Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

Markussis 

všechny recenze uživatele

Jak jen popsat můj nejoblíbenější film? Toto dílo má pro mne ve všech ohledech punc naprosté a vytříbené dokonalosti. Všechny aspekty ( herci, scénář, hudba) vytvářejí neuvěřitelně hlubokou a hlavně nadčasovou atmosféru. Tímto dílem se René Clément pro mne stal nesmrtelným režiserém, který své obrazy na filmové plátno přenáší prostředky mající základní podstatu v jisté evropské renesanční esenci. Tyto jisté archetypální prostředky poté následně ve spojení s akční americkou knižní předlohou vytvářejí Thriller, který má všechny důležité prvky stálé a intenzivní uhrančivosti, bez ohledu na plynutí času a měnící se trendy. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

I keď som od tohto filmu očakával veľa, zase to až taká bomba nebola. Hádam z celej prvej polovice filmu nebolo jasné, o čom to vôbec má byť a vôbec som nerozumel, o čom sa vlastne postavy bavia. Kratučká scéna s Romy Schneider pôsobí v celkovom kontexte priam smiešne. Kto akú úlohu zohráva nebolo zrozumiteľné a prehnane žoviálne dialógy tiež nepridali na dôveryhodnosti deja. Asi najhoršou scénou je, keď A. Delon prechádza po trhovisku a v pozadí vidno policajtov zjavne odtláčajúcich zvedavcov z dosahu kamery - trapas. Celkovo však ide o vynikajúci námet, ktorý však tvorcom z väčšej časti pretiekol pomedzi prstami. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Zlo skrývá svoji tvář… A co teprve zlo, které se skrývá za hezkou tváří talentovaného pana Delona? Dokonale zkažený až odporný, zabývající se jen svým vlastním prospěchem, kterému obětuje vše. Brilantní herecký výkon, který nenechá nikoho na pochybách, kdo vlastně tenhle pan Ripley je, a který dokáže připoutat diváka na celé dvě (v tomto případě ne dlouhé) hodiny. K tomu zajímavý příběh, příjemně dokreslující hudba, krásné záběry, skvělá režie… Zkrátka plnohodnotný filmový zážitek. Nebudu zřejmě ani první ani poslední, kdo by udělil i více než pět hvězdiček. Americký remake s Mattem Damonem jsem neviděla a mám-li být upřímná, ani po tom netoužím. Cameo Romy Schneider je roztomilé, ačkoli zbytečné, nicméně pro mladou Romy jistě příjemné zpestření volného času, které v Itálii trávila s Delonem coby jeho snoubenka. Skvěle vypointovaný konec , který snad ani není třeba komentovat. PS: Mezitím jsem remake viděla a dle mého se to nedá moc srovnávat, jak to mimochodem většinou bývá. Damon fakt není Delon a jeho pan Ripley prostě není tak zvrácený a přesvědčivý. K tomu lokace... Riskla jsem to a na potřetí koukla na Plein Soleil v TV. Přežila jsem dabing (1994), i když se normálně z Trávníčka osypávám (není divu, mám alergii - na traviny i hlas pana Trávníčka) a zůstala přilepená u obrazovky, ani jsem nedýchala, i když jsem věděla. Prostě dokonalá atmosféra a do posledního detailu propracovaný film. Třeba ta scéna na rybím trhu byla velmi výmluvná. Kolikrát atmosféra by byla dobrá k pokrájení. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "What do you do for a living besides this?" "Nothing. And you?" "Nothing. But I have my own dough."     Kriminálny thriller z prostredia znudených mladých boháčov, venujúcim sa svojej každodennej záhaľke. Výbornú Minghellovu adaptáciu The Talented Mr. Ripley (1999) som videl niekoľko krát a tak som bol prirodzene zvedavý aj na túto francúzsku verziu. A bol som prekvapený, ako sa obe adaptácie od seba líšia (zrejme hlavne tým, ako sa táto Clémentova adaptácia výrazne odkláňa od predlohy). A to nielen v detailoch, ale aj celkovým vyznením (Minghellova adaptácia je podstatne znepokojivejšia), stvárnením hlavného hrdinu (okato servilný Delon, podobnejší na svoj idol, oproti rafinovanému chameleónovi Damonovi), či v zlomovom momente prvého zločinu (chladnokrvne plánovaný zločin oproti zločinu z vášne). Ale úplne najväčším rozdielom oproti Minghellovej adaptácii, vernejšej predlohe, je zakončenie tohto filmu, s výrazne odlišnou pointou. A práve tá zmenená pointa je to, čo sa mi na tomto filme páčilo asi najviac. Ďalej sú to potom výborne herecké výkony ústrednej trojice (Alain Delon ako Tom, Maurice Ronet ako Philippe a Marie Laforêt ako Marge) a podmanivé prostredie talianskeho letoviska (pekné zábery na jachte) s veľmi príhodnou hudbou Nina Rotu.     "Why bother having money when you can spend other people's?" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohoda je to hlavní, co se Vám vybaví, když budete vnímat prvních pět minut. Následně procitnete a zjistíte, že nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá. Pak se pocity budou prohlubovat a vznikne dokonce i nenávist k některým postavám tohoto filmu. Říkám to proto, že byste to do prvních dvaceti minut filmu ani neřekli. I proto musím říct, že tak dobrý thriller jsem vážně nečekal a postavu Alaina Delona jsem si naprosto dokonale užil. Takovou postavu opravdu jen tak nezapomenu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)
  • Snímek se dočkal velké obliby zejména v Japonsku. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama