co před x lety Cameron, když natáčel Titanic. War Horse je dějově nikterak objevná a vcelku klasická story, jenomže Steven na nás nepřímo pomrkává očkem a naznačuje, že takhle se dřív točily ty pravé velkofilmy stříbrného plátna a tohle byly ty skutečné emoce, které se v dnešní době příliš nenosí. Rovněž filmová estetika, kamera, nasvícení atd. nejsou rozhodně standartní, nazval bych je oldschool. Tedy ta zmiňovaná pocta staré škole. Jestli to ve výsledku funguje, to si musí určit každý sám. Pro ostřílené filmové harcovníky, milovníky tvorby věčného dítěte a starší populaci bude War Horse nostalgický únik ze všední reality. Pro zbytek asi jen zdlouhavá nuda, kterou půlka nazve jako patetickou. Spielberg natočil co chtěl a natočil to velice kvalitně a koukatelně. Scéna kůň vs ostnaté dráty strhující. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Curtis, Lee Hall / Based on War Horse by Michael Morpurgo | Hudba: John Williams | Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy | Distribúcia: DreamWorks Pictures - Touchstone Pictures | Štúdio: Reliance Entertainment, Amblin Entertainment, The Kennedy / Marshall Company | Rozpočet: 66 miliónov $ | Tržby: 177,059,441 $ || Trochu vypočítateľný nihaha v krásnom vyretušovanom videoklipe. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (33)

  • Vo filme bolo použité osobitne navrhnuté bahno, aby bojové scény vyzerali čo najviac autenticky a špinavo. (jofffo1)
  • V scéne, kedy Albertov (Jeremy Irvine) otec privedie kúpeného koňa prvýkrát domov, kôň kývaním hlavy posúva jeho čiapku (Peter Mullan), pričom sa práve rozpráva s jeho matkou (Emily Watson). Nikto to neplánoval, jednoducho sa to stalo. (gogo76)
  • Ide o prvý film Stevena Spielberga, ktorý bol natočený digitálne. Spielberg sa doteraz držal tradičného postupu, kedy editor Michael Kahn robil takmer všetky jeho filmy na známu Moviolu. (jofffo1)

Související novinky

Slyšet Vltavu očima

Slyšet Vltavu očima

14.07.2018

Česká filharmonie ve spolupráci s renomovanou londýnskou společností 59 Productions připravila k 100. výročí založení Československa audiovizuální instalaci Má vlast – zblízka a nahlas. Speciální… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama