Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

genetique 

všechny recenze uživatele

Od filmu som čakal určite viacej, je to akési spojenie niektorých typov filmov dokopy. Napríklad po psychologickej stránke mi to pripomína prvého Ramba (avšak slabšie) a po thrillerovej Šerifov (no tiež slabšie), čo umocnil fakt, že si tu zahral Tommy Lee. Tu musím však vyzdvihnúť jeho fyzický výkon, vzhľadom k jeho veku. Hlavnou chybou filmu je klesajúce napätie. Prvá polovica super, príroda krásna, napätie na jednotku, časť v meste bola už otrasná, za ňu by sa mali hlavne scenáristi hanbiť. Až mi rozum zastával, keď T.Lee stopoval po New Yorku Tora podľa odtlačkov topánok. Ale každopádne som sa nenudil, čomu dopomohol fakt, že nie celý film bol čisto o naháňaní. 70%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol chápany(mojim okom)nízkorozpočtovým štýlom,avšak behom 10 minút sa tento štýl stráca a film naberá na obrátkach!Zavspomínal som si na starší,ale podobný snímok..Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro sa snažili.Miestami naivný až hlúpy film,ktorý ale rozhodne nikoho neurazí!Veľmi strohá psychika postáv-ak by sa to trochu viac rozpísalo a trochu viac investovalo..rozhodne by to vyzeralo inak!Veľmi sa mi páčilo prostredie lesa,ktoré bolo maximálne dobre zobrazené!V celku ide o slušný snímok..! ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lesní muž a samorost kontra vyšinutý a traumatizovaný válečný veterán - toť skutečně neotřelé téma! Už jen ten apokalyptický a umělý "válečný" prolog působí jako pěst na oko. Zbytek je jen poměrně pohledný videoklip s precizní a naturalistickou finální bitkou a kupou idiotských scén ve stylu McGyvera, které nám dávají šanci vidět i takové věci, jako je pronásledovaný Del Toro, který si ukuje uprostřed divočiny nůž a v pohodě pokračuje. Tommy Lee pro změnu běhá po střeše tramvaje pod dráty vysokého napětí, zachraňuje divokou zvěř, atd.... Naštěstí je to celé svižně natočené a nestačilo mě to uštvat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prekvapilo. Krome jedny vytky musim film jen chvalit. Ta vytka je v tom, ze se zbytecne dlouho dej odehrava ve meste, misto v lese. Jinak pribeh je dobrej a naprosto dostacujici, akcni sceny jsou fakt akcni a napinavy a sceny v lese jsou naprosto paradni. K tomu tu mame naprosto famozni uvod, kdyby misto napisu Kosovo napsali peklo, tak bych jim veril. Co se tyce hercu, Benicio je fakt paradni, ale hodne me prekvapil Tommy Lee, takle dobryho jsem ho uz dlouho nevidel, navic je porad dost solidne ve forme a zaverecnej souboj je dokonalej. No a k tomu vsemu ma film jen nakejch 85 minut, takze je to po celou dobu super zabava. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Perfektní ruční práce, z níž je doslova cítit živočišnost, čerstvá krev a chlapskej pot. Štvanec je surová a odosobněná akce, která naturalistickým způsobem vykresluje starý přírodní zákon o silných jedincích, kteří si museli vždycky bolestně krvavým způsobem vymezit pole působnosti. Vydeptaný zabiják Del Toro, zahnaný děsivými myšlenkami do kouta, se stáva touhle kousavou šelmou. Vysvětlovací dialogy zde nemají místo. Ale když se zpětně podívám na příběh, vidím jen jeden mistrně zpracovaný citát. Nic víc, bohužel - ale ani nic míň. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama