Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (67)

Greg 

všechny recenze uživatele

“Wake up, Johnny. 21st century.“ Page Eight je především televizní film a z toho hlediska je podle mě důležité ho hodnotit. V tom případě se jedná o velmi solidně natočené komorní drama s nádechem špionážního thrilleru. Rozhodně se nejedná o dokonalý snímek – scénář, kamera i režie jsou v pořádku, ale chybí mu nějaký zásadní zvrat, jak tomu u podobných filmů bývá. Někdy jsem měl ale docela problém, že se ve filmu až příliš mluvilo (a vím, že to asi ani jinak nešlo). Možná by šlo děj dokreslit ještě více tajemnou a napjatou atmosférou, než o všem tolik mluvit. Ale velký problém to nebyl. Protože ti, co mluvili, tak hráli výborně. A na skvělé obsazení film láká asi nejvíce. Skvěle své role zahráli Billy Nighy (v postatě jako vždy) a Rachel Weisz, zdatně jim sekundoval i Ralph Fiennes, i když ve filmu nedostal tolik prostoru (což byla možná škoda). Ani soundtrack není špatný, neruší a atmosféru buduje taky vkusně. Page Eight není ničím výjimečný film, ale za podívání určitě stojí, hlavně kvůli výborným hereckým výkonům. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Ač tento film není zrovna žádná Bondovka, je opravdu zručně natočený. Neboť, i když je to o kontrašpionáži, což jsou všeobecně nezáživné filmy, kupodivu se dá na to celkem dobře dívat bez touhy vypnout to v polovině. Dobří herci, samozřejmě trochu romantiky a lásky. 55%. Jsem zvědavá na další díl Johnny Worricker: Turks a Caicos. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Johnny je občas slabší v taktice, ale silný ve strategii." Tak ho tu máme, Johnnyho. Už jsem viděl rychlý, silný i přesně střílející agenty a to přesně Johnny není. On je jinej. Výjimečnej. A hlavně sešlej. Měl jsem o něj trošku obavy, že ho na cestě za pravdou zdrží nějaký prostatický problémy, ale místo toho ho zdržoval jen nekonečnej pokec se syrskou roštěnkou. Jak jsem však bystře zjistil, tak v některejch pasážích mě to docela bavilo, takže se dalšímu konspiračnímu setkání s Johnnym u kopírky asi nebudu bránit. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nekomu sedne - nekomu ne, politicko-spionazni konspirace, ze soucasnosti, komorni po vsech strankach, nikam nespechajici, nikoliv vsak nudny. Jak nekdo poznamenal, atmosferou krapet pripomina Ghostwrittera, pekne stylizovane barvy a atmosfera. Herecka sestava Bill Nighy, Ralph Fiennes a Rachel Weisz. neni vubec spatna. Oceni predevsim fanousci Billa Nighyho, tyto postavy on proste umi, role takrka sita na miru. Zbytek spise pricmrndava, prijemny film pro fanousky komrneji pojateho zanru. ()

ivicudus 

všechny recenze uživatele

Tato televizne jednohubka je akoby ste si otvorili hrubu knihu uprostred, precitali 80 stran pribehu a zas ju zavreli. Nezatazuje sa tym co bolo predtym ani co bude potom, len vypichne jeden pribeh jedneho starnuceho spiona nezapadujceho do 21. storocia. Duo Gambon a Nighy vyborni, zvysok neuskodil. Taka prijemna hodka televizie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista a režisér David Hare mal ako reakciu na ohlasy filmu v zálohe hneď celú trilógiu. (U_S_O)

Reklama

Reklama