Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 1
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 398)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je vcelku paradoxní, že ve druhých Hunger Games, kterým jejich apriorní kritici vytýkají jakousi twilightovskou pubertální romantiku, v podstatě žádná romantika není. Respektive není jí tam zásadně víc než v jiných hollywoodských blockbusterech. Zkrátka romantická linie mezi Katniss, Peetou a Hurikánem je tentokrát značně upozaděna a slouží spíše jen k hloubkovějšímu prokreslení charakterů a k vykreslení emočního rozpoložení kladných postav uvnitř zkušenosti totalitního systému, než aby byla středobodem všeho. Jinak jde o poměrně drsnou dystopickou sci-fi. Vrchní Kapitolané se proměnili ze srandovních barevných paňáců na bezskrupulózní totalitářské svině, jež budí respekt. První polovina filmu šlape výtečně, divák se dozví více o fungování daného světa. Přítomná socio-medio-politická linie nepůsobí hloupě. Nejslabší je nakonec část v Aréně, v níž musí dojít alespoň k několika akčnějším scénám (do té doby se jedné o značně konverzační film), která do značné míry jen variuje dění z prvního dílu. Chápu, že to tam muselo být, ale dokud byli hrdinové na vítězném turné a zprostředkovávali vztah mezi utlačovanou veřejností a vládnoucí vrstvou, bavil mě film o něco víc. Úplný závěr pak přišel příliš náhle - to, co bylo jen řečeno, bych klidně ještě v pár scénách přímo zobrazil. Každopádně na další pokračování se těším. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Některým filmům bych se měl sice asi opravdu vyhýbat, ale když já si je tak rád zanalyzuju, že prostě nemůžu odolat. Tohle mi přišlo ještě trapnější a zbytečnější než jednička. Žádná pořádná akce jenom strašná nuda a tlupa krásných mladých umělých herců a héreček aby náctiletým pěkně vlhli prcinky. No nepochopím v dnešní době úspěch podobných filmů, ale co nikomu to neberu. Skoro by se chtělo říct : Nová doba! cool teanege filmy vyhání oldschol fanoušky z kina! No co se dá dělat už je to tak.20% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bylo to zde již několikrát napsáno, ale vskutku za lepším hodnocením filmu stojí vedle lepších a silnějších scén jeho celkově dospělejší pojetí. Druhý příběh má mnohem větší drajv a ve druhé polovině se stále něco děje. Ke konci film nepochopitelně zvolní a závěrečné vysvětlování mu ani nesluší. Klidně bych druhé Hunger Games ukončil o 5 minut dříve a diváky nechal v napětí. Herci se dají označit za fajn (Lawrence, Harrelson, a hlavně Tucci, Hoffman) a pak jsou zde takoví kteří mě lezou krkem, kdykoliv se objeví nebo nedej bože promluví (Hutcherson, Banks, částečně Hemsworth). Hunger Games pod taktovkou Lawrence přitáhly mou pozornost, přestože je to příběhově průhledné asi jako vyleštěné okno. 65% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bohužel, průměr nastavený prvním dílem charakterizuje i dvojku, přestože příběh mohl a také měl být zajímavější a jména všech herců jsou stále uchu více než lahodící. Formálně takřka na úrovni jedničky, stále bez větších emocí a věrohodnosti načrtnuté společnosti- vše vyznívá chladně a strojeně, v některých pasážích zase přespříliš efektně a hlavně zbytečně zdlouhavě. Scény z arény, které měly být vrcholem filmu, působí spíše jako nezbytný prvek k naplnění očekávání a k vytvoření dostatečně silného odrazového můstku vstříc dalším pokráčování. A jestliže v jedničce velmi dobře zafungovala romantická chemie mezi ústřední dvojicí, zde byl jejich vztah rušen jednak neustálou přítomností třetí osoby a jednak do zblbnutí omílanými frázemi o "hrozbě pro stát" a "ztělesnění nezávislosti". Naštěstí obrazové a zvukové zpracování je téměř bezchybné a finální zvrat dostatečně uspokojivý a nadějný na to, abych Vražednou pomstu raspektoval jako pouhou předehru a těšil se na příchod velké revoluce. Tam už to ale bude chtít trochu víc zabrat :) 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašný kasting v čele s Jennifer Lawrence (ktorá je nielen nepríjemná, ale ešte aj hrá úplnú kravu). Niektorí herci sú talentovaní, ale tu dostali tak divne rozvrhnuté postavy, že vôbec neviem, čo si o nich mám myslieť (Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Toby Jones, Donald Sutherland, Jeffrey Wright, Stanley Tucci). Je to hrozne dlhé, akcie je málo a tá, čo tu je, je rovnaká, ako zvyšok filmu – divná. Divný je i scenár, ktorý sa motá od ničoho k ničomu a celkovo mu nerozumiete (megatréning v geniálnom novom megakomplexe sa obmedzí na to, že hlavná hrdinka pätnásťkrát vystrelí z luku a keď sa obzrie, vidí, ako ju všetci fascinovane sledujú). Vízia budúcnosti mi príde dosť neoriginálna a postavená na extra vratkých nohách. Akonáhle sa dej premiestni na exotický ostrov, začne to byť aspoň trochu sranda (opice, hmla), ale aj tak sa občas nestíhate čudovať nad hovadinami, ktoré tvorcovia vymysleli (babička alias nekompromisná Golda Meir z Mníchova). Strašne blbý film, ale svojím spôsobom sa bavíte. Dosť ma každopádne zaskočil nevýrazný koniec. Čakal som ohromujúcu sériu cliffhangerov podpernú veľkolepými zábermi a dunivou, burácajúcou hudbou lákajúcou na gigantickú trojku... a ono nič. Zvyšok série už nedopozerám. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (47)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém si zahrál Philip Seymour Hoffman (Heavensbee) před svou smrtí následkem předávkování drogami. (willy1)
  • Film obsahuje výnimočne dva rôzne formáty obrazu. Úvodná časť až po scénu, kedy Katniss (Jennifer Lawrence) vstupuje do arény Hier o život, je natočená v pomere 2.35:1. Čas strávený v aréne je v pomere 1.78:1 a zvyšok filmu opäť v 2.35:1. Tvorcovia tak chceli odlíšiť a podať iný pohľad na samotnú arénu. (Piri)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama