Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (282)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle musim pochválit.Hodně mě timhle filmem Donaldson potěšil,je to taková vzpomínka na Brosnana v roli Bonda,protože vod doby,co se do Bonda nasral Craig,to pořád jde kvalitativně pomalu dolů.Film má celkem jednoduchou,přehlednou zápletku(čůráčci zase prskaj),neni to dětinský,prostě co vám budu vysvětlovat,líbilo se mi to,a distributorům bych se vychcal na jejich pracovní stůl.80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Bournem a Bondem není zas tak od věci na rozdíl od zdejšího hodnocení! November Man rozhodně patří do červených čísel a osobně se těším na druhý díl a pokud mi nabídne to, co jednička, budu si přát další pokračování, z nichž by se nakonec mohla konstituovat série, jež by kontrovala těm se svrchu uvedenými hrdiny. Pierce Brosnan hraje přesně to, co mu nejvíce svědčí, tedy elegantního a perfektního agenta, který se ze sympatického muže ve vteřině změní ve vraždící nástroj. Zaujalo mě drsnější pojetí snímku, kdy není nouze o krev, ale také o pěkné souboje, z nichž je cítit určitá syrovina. Olga Kurylenko, další odpadlík z bondovské série, předvádí to, co se od ní čeká, ucházející herectví a své tělo modelky. Příběh je takový politický, což není zrovna můj šálek kávy, ale forma, kterou je servírován, mi chutná, tudíž dávám i tu pátou hvězdičku. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je težký zachytit nějakej pořádnej akční kousek s třicetiletým čtyřicetiletým drsným týpkem, jak tomu bylo v tom nejsilnějším období devadesátých let, kdy jsme měli Slye, JCVD, Seagala a tak dále a tak dále... Najdou se světlý vyjímky jako třeba Adkins, kterej je i za tou čtyřicítkou vyjímkou tou nejsvětlejší, ale to je málo. Kdepak máme tu skvadru šesti, osmi hustejch chlapů, kteří nám denně servírovali pravý nefalšovaný akčňáky? V prdeli! Ač je to smutný, říkám - my chceme dědky! Jedním z nich je i Pierce Brosnan alias November man! Když chytne bouchačku do ruky, vždy to smrdí průserem, navíc u toho i mnohdy přemýšlí. K tomu nějakej ten zamotanej a napínavej příběh, dlouhonohou Kurylenko a máme záruku kvalitního filmu. A přesně o tomhle to je! My chceme dědky! My chceme dědky! 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. Leckomu to může připadat divné, ale jako nepamětníkovi je pro mě Pierce Brosnan stále nejlepší bond, ale co je důležitější, stále je to štramák s obrovskou porcí charismatu. To je základ a jednou ze dvou věcí, proč jsem z filmu velice spokojený. Tou druhou je režie. Podobných akčních thrillerů už jsme letos viděli několik (namátkou připomenu 3 days to kill a Toma Clanceyho), ovšem November man na mě zapůsobil zdaleka nejvíce. Je to možná dobrým střihem a kamerou, ale jednotlivé scény působí zkrátka líbivě a nenudí...a to mi tak nějak stačilo. Zápletka otřepaná, záporák ruského původu...zkrátka jsem nic moc nečekal a o to více příjemné překvapení...80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku sa mi to celkom pacilo. Brosnan v ulohe mentora mladsich agentov pôsobi fantasticky. Lenze akonahle sa rozbehne zapletka ohladom pomsty, tak sa ukazuje, ze Brosnan nie je velmi dobry herec a ani v smutiacej alebo v nasratej polohe nepôsobi vierohodne. Akcnych scen je tu len par a su tuctovo natocene. Potesi len R-kovy rating. Pointa ohladom zaporaka mi pripadala debilne prekombinovana. Mladik, ktory ide po Brosnanovi nezaujimavy a Olga Kurylenko uplne zbytocna. Nikdy som jej neprisiel na chut. Takze vysledok je oldschoolovy priemer, ktory staromilcom v dnesnej PG-13 dobe urobi trochu radost. Mna to ale sklamalo. 4/10. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Podľa pôvodného scenára sa mal dej filmu odohrávať a natáčať v nemeckom Berlíne, ale kvôli vysokým nákladom sa presunul do srbskej metropoly Belehrad. (MikaelSVK)
  • Peter Devereaux (Pierce Brosnan) jezdí ve Švýcarsku vozem Porsche 356B kabriolet. Vůz se vyráběl v letech 1949–1965. (sator)
  • Ve scéně v Moskvě, kdy Devereaux (Pierce Brosnan) likviduje agenty CIA z dodávky, používá po celou dobu pistoli zn. Sig Sauer, pouze v jeden okamžik, když střílí po řidiči dodávky, má v ruce pistoli zn. Glock. (JohnSmith)

Reklama

Reklama