Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný rodinný film, až s emotivními chvílemi. Myslím, že se povedlo i herecké obsazení. Hlavně ta dívka je sympatická, a český dabing zábavný. V zásadě se povedly i postavy. Příběh je vlastně vtipný, a možná by mohl být i částečně reálný. (Samozřejmě mimo mluvení zvířat.) Je zde plno hlášek, a dobrých scén. Hvězdiček 4 ()

Budweiser 

všechny recenze uživatele

Stíhací mouchy, tak to jsem ještě neviděl a co ty dvě potvůrky nadělaly, tak z toho jsem smíchy málem upadl ze židle. Mouchy děj filmu velmi zpestří a oživý, bohužel možná je to jediné, co si divák z filmu odnese. Hlavním hrdinou je zebra, pro mě ale byly číslo jedna mouchy s nevýdaně vydařeným českým dabingem!!! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už jsem vyhrál Velkou liverpoolskou steeplechase v sedle velblouda, mořského koníka i splašeného ježka, takže závodní zebru za žádný zázrak nepovažuji. Zkrátka jsem tento snímek lehce odzívnul a jelikož mé děti na tom nebyly o moc lépe, tak za těch pár hlášek víc než dvě hvězdy na noční obloze rozsvítit nedokážu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si ale čudný čierny kôň, načo sú ti biele pruhy?“ – „Čo to trepeš, čo nevidíš, že je to biely kôň s čiernymi pruhmi?“ Po austrálskej podmanivej rodinnej komédii PRASIATKO BABE si zrejme každý najbližší rutinér myslel, že dokáže nakrútiť niečo podobné: vtipný ale stále rodinnými hodnotami predchnutý komerčný hit o zlatých rozprávajúcich zvieratkách, prostredníctvom ktorých nám povie silnú pravdu o nás samých, pričom titulné zvieratko verí, že nie je prasiatkom/zebrou, ale ovčiarskym psíkom/pretekárskym koňom. VEĽKÝ SEN MALEJ ZEBRY dieru do sveta neurobil oprávnene. Jedná sa o slabý film, ktorý nie je ani „zlatý“, ani príliš kvalitný, ľudský herci nemajú šancu (pamätáte na farmára Jamesa Cromwella? Ten šancu mal.) a zvieratá sú nudné. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, že to dabovala hovada z Tele Tele, to bylo dost slabé. A to ten dabing byl vážně skvělý a perfektně seděl (Genzer - moucha). Je to totiž neskutečně jalové, stupidní a amatérské. Už jenom ten scénář - zebra chce vyhrát dostih. Předpokládám, že se tímhle inspirovala Letadla (scénář je ctrl c ctrl v) a díky tomu dopadla stejně neslavně. 50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)
  • Zvířecí příběh vydělal v amerických kinech během tzv. opening weekendu (14.-16.1. 2005) 18,8 mil. dolarů a do začátku dubna až 48,7 milionů. (imro)
  • Víkend, během kterého měl snímek premiéru, je šťastným pro rodinné filmy, ve kterých se kombinují živí herci s počítačem generovanými zvířaty. Roku 2003 tak úspešně odstartoval Klokan Jack a o rok dříve Sněžní psi. (imro)

Reklama

Reklama