Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (120)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl sám o sobě je skvělý, byť pro mnohé vrcholně neoriginální a opakující to, co už v Sherlockovi viděno bylo - ale je to chyba? Není, jelikož se jedná, dost pravděpodobně, o završení celé téhle série, je zcela logické, že tvůrci využijí všech možných motivů použitých v dílech minulých. Tempo je tu zas vražedné (tak, že důležité vedlejší postavy jako Gregg Lestrade a Molly jsou trestuhodně upozaděné) a přestože dobrá polovina "odhalení" co v druhé polovině přichází, se dají bez nejmenšího problému odhalit vzápětí po té, co jsou naznačeny, jsou natočeny řemeslně zcela perfektně. A hlavně - neskutečně, ale fakt neskutečně dobře tu fungují emoce a to bez patosu. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci 4. série dobré, od vyvrcholení takového fenoménu, jakým se Sherlock bezesporu stal, jsem ale přeci jenom očekával trochu víc... Finále poměrně obstojně a logicky uzavírá předchozí dějové linky a tak nechápu to volání po dalších dílech, které se tady objevuje... Třetí a čtvrtá série na první dvě svou kvalitou už nenavázala a očekávat, že by se mělo v budoucnu něco měnit, je naivní... I když jsem měl Sherlocka rád, ještě radši se podívám na filmy / seriály, které teď bude moci Cumberbatch díky ušetřenému času natočit... Už aby to bylo... ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze závěrečného dílu jsem vydedukoval, že Euros v mládí hodně koukala na Crystal Maze. Ovšem nová řada poběží s Ayoadem na Channel 4, takže promo to asi nebylo ... A já jsem hodně soutěživý, takže za mě v naprostém pořádku. Nevím proč tvůrci zařadili tak doslovné PS fanouškům. Tak ještě jednou: ♪ Never get so attached to a poem, you forget truth that lacks lyricism ♫ ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě ani čtvrtá série ani její poslední díl nezklamaly (ba naopak), pořád se mi nejvíce líbí epizoda s "Tou ženou". Tady, kdybych hledala důvod k odebrání hvězdičky, tak ho asi najdu, ale mě to celé tak pohltilo do děje, že když jim tam zazvonil (teda zavibroval) mobil, tak jsem já zvedala ten svůj, že nemám zájem jejich plný počet snižovat. A ač vzpomínku na Rudovouse jsme už zaznamenali a rozuzlení se dalo čekat, tak rozhodně ne od dílu, kdy jsme se o něm dozvěděli. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený závěrečný díl, který v rychlosti zvládá tak nějak uzavřít překombinovaný příběh, posunout postavy o kapku dál, a připravit čistou půdu na další pokračování. A to není úplně málo. Jedná se dle mého o vrchol čtvrté řady. I když tedy přišel hodně pozdě. Celá recenze zde. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama