Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (348)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Typicky puritánská Amerika podává na talíři, jak je všeobecně vyspělá země zaostalá ve vztahové linii, potažmo v sexuální oblasti. Když se jeden rozhodne, že stárne a nedá se s tím nic dělat, pak je jak pařez co se buď vyvrátí i s kořeny nebo nadobro shnije. Tahle herecky výtečná dvojka to vzala z lepší stránky - když nevím jak na to, poradím se s chytrou hlavou. Ono promluvení do duše, jiný pohled, objektivní názor, má vždy něco do sebe. Přesto mi Kay přišla příliš uťáplá na americkou paničku dnešní doby a závěr se znovuzapálením dávno ztracené jiskry přehnaný a nereálný. Co je předností tohoto snímku už bylo řečeno - herecké výkony obou megahvězd. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ještě nejsem takový bručoun jako Arnold, ale po jedenatřiceti letech manželství jím nepochybně budu. Pokud v tu chvíli přijde má milovaná s nápadem na terapii, tak si hbitě uvědomím, že párky si ohřát umím, bílé od barevného prádla ještě rozeznám, porna je plný internet a organizovat volný čas se snad také naučím. Mne zkrátka příliš nebaví odreagovávat se pohledem na snímek, který řeší problémy ze života a čekat na to až důchodci konečně spolu skočí do postele. To však neznamená, že by u mne mrzout Arnold občas nezabodoval suchým konstatováním. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dvě veliké hvězdy zde odvedly kus výborné práce. Samozřejmě s velmi otřepaným námětem. Chvílemi jsem si řekla :"Musíš vydržet !" to když se mi nudou zavírala víčka. Pak zase přišla sprška legrace, zmínka o sexu velmi jemná, a tak jsem se dočuměla na klasickou americkou komedii. Bez emoci a bez nápadů. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá romantická komedie se skvěle obsazenou ústřední dvojicí. Tentokrát mi víc seděl Tommy Lee a jeho sarkasmus, než věčně opritmistický úsměv Meryl Streep (i když její úsměv, když se poprvé probudí v jeho objetí, mě dojal). Druhá šance není žádná velká pecka, ale na jedno nedělní odpoledne to byla dobrá volba. Vivat psychoanalytikům a manželským koučům! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už v polovině filmu jsem věděla, že nebudu mít mít problémy s hodnocením. Velmi příjemná, ale přitom citlivá vztahová záležitost s fantastickými výkony Meryl Steep a Tommy Lee Jonese. Opravdu geniální výběr, který byl jasně patrný i z jejich dialogů, které byly úžasně přirozené, osobní a tudíž naprosto uvěřitelné. Chválím i scénář, který je určitě stále aktuální a za to, že byl předložen opravdu velmi vyrovnanou formou bez jakýchkoliv vulgarit. Po všech stránkách považuji tento film za velmi kvalitní a odpustím jim tudíž i závěrečné finále, které už asi tak reálné nebývá, ale vyrovnalo se to příjemným soundtrackem. A přidávám se ke komentáři StarsFan. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Kay (Meryl Streep) připravuje Arnoldovi (Tommy Lee Jones) snídani, na jednom záběru je možné vidět, jak na pánev vyklepne pouze jeden žloutek z jednoho vejce. Jakmile však podává snídani na stůl, žloutky má v talíři Arnold dva. (Hnedoocko)
  • Když jsou Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) v hotelovém pokoji, sledují seriál Jsem do tebe blázen (od r. 1992). (Missa08)
  • Jde už o druhou spolupráci Davida Frankela a Meryl Streep. Poprvé Frankel obsadil Streep do filmu Ďábel nosí Pradu (2006). (jezurka42)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama