Reklama

Reklama

Film je divokou jízdou dvou nevyzpytatelných mladých vražedkyň Violet (Saorise Ronan – Hanna, Pevné pouto, Pokání) a Daisy (Alexis Blendel – Sin City, Gilmorova děvčata). Jejich zabijáckou pohodu jim však naruší jedna neočekávaná zakázka a jeden záhadný muž (James GandolfiniRodina Sopránů). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (92)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Holčičí film o dvojici zakomplexovaných holek, které zabíjejí lidi na zakázku, aby si mohly koupit módní šaty. Holkám chybí náboje a režii ještě tak dva ročníky filmové školy. Rádoby cool pulp fiction movie s "kultovními" žvásty, nudným magickým dějem a modrýma kontaktníma čočkama. Chtěl jsem to ale vidět... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zaskákat si s citově rozháranýma slečinkama panáka, ať už křídového na chodníku nebo krvavého, na gangsterech v obýváku, na to už jsem asi trochu starej. Nebo ještě ne dost? Ne že by tam nebylo pár milých momentů (Violet leze pod sprchu po mrtvolách nebo ta bublina žvýkačky), jenže paci paci pacičky se Segrestorem :-) a jiné mimózní infantilnosti to vše spolehlivě zabijou. Jo, když už je řeč o zabíjení, slovy Vincentova parťáka Julese: „Za normální situace už byste byly, holčičky, obě na prkně, ale prožívám teď přechodné období a nechci nikoho zabít...“ Takže nezabiju ani ty dvě slečny, ani ten film. Nedám mu Odpad! a nešoupnu ho do popelnice (à propos, co vlastně chudince Violetce, kromě toho nacpání do popelnice, ti čtyři sviňáci ještě provedli? Já bych pár nápadů měl ;-). Chvílemi to není špatná kill-konverzačka. Navíc, sám James Gandolfini si zaslouží (in memoriam) alespoň dvě hvězdy. Třetí hvězda je na nové šaty pro moje holčičky. Schválně jen na jedny, ať se o ně ty citově deprivované kozy poperou!       Jo, a tenhle znáte? Jde táta rajče (režisér Fletcher), máma rajče a malé, uňuňané rajčátko (tento film) do kina. Rajčátko se loudá, táta mu jednu flákne a povídá: „Tak pojď, ty kečupe!“             „Kečupe...“ ()

Reklama

asinus 

všechny recenze uživatele

Nezvedený a nepovedený pokus o éterické seznámení s dvěma naivními rozmilými děvčaty, která nejdou pro ránu z revolveru daleko. Není to divoká jízda, jak říká distributor, spíš atmosférická pocitovka, která sází na zvláštnost postav, herecké obsazení a sem tam nějaký šperk v podobě snového obrazu či krátké hry s dějovou strukturou. Pocitovka, která mně úplně minula. Ronan a Bledel jsou dost mimo sebe (každá zvlášť i vzájemně). Snad si Fletcher po oscarovém úspěchu trochu zchladil ego, vypadá to, že se naštěstí i dál bude věnovat hlavně psaní. Nebožtík James Gandolfini sice zachránil jeho debut pozoruhodným výkonem, všechno ostatní ale bylo špatně. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tak holky sa nám chceli hrať na Tarantina? No dojemné. Verím, že by na to pod iným vedením určitý potenciál mohli mať, ale to by musel mať gule na pravom mieste aj autor filmu. Stačilo by asi vynechať lacný pátos a z dejových zvrat(k)ov vyberať len tie vkusnejšie. Veď ako všetci vieme, niekedy je menej viac. Nie každý je totiž schopný toho, čo vyššie zmienený pán režisér považuje za štandard, ktorý zároveň aj určuje. Ale tak ok, dievčatá si zablbli a priznávam, bavil som sa. Bola mi však sympatická len jedna z nich, Saoirse. Možno je to tým, že zamýšľanú nevinnosť v sebe ešte aj mala (hehe), nie ako Alexis Bledel, ktorá bola za podobnú drsňáčku už x rokov predtým v Sin City. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nečekaně poměrně depresivní snímek a pro toho, kdo čekal další Hannu, bude asi docela zklamán. Zpočátku se film jeví jako černá komedie, hlavní dvojka má občas dost morbidní poznámky, ale to by tam nesměla být hodně posmutnělá postava Jamese Gandolfiniho, na kterou se film postupně zaměří především a díky němu se odkrývají strasti obou hlavních postav, které nejsou zas tak bezcitné mrchy, jak na první pohled vypadají. Violet & Daisy je typicky divný, lehce artový, nezávislý snímek. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Místo Alexis Bledel měla původně roli ztvárnit Carey Mulligan. Nakonec však ustoupila kvůli snímku Drive (2011). (h0n24)
  • Obě hlavní hrdinky mají jména květin - Violet (Alexis Bledel), v překladu "fialka", a Daisy (Saoirse Ronan), v překladu "sedmikráska". Zmínili i jméno bývalé partnerka Rose, tedy "růže". Dcera Michaela "James Gandolfini" měla zase jméno April, tedy "duben", kdy květiny začínají kvést. (Aknah)

Reklama

Reklama