Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ach Áno! Tomuhle Já říkám Kvalita! Opravdu skvělé geniální dílo..Které nemělo ani jedno hluché místo a já se bavil od začátku do Konce a proto také zvyšujii mé Hodnocení na 5*! Perfektní Nápad a o to víc Excelentnější Thriller. Balaguero, se spíše snažil člověka šokovat,než postrašit.. a Já mu to celé sežral!.. Zapotil jsem se nejednou.. A oči mi pomalu vyskákaly z důlku a na Konci mi ukápla jedna slza.. No dobře Dvě ! :D... A že se jedná o jeho nejslabší dílo s tím nesouhlasím, Jelikož nejsem Fanoušek filmů Rec.. Tak tohle řadím hned za Fragilie! Jo a Mala Uršulka,až vyroste bude Kočka! :D ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ UŽ ZBÝVÁ JEN CLARA. BUDE TO TĚŽKÉ...POŘÁD TEN ÚSMĚV. KAŽDOPÁDNĚ SI MYSLÍM, ŽE JSME NA DOBRÉ CESTĚ. VYMAŽEME JÍ TEN ÚSMĚV Z TVÁŘE. CHCE TO JEN SPRÁVNÝ POSTUP“..... /// Clara má poslední dobou smůlu. Šmírování a stalking jsou totiž zase o kus dál. ,,MYSLÍM, ŽE NASTAL ČAS BRÁT TO VÁŽNĚ!“ Nemám strach, není to horor. ,,JEN“ malý soukromý psycho-drama o neschopnosti bejt šťastnej, nebo (chcete-li) o touze dělat lidi nešťastnejma, nabitý emocema bezmoci, jakkoliv moci pomoci (tak myslím, že ani prokletej básník Pablo Neruda by to nevystihl líp!). Emociálně mě ten skrytej teror, ta dokonalá schopnost anonymně ublížit rozhazuje (spíš vytáčí). Ale jinak? Bez zbytečnejch keců: 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat pod postel, na který se píchá. 2.) Jsem ten, kterýmu často říkaj: ,,máš z toho radost ty hajzle?!“. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, co si o tom myslet. Myšlenka je sice zajímavá, ale provedení už tak moc ne. Sice vám na postavách záleží, ale něco tomu chybí. Celý příběh Césara působí dost depresivně, hlavně jeho naschvály. Kdo ví, třeba je něco takového možné. Je pěkné si jednou za čas pustit neamerický film. Tak zas někdy příště Španělsko. "Znám tvůj účet na Twitter!" ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý a nevšední psycho thriller s charizmatickým psycho-úchylo-bláznem. Španělé sice nevyprodukují tolik filmů (hororů-thrillerů) jako Amíci, ale když už se něco objeví, tak to většinou stojí za to, naopak od USA, kde toho je mrtě, ale jen málo povedenýho. A já určitě dávám přednost kvalitě nad kvantitou. "Mientras duermes" je napínavé, tísnivé, mírně krvavé (i když krvavá scéna stojí za to) psycho drámo, které rozhodně stojí za pozornost a fandové žánru by si ho určitě neměli nechat ujít. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zábavná hříčka, v níž jsem sice moc nebaštil okleštěnou psychologii a několikrát jsem se pousmál i nad dost zjednodušenými vztahy mezi příčinami a následky (ať už ten samotný proces uspávání nebo celková neschopnost antagonistu nějak dopadnout), ale jako cynická obdoba Psycha je to super. Dobře se tu zvýznamňují motivy a vztahy mezi postavami a finále je přesně tak znepokojivé i zábavné, jak by vzhledem k průběhu být mělo. A když už se přiostří a Balagueró naladí hororovou notu, funguje to zcela přirozeně a intenzivně. 75 % ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama